Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 27.04.2012.

Žene iniciraju 70% razvoda

Studija "Ove su čizme napravljene za hodanje: zašto su većina podnositelja zahtjeva za razvodom žene" je prikupila neke iznenađujuće podatke - istina, podatke iz SAD-a, no već je više puta objašnjeno da je amerikanizacija neizbježan svjetski trend i da smo mi jedni od europskih predvodnika tog trenda, odmah iza Velike Britanije.

Najljepši dio tog trenda je varanje, podmetanje djece, razvod, legalni i društveni tretman razvoda, te tko inicira razvod: u nešto više dvije trećine slučajeva, to čini žena. Ovo nije sasvim moderni fenomen - ta brojka je još od 19. stoljeća (iako tada nije bilo "razvoda bez krivnje") bila oko 55%, no tek sada je doživjela značajan rast. Mislim da bi, s obzirom na manjak izbora (tj. ugovorene brakove) u prošlosti, velika brojka u to doba bila opravdana, no danas svaki brak nastaje slobodnom voljom. A s time i čuđenje.

Ono što čini tako veliku stopu začuđujućom je to što se općenito pretpostavlja da bi u prosjeku muževi trebali biti ti koji žele napustiti brak, pogotovo od uvođenja razvoda bez krivnje. Ova spoznaja potječe iz činjenice da, čak i po najkonzervativnijim procjenama, ženin životni standard opada u odnosu na onaj koji je uživala tijekom braka, i to relativno više nego onaj muškarca.
...štoviše, žene čeka dulji period niske zarade i potrošnje zato što imaju manju šansu da ponovo stupe u brak nego njihovi bivši muževi. Za žene sa skrbništvom nad djecom, ovaj efekt je pojačan. Dio razloga za ovu nejednakost je u tome što ženina vrijednost na bračnom tržištu opada s vremenom, a muškarčeva raste. Štoviše, razvedene žene susreću ogromne probleme u ispunjavanju svoje uloge kao roditelja. Studije njihovih rezultata kao roditelja prije i poslije razvoda otkrivaju slabosti u konzistenciji i sposobnosti nošenja sa stresom samačkog roditeljstva.

Zbog financijskih i društvenih problema iza razvoda, u svijetu ekonomije i prava je bilo tipično pretpostaviti da muževi iniciraju razvod (također i zbog istinite činjenice da je prvi službeni razvod u zapadnoj povijesti obavljen kako bi razvratni engleski kralj legalno zamijenio nedužnu ženu mlađom ljubavnicom, op.prev.), a taj stav je podržan i činjenicom da su se stope muških inicijacija razvoda povećale nakon uvođenja razvoda bez krivnje. Standardni pogled je bio da je nagli porast razvoda rezultat muževa koji jednostrano bježe s neproporcionalnim dijelom bračne stečevine. Pa ipak žene iniciraju razvod češće od muškaraca; ne samo to, već istraživanja pokazuju i da su sklonije prve izraziti želju za razvodom, unatoč dubokoj vezanosti za svoju djecu i dokazima da mnogi razvodi štete djeci.
...
Teoretizira se da, iako djeca i potencijalno nanošenje štete djeci jesu faktor koji smanjuje šansu za razvod, saznanje da majke uvijek dobivaju trenutno skrbništvo (koje je "devet desetina zakona" i gotovo univerzalno vodi i trajnom skrbništvu nad djecom) može djelovati kao dodatni razlog za podnošenje zahtjeva.

Tko je iznenađen? U svijetu beskonačnog ljubakanja, popularno je napadati muškarce zbog neodgovornosti, lijenosti i napuštanja djece blah blah blah bla-sra, no ne može se poreći činjenicu iz citiranog članka: žene iniciraju 70% razvoda. (ne želim ovdje ulaziti u slučajeve trajne aseksualne kohabitacije, koji su tragični ali ipak drukčiji od razvoda i slabo dokumentirani)



Sada ću biti pomalo politički nekorektan i navesti faktore koji utječu na tako veliku proporciju ženskih zahtjeva za razvodom, a koji u ovoj izvrsnoj studiji nisu spomenuti:

- 5 minuta Alfe je vrijedno 5 godina Bete
- Šansa za unaprijeđenjem u odnosu na dosadnog Beta mužića!
- Izgubilo se "ono nešto"!
- Racionalizacijski hrčak poguran industrijom razvoda (odvjetnicima za razvode, časopisima/medijima i ultra-feminističkim lobijem koji brak predstavlja kao ropstvo)
- Brak kao malo romantičnija varijanta dugoročne veze
- Ekstremna hipergamija bez posljedica (osim u rijetkim slučajevima, garantirano je skrbništvo nad djecom i financijska nagrada preko pljač...pardon, alimentacije)
NAPOMENA jer je ovaj izraz o pojedinačnom slučaju koji uistinu jest pljačka podigao puno prašine:
Podržavam alimentaciju kao pravo na osiguravanje osnovnih životnih uvjeta djetetu. Ne podržavam alimentaciju u slučaju da to nije dijete partnera koji je plaća, u slučaju da je partner silovan, te alimentaciju višu od razumnog iznosa potrebnog za podizanje djeteta, a koji je utvrđen zakonom.


Jedan od popularnih načina kroz koji se brojka od magičnih 70% opravdava je da žene bježe od nasilnih muževa, stoga zakoni i sudska praksa naklonjena ženama služe kao neka vrsta prijetnje kako bi se, pod pretpostavkom da su svi muškarci loši očevi, neodgovorni, alkoholičari, kockari, nasilnici i zlostavljači, osiguralo što lakši izlaz iz takvog braka i dalo što veću moć strani koja napušta brak. Super. Žrtvama uvijek treba pomoći i procesuirati nasilnike. No nasilni muževi čine tek malu manjinu svih muževa, kao što govori i broj kaznenih prijava (stabiliziran na oko 1000 godišnje nakon dugog trenda rasta zbog kvalitetnijih zakona i svijesti, izvor DZS, MUP) u odnosu na ukupan broj brakova i razvoda. Takva spolna diskriminacija, tj. tjeranje straha u kosti svim muževima u nadi da će tako biti zaustavljena potencijalno problematična manjina, bila bi ekvivalent udvostručavanju svih kazni građanima srpske nacionalnosti u RH samo zato što je mali dio njih možda spreman jednog dana sudjelovati u balvan-revoluciji. Već vidim kako bi nam Europa opalila pljusku zbog takve mjere.

Još jedan argument je da žene iniciraju razvode zbog bračne nevjere supruga, no nema nikakvih dokaza da je to češće nego obrnuti slučaj. Uzevši u obzir ono što znamo o tendenciji davanja društveno prihvatljivijih podataka kod žena u anketama, bio bi jako skeptičan oko te tvrdnje. Osim toga treba uzeti u obzir i da, iako je svaka nevjera grozna, ženska nevjera ima trunku veće posljedice od muške, zbog jednostavne šanse da muškarac zbog toga podiže tuđe dijete sljedeća dva desetljeća.

Bilo kako bilo, rado ću dočekati i druga objašnjenja za ovu razliku. U međuvremenu, vlak idiličnog života s ljubavlju "dok nas smrt ne rastavi" napustio je stanicu.

- 10:36 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu