Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 17.04.2012.

Odgajanje podivljalih ženki

Članak optužujećeg naslova "Zašto im dozvoljavamo tako se odijevati?" ima primjedbu na to što mlade žene, pogotovo tinejdžerke, biraju sve oskudniju i sve droljastiju odjeću.

U blijedo-tirkiznom ženskom zahodu, skupljaju se ispred ogledala, obnavljajući maskaru i sjajilo za usne, češljajući kosu, izravnavajući jedna drugoj hulahopke i ogovarajući: ova je "droljasta", ova je "stvarno slatka", i tako dalje. Odjevene u mini-haljine, opasno visoke pete i sjajne, lepršave naušnice, očiju teških pod sjenom crnog bisera i žada, izgledaju kao jato tropskih ptica. Nakon par minuta, vraćaju se na plesni podij, gdje tresu svime što imaju pod disko svjetlima.

Ali u većini slučajeva, nemaju baš što pokazati. Ova grupa partijanera sastoji se od 12 i 13-godišnjih djevojaka. Zajedno s momcima, slave Bar Mitzvah kolege iz razreda negdje u udobnom predgrađu na Istočnoj obali.



Za nekoliko godina će se okrenuti ritualnom šopingiranju za haljinu za maturalac, i njihov osjećaj za modu će se još razviti. Čineći ovo već dvije godine sa svojom kćeri, nikad me ne prestaje iznenađivati niz V-izreza, grudnjaka za podizanje, pera, rupa, izreza i otvora za 'ćirenje'. I pokušajmo samo pronaći par dovoljno "matualnih" cipela bez peta od barem 5 cm.

Što me sve dovodi do pitanja: zašto toliko nas ne samo dozvoljava našim teen kćerima da se tako odijevaju - kao prostitutke, budimo iskreni - ali im i plaćamo to našim AmEx karticama?

Nije nimalo nepoznato da su današnji standardi mode, šminke, odijevanja, seksualnog ponašanja i svih povezanih stvari potonuli na razinu Sodome i Gomore. Kad bih za svaki od takvih nebrojenih slučajeva imao po kunu, bio bih bogataš. Brojevi su, počevši od zadnjih par desetljeća i eksponencijalno ubrzavši u posljednjem, jednostavno eksplodirali van svake kontrole. Ako išta trebamo razumjeti, to je činjenica da je prirodno - dapače, razumljivo - da je danas djevojka od 16 godina već imala upola toliko partnera, ili da je zavladao bedasti pojam "dugoročne veze" (i braka s uključenim razvodom kao "još malo dulje veze"). Ne osuđujem to koliko samo promatram - kako kažem, naći ćete me kako uživam negdje uz bazen.

Stvarno, zašto se sve to događa? Zašto se mlade djevojke u masama ponašaju kao majmuni u doba parenja, doslovno prezentirajući crvene guze spremne za penetraciju? Pronicljivi čitatelj će možda primjetiti da je autorica već dala odgovor na vlastito pitanje. No nažalost, ovo je mjesto gdje njen članak silazi s tračnica i odlazi u skliski teren racionalizacije:

Današnje tinejdžerke i mlađe djevojke su bombardirane slikama i proizvodima koji naglašavaju koristi od seksualne privlačnosti. Ali moramo li mi kao roditelji popustiti njihovoj želji "da se odijevaju kao i svi drugi?" pita autorica Jennifer Moses.


Odrasla sam!

Ako je autorica prije propustila tri ključne riječi, ovdje se već opasno nagnula: "djevojke su bombardirane...". Dajte da predložim jednu skandalozno alternativnu teoriju:

Što ako nije kultura ta koja tako oblikuje tinejdžerke? Što ako su tinejdžerke te koje tako oblikuju kulturu?

Ovo je apsolutno kritično za razumijevanje problema. Ako bježimo od uzroka, nikakva škola, roditelj, odgojna institucija ili crkva nikada neće uspjeti utjecati na ono što se događa. Mislite li da nisam u pravu i da nije deluzija kriviti kulturu kao što to radi autorica? Promislite opet. Ako uhvatimo svoje muško dijete kako masturbira uz Playboy ili posjećuje YouPorn, pretpostavljamo li da nam sin tinejdžer to radi samo kako bi se "držao u korak s društvom?" Naravno da ne!

Nažalost, zbog vrlo raširenog feminizma i bijelog vitezovanja se ne možemo prisiliti na jednaku iskrenost kada je u pitanju nježniji spol. Ovo je pogotovo razorno kada uzmemo u obzir da većina muškaraca i žena, pogotovo mladih, iskreno nema pojma o tome koje sile oblikuju njihovo ponašanje (ovisno o spolu). Pretvarati se da je na djelu nešto drugo NIKADA neće riješiti problem - to samo čini sve još više zbunjujućim i eliminira to malo osjećaja odgovornosti što je do sada preživjelo.

Autorica je promašila magične riječi "jato tropskih ptica" - znak da se naša seksualna kultura, oslobođena svih okova, degradirala u prastari, podivljali oblik. Ako kultura gdje su muškarci devoluirali i slijede samo svoje biološke instinkte izgleda kao Mad Max, točno ovako izgleda ženska varijanta. Ono što roditelji ne razumiju i odbijaju razumjeti je: tinejdžerke se ne odijevaju kao maloljetne prostitutke zato što ih pritišću kulturne norme. Naprotiv, odijevaju se tako zato što ih NE pritišću kulturne norme.

Postavila sam isto pitanje prijateljici čija tinejdžerka ide u žensku privatnu školu u New Yorku. "Nije toliko različito od toga kad smo mi bile djeca. Djevojke u sexy odjeći su brze djevojke. Imat će slike na Facebooku kako otvaraju boce šampanjca kao Paris Hilton. Ponekad mame i tate idu s njima i podržavaju ih, šopingirajući i organizirajući partije u klubovima. Gotovo kao da kažu "vidi kako je sexy moja kćer". Ali zašto? "Mislim da je to stvar povezivanja," dodala je. "Počinje s mama-kćer manikurom i nastavlja se odatle."



Ovo je zgodno opažanje koje čak ima i biološkog smisla - majka (za kojom se nitko ne okreće) ima interes da njena kćer bude što više sexy kako bi imala što veću šansu nastaviti njene gene. No autorica, iako priznaje da je uzbuđuje vidjeti da je njena kćer najljepša, daje drukčiji odgovor:

Imam drugu teoriju. Ima veze s tim da je moja generacija žena u konfliktu oko naše prošlosti, kada su se mnoge od nas ponašale na načine koje sada žalimo. Žena koju znam s dvije odrasle kćeri je rekla: "Kad bih mogla sve ponoviti, ne bi spavala niti sa svojim mužem prije vjenčanja. Seks je najmoćnija stvar koja postoji, i što je o tome znala naša generacija?"

Mi smo prve mame u povijesti koje su odrasle s potpuno dostupnom kontracepcijom, prve koje se nisu morale bojati trudnoće. Također smo bile prve ne samo oslobođene staromodnih strahova o reputaciji, već su nas i pritiskali da otkrijemo svoju pravu ženstvenost preko kreveta. Nismo sve bivše dobre djevojke koje sada guši grižnja savjest - znam poneke iz moje generacije koje su čekale do vjenčanja, ali to zasigurno nije bila norma među mojim vršnjakinjama.

Dakle evo nas tu, post-feministička i post-pilulna generacija. Nekako smo preživjele vlastito tinejdžerstvo i godine faksa (osim onih koje nisu) i sad, s iznimkom par Mormona, Evanđelista i Ortodoksnih židova, masa nas ne zna kako naučiti vlastite sinove i kćeri da ne daju tako lako svoja tijela. Neugodno nam je i ne želimo, Bože sačuvaj, biti licemjeri.

Izvrsno rečeno! Itekako ima smisla, i nagovještava se bit problema.

No ne bih htjela da se vratimo u doba korzeta ili dvostrukih standarda, zato jer je dvostruki standard koji pušta "lišo" promiskuitetnog muškarca i osuđuje njegovu žensku kolegicu glup i destruktivan. Ako si madrac za cijeli kampus, vjerojatno trebaš terapiju više nego osudu.

Nažalost, točno pred otkrivenje koje bi moglo pomoći u iskrenom rješavanju današnjih problema naše seksualnosti, autorica posustaje. Pod nemilosrdnim napadom svog racionalizacijskog hrčka, okreće se, povija rep, povlači prošle riječi i izvlači debilne riječi dvostruki standardi.

Jer braniti se groznim, "glupim i destruktivnim", dvostrukim standardima, je ipak puno lakše nego priznati da je počinjena tragična greška i da nešto treba mijenjati. A spasiti obraz mladoj verziji sebe je puno bitnije nego spasiti svoje potomstvo.

Racionalizacijski hrčak 1 - Sociologija 0.

- 18:01 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu