Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

srijeda, 29.10.2014.

15 osobina nekvalitetne žene

Kao što moji vjerni čitatelji dobro znaju, a trollovi nemaju pojma, ja osobno ne volim izraz "drolja" i izbjegavam ga upotrebljavati. Ta riječ na "d", osim što je usko povezana s brojem seksualnih partnera koji je sam po sebi vrlo fluidna kategorija kod koje nije moguće povući preciznu granicu što je loše, a što nije, također pati i od prekomjerne uporabe, kojom su je muškarci učinili besmislenom i beznačajnom na isti način kao što su feministice učinile riječima "silovanje" ili "zlostavljanje".

I za kraj, riječ "drolja" jednostavno zvuči kao da se netko ljuti na samo postojanje takve žene, što je vrlo nezdrava navika. Ispravna reakcija bi trebala biti bliže indiferenciji, a manje gađenju ili mržnji.



Zbogom, "droljo". Nećeš nam nedostajati.

Umjesto samog broja partnera, varanja i sličnih ili očitih ili apstraktnih pojmova, iskusan muškarac će obraćati više pažnje na to je li žena kvalitetna ili nije. Pojam "nekvalitetne žene" je puno suptilniji i puno širi od svog prethodnika, no ukratko bi ga se moglo izraziti kao "žena za koju se muškarac ne bi trebao romantično vezivati", ili "žena prikladna isključivo za neobavezni seks (aka "pump 'n' dump") i ništa više".

Evo nekih tipičnih osobina nekvalitetne žene:

1. Otvoreno se hvali se kako joj 'ne treba muškarac' ili kako joj 'za sreću u životu nije potreban muškarac'

Teoretski gledano, to je istina. Praktički gledano, ovo je žena u čijem ćeš životu uvijek biti samo ukras, te iz koje će izvlačenje iskrene naklonosti biti slično vađenju zubiju. Podsjeti je da za sreću u životu nisu potrebni zajednički život i brak kada neminovno potegne to pitanje.

2. Ima kosu netradicionalne duljine (kosa do uha ili kraća), kosu netradicionalnog oblika (skrillex, mohawk, itd.) ili kosu netradicionalne boje (ljubičasta, roza, jedan pramen drugačiji, itd.)


Miley Cyrus s frizurom tipa 'prožvakana slama'

Kao što je vidljivo iz reakcija na ovaj članak, žene u sebi vrlo dobro znaju da netradicionalna kosa u 99.99% slučajeva narušava njihov izgled, te da u najbolju ruku mogu izgledati ok unatoč kratkoj kosi, a ne zbog nje.

Ako znaju da ih to čini neprivlačnima i njima je to dobro poznato, zašto si onda žene uređuju kosu na takav način? Pa jasno, ne kako bi izgledale ljepše (znaju da to nije slučaj), već kako bi poslale političku poruku tipa "muškarci, je**te se". To je vezano za #1 i za...

3. Identificira se kao feministica

Postoje stupnjevi i vrste feminizma. Normalni feminizam poduzima nešto u vezi zaštite žena u mjestima gdje je normalno grupno silovati i brutalno zatući ženu na ulici usred bijela dana ili za povećanje stopa pismenosti i financiranje obrta kojima siromašne žene uzdržavaju svoje obitelji. Takav feminizam nije problem, već spada u običnu ljudskost.

Nažalost, to je sve vrlo daleko od modernog feminizma kakvog uživamo na našim prostorima, kojeg najviše zabrinjava to što se ženama istinski sviđa podizati obitelj i brinuti se za nju, to što žena ispada laka ako se svojevoljno napije i spava s najbližim Alfa tipom, to što se mlade cure žele održati vitkima i privlačnima, ili to što su žene već jednako plaćene za jednake poslove kao i muškarci.


Budući da izjava "ja sam feministica" kod nas redovito znači potonju vrstu feminizma, temeljenu na narcisoidnosti i mržnji prema muškarcima, shvati je kao ozbiljan znak upozorenja.

4. Ima piercinge na bilo kojem mjestu osim ušiju

Što je mjesto dalje od ušne resice i što je ukras veći, to je veći i simbol manjka kvalitete. Sitni piercing na jednoj strani nosnice bi možda još bio podnošljiv, ali prsten kroz usnu ili genitalni piercing su veliki blješteći alarmi na životnu filozofiju "nije-me-briga-za-dugoročne-posljedice-ja-sam-posebna", te bi ih bila velika pogreška ignorirati.

5. Na žensku kontracepciju gleda kao na sredstvo za seks sa strancima bez kondoma



Nekada davno, kontracepcijska pilula služila je tome kako bi žene u ozbiljnim vezama i brakovima mogle kontrolirati koliko će djece imati kako ne bi imale prevelike obitelji koje na kraju neće moći uzdržavati. Danas služi kao alat kojim žena može bezbrižno jahati Alfa vrtuljak i 'fokusirati se na karijeru' sve dok ne dođe do zida i odluči da je vrijeme spustiti kriterije i skrasiti se s nekim Beta jadničkom. U koju kategoriju ti spadaš? Nećeš saznati sve dok ne bude prekasno.

Ovu razliku možete jasno vidjeti u reklamama, koje održavaju stvarne prioritete društva mnogo preciznije nego bilo koja izjava državnih dužnosnika.

6. Ima tetovaže

Isto kao i piercing, tetovaža je znak narcisoidnosti, impulzivnosti i odsustva dugoročne perspektive, što naravno nisu osobine koje želiš kod bilo koje žene s kojom ćeš biti u vezi (ili nedajbože braku). Dok sitna tetovaža na nekom skrivenom mjestu još donekle može ukrasiti ženu, sve veće i kompleksnije od toga ima progresivno sve veći negativni efekt.

7. Svi njeni prijatelji su muškarci

Bilo da je to slučaj zato što se ne slaže s baš niti jednom ženom, bilo zato što baš toliko voli attention whoring, ovo je znak da je ili vrlo loša u biranju s kime će se zbližavati, ili naginje raznim stereotipno muškim osobinama (uključujući i agresivnost, Coolidgeov efekt i pretjeran fokus na partnerov izgled).

8. Ovisna je o smartphoneu



Bilo da ga koristi za online dating, attention whoring po Facebooku ili Instagramu ili stalno dopisivanje s prijateljicama koliko je nešto "awkward", "creepy", "awwwwwww", "ono lol" i razmjenu sarkastičnih memea i lažnih komplimenata, smartphone ne bi smio kontrolirati većinski dio ženine pozornosti. U kratkom roku nema razloga da ne budeš dovoljno zanimljiv da ona obrati pozornost na tebe umjesto na taj paklenski uređaj, no na dugi rok je natjecanje s komadom metala neisplativa i neminovno izgubljena bitka.

9. Ne traži nikoga jer "nema vremena za vezu", "upravo je izašla iz dugotrajne veze" ili je "umorna od neozbiljnih muškaraca"

Dok je točka #1 ekvivalent izraza "ne trebam muškarca", prva rečenica točke #9 predstavlja njegovog manje ružnog ali svejedno odbojnog rođaka, "ne želim muškarca."

S druge strane, budalaština o dugotrajnoj vezi signalizira licemjerje (stavi pred nju nekog poznatijeg i više Alfa od tebe i gledaj kolikom će se brzinom oporaviti i postati spremna za vezu), a umor od neozbiljnih muškaraca govori ti da se pali isključivo na kretensku igru (inače ne bi susretala samo "neozbiljne muškarce"). Passe.

10. Puno putuje

Stalno putovanje po svijetu kako bi žena sklapala nove ugovore ili predavala na udaljenom fakultetu je pohvalna stvar. Stalno putovanje po svijetu kako bi žena "(ponovno) našla sebe", "zabavila se" ili "eto čisto tako" je indikator da je na svojim putovanjima kušala velik broj kobasica, i pri tome nipošto ne mislim na Oktoberfest.

Stoga, jednom kada si potvrdio njen avanturistički duh, bilo bi ti bolje odmah aktivirati visoko-precizni sustav obrane "ALFA-DANIEL".

11. Ima loš odnos s ocem i/ili dolazi iz razvedene obitelji

Elektrin kompleks je vrlo snažan indikator seksualnih navika. Očekuj od nje intenzivnost u svemu, od igre koja joj je potrebna pa do brzine ulaska u krevet i ponašanja u krevetu. U prosjeku, cure iz razvedenih obitelji stupaju u seksualne odnose godinu dana prije od onih iz stabilnih obitelji, imaju 50% više seksualnih partnera, te je njihov broj kratkih veza i avantura dvostruko veći.

12. Psuje izvan spavaće sobe

Ako joj izvan spavaće sobe povremeno izleti "jebate", to nije ništa strašno. Ali ako psuje kao mornar, očekuj jednako maskuliniziran pristup i promiskuitetu.

Iz činjenice da feministi/ce vide toliki potencijal i pohvalnu stvar u učenju djevojčica psovanju bi vam odmah trebalo biti jasno da će to imati vrlo loš utjecaj na njihov karakter.



13. "Poznaje" mnogobrojne DJ-eve, promotore, glazbenike, glumce, aktiviste i slične celebritye sitnog zuba

Slično točci #7, s tom razlikom što je ovo okolina s priličnom količinom partijanja, alkohola, attention whoringa i agresivnosti te je stoga utjecaj na njen broj partnera vjerojatno direktan.

14. Samozvana je "umjetnica" ili "manekenka" koja je pozirala za fotograske sesije

Osim toga što polje umjetnosti neproporcionalno privlači cure pobunjeničkog duha koje će radije i ranije odbaciti okove "pristojnog života" i potiče attention whoring i narcisoidnost, dodatni prihod zarađen erotskim elementom nije daleko od toga da se često nešto "jednostavno dogodi". Ironično, cura koja se samo povremeno bavi ovim poslom je u ovom pogledu puno opasnija od one koja time uistinu zarađuje za život, zato što joj taj posao predstavlja uzbuđenje i novu sredinu s drugačijim pravilima, a ne samo dosadnu rutinu.

15. Samohrana je majka


Pretpostavljam da ne zvuči toliko loše dokle god ne očekuje da ja jednog dana počnem uzdržavati njeno dijete... oh wait

Koliko god samohrane majke voljele ponavljati da je njihov život rezultat samo jedne male pogreške (ili da uopće nije pogreška), bilo bi preciznije reći da je to samo najvidljivija pogreška u nizu malih pogrešaka. Razmotrimo najčešće načine na koje žena može postati samohrana majka:

A) Razvod: ili joj je trebalo uzbuđenja koje joj nije pružao njen Beta mužić, ili je ignorirala masu dobrih opcija oko sebe i udala se za probisvijeta/pijanca/kretena/varalicu/nasilnika jer joj je kratkotrajno uzbuđenje bilo važnije od stabilnog i sigurnog partnera.

Suprotno ženskom folkloru, vrlo su rijetki slučajevi "muškarca vukodlaka", u kojima je muškarac uistinu bio savršen prije vjenačanja, a onda se kasnije pokazao kao propalica koji ju je namamio u brak i ona to nikako nije mogla izbjeći. Slučajevi u kojima je muškarac umro prije svog vremena i ostavio je udovicom su također relativno rijetki u odnosu na frivolni razvod, čak i u našoj žalosnoj poratnoj egzistenciji,

B) Trudnoća izvan braka: isto kao i tetovaže i piercinzi, slučajno ostajanje trudnom je znak impulzivnosti, neopreznosti i manjka planiranja. Sve te "kvalitete" će se vjerojatno prenijeti i u vašu vezu.


E sad, niti jedna od ovih točaka sama po sebi nije nekakvo apsolutno pravilo da je žena loša (bilo za tebe, bilo za svih). Svakako je moguće da ona bude žena tvojih (i svačijih) snova u onim razdobljima kada je ne drže njen smartphone i kalendar događanja. No što ih je više, to je kumulativni efekt veći. Pobroji i procijeni sam. Bio si upozoren.

Oznake: odabir partnera, kasna igra, veza, brak


- 06:47 - Komentari (45) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu