Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

subota, 03.03.2012.

Bijeli vitezovi


Izvor slike: Igra prijestolja

Bijeli vitez: Muškarac koji promovira teoriju ženske bezgrešnosti i/ili superiornosti
Alternativni pojmovi: mangina, white knight, muški feminist, neoliberalni troll

Prvi put kada sam se susreo s muškarcima koji pišu knjige tipa "Pali muškarac: Dokazi izvan razumne sumnje da su žene bolji policajci, vozači, kockari, špijuni, svjetski vođe, kušači piva, manageri fondova i skoro sve ostalo" morao sam zastati i počešati se po glavi, i to ne samo zbog bljutavog literarnog stila. Huh? Navikao sam vidjeti slično štivo od žena - to je normalno djelovanje modernog feminizma - no od strane mog spola nikako. Zašto, pobogu? Iako bi bio sklon na prvi pogled klasificirati takve muškarce kao nekakve uvlakače koji se, kao i oni koji godinama ostaju u "zoni prijateljstva" u nadi da će napokon dobiti koju mrvicu, prodaju za feministe u svojoj (rijetko uspješnoj) strategiji parenja, to je prejednostavno objašnjenje. Umjesto toga, čini mi se da spadaju u kompliciranije vrste (ne međusobno isključive), recimo:

1. Neiskusni/Samo-zavaravajući Beta - onaj koji je neuspješan sa ženama - ne da im je odvratan, već jednostavno ne zna kako graditi privlačnost i stoga završava u beskonačnim nizovima prijateljskih zona, neuzvraćenih čežnji, prijevara i sl., sklon je to racionalizirati. U samozavaravanju leži trunka stabilnosti za koju se može uhvatiti kao utopljenik za slamku, te sve prikazati kao svoj prosvijećeni izbor.

2. Muški feministi - isto kao i gore, samo oblikovano u strategiju parenja. Ta strategija slabo funkcionira, inače bi ih logično bilo puno više, a ja se ne bih zamarao pisanjem ovog bloga.

3. Genetski predodređen - iz nekog razloga koji bi mogao biti kulturan, a možda i genetski, bijelo vitezovanje je češće među bijelim muškarcima na zapadu, tj. dijelu Europe i engleskih zemalja

4. Društveni status - budući da je bijelo vitezovanje donekle popularno (vidi dolje), logično da će ga neki prigrliti ne kao strategiju parenja, već općenitog, lakog i ne-rizičnog podizanja društvenog statusa, bez da posebno razmišljaju o njemu

5. Alfa paraziti - vrlo uspješni i popularni muškarci koji su itekako svjesni kako stvari stoje i žive po svim pravilima crvene pilule, ali njihova karijera se zasniva na prodavanju magle i širenju neistina

6. Rođeni Alfa tipovi koji nisu nikada imali priliku svjedočiti ikakvoj lošoj ženskoj akciji - rijetko, ali objašnjivo, uzevši u obzir da žena s partnerom puno višeg statusa ima puno poticaja ne stvarati nepotrebnu dramu. Njihovo Alfa ponašanje (iako pohvalno) je toliko internalizirano da im drukčije jednostavno ne bi palo na pamet, kao ni to da ne prolaze svi tako sretno poput njih. Ovo je definitivno najrjeđa kategorija bijelog viteza.

7. Očevi "iskorištenih" kćeri - koliko god ovo bila tužna sudbina, čiju agoniju osobno poznam i s njom suosjećam, naravno da je uvijek lakše idolizirati svoju djecu i njihov spol, a kriviti zli svijet

Istina, bijeli vitezovi su popularni na papiru. Tko od nas ne bi htio imati svog bijelog viteza koji će ga uvijek braniti što god učinio? Njihove proklamacije (pogotovo u medijima i povremeno u muškim i ženskim časopisima) su toplo dočekane jer se strašno lako poistovjetiti s njima. Gle kako čovjek otkriva zaostalu diskriminaciju ili što već! U stvarnosti, toplina koju osjećate je tek otkrivanje tople vode. Ako se nešto čini absolutistično i temeljeno na trenutnom, dobroćudnom kucaju srca umjesto na konkretnoj analizi, ostajem skeptičan. Budimo jasni, nema ništa loše u jednakosti (osim možda u očito biološki uvjetovanim situacijama, poput ekstremno nasilnih ili ekstremno napornih zanimanja poput vojske i rudarstva). Problem nastaje kada se jednakost, u ime "naknade" za nejednakost iz prošlosti, prelazi i završava u drugom smjeru, tj. apsurdnim diskriminacijama poput već spominjane knjige.


Man Down: Proof Beyond a Reasonable Doubt That Women Are Better Cops, Drivers, Gamblers, Spies, World Leaders, Beer Tasters, Hedge Fund Managers, and Just About Everything Else

Što se tiče medija, Hank Moody iz popularne serije Californication, iako po svim indikatorima očigledno Alfa, je savršeni primjer bijelog viteza. Sjećate li se (spoiler!) onih epizoda gdje mu je određena žena ukrala rukopis s djelom njegovog života i prijetila mu da će ga optužiti za silovanje ako je pokuša otkriti, a on joj je poslije toga ne samo oprostio, već je ionako rijetko pokazivao da mu je odbojna na bilo koji način? Kako je svaki čas ustajao u obranu raznih sumnjivih žena koje je slabo poznavao i šakama branio njihovu čast? Na površini nam to djeluje zabavno (kao i meni), jer je to serija i živimo od malih i velikih drama koje se u njoj odvijaju. No to ne čini cijeli lik Hanka Moodya nimalo manje primjerom bijelog viteza.

Da se razumijemo, bijeli vitez nije isto što i Beta, niti isto što i filozof, racionalist, i sl. Recimo, stari gospodin iz priče "Žene mogu prekrasno ostariti" nije bijeli vitez, već samo vrlo jasno uočava razlike između seksualnog tržišta svoje mladosti i seksualnog tržišta svoje starosti. Diviti se svojoj ženi zbog toga što je kvalitetna žena s kojom potvrđeno imaš najsretniji mogući život nije bijelo vitezovanje, to je normalni izraz ljubavi.

Teme koje posebno privlače bijele vitezove, usporedivo sa snagom kojom govno privlači muhe, su sljedeće:

- Broj partnera/ica
- Pojmovi časti, čednosti, skromnosti i tradicije
- Dvostruki standardi
- Kavalirstvo
- Evolucijski argumenti za seksualno tržište

Uzevši u obzir snažne kulturne i demografske faktore koji rade na stvaranju novih generacija bijelih vitezova, sumnjam da će to biti samo prolazna pojava.

Oznake: bijeli vitezovi, feminizam


- 19:26 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu