Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 21.06.2011.

Cure koje vole kretene

Današnja priča bi bila komična da nije toliko tragična. Dvije djevojke su se sukobile oko jednog "gangstera", sve dok jedna nije probola drugu nožem i ostavila je da iskrvari na ulici. Potom je osuđena na 27 godina zatvora. Počinjemo s ljubavnim trokutom, uvijek najboljim izvorom drame.

"Opet je to učinio," Sarah je rekla prijateljici. Njen momak, Josh, govorio joj je da je jedina. Govorio joj je to cijelo vrijeme dok su bili skupa, više od godine dana. Ali jednog dana je saznala da izlazi sa svojom bivšom, djevojkom po imenu Rachel. Cijelo jutro, dok je Sarah bila u školi, Rachel joj je slala poruke, hvaleći se da je Josh s njom. Opet.

Jedan od najboljih pokazatelja Alfe je koliko se žena bori za tvoju kretensku naklonost.

"Tako me nije briga," Sarah je rekla.

Kada žena strastveno tvrdi da je nije briga za tebe, zapravo je nikada nije bilo više briga.

"Opet je to učinio," Rachel je rekla. Njen momak, Josh, je prespavao prošle noći, a onda pobjegao. Zakleo se da mari za nju, ali nije se činilo tako. Još gore, nalazila je dokaze da i dalje viđa svoju bivšu - ovu curu po imenu Sarah.
Mjesecima su joj njeni prijatelji govorili da zaboravi na Josha, bez učinka. Mogla je imati bilo kojeg momka kojeg je htjela.

Ovo je istina. Lijepe djevojke koje čeznu za propalicama imaju ogroman izbor kvalitetnih muškaraca, no svejedno se drže ovih. Zašto?

Rachel i Sarah su se mrzile i gledale jedna na drugu kao na konkurenciju. No imale su više toga zajedničkog nego što su si priznavale. Obje su odrasle u istom dobrom susjedstvu, s oba roditelja, marljivim ljudima koji su se brinuli za svoju djecu. Obje su voljele šetnje po plaži, filmove i pse.

I zajedničkog s milijunima drugih. Psiha uvijek radi na isti način. Igrači to znaju, i plivaju u više ljubavi nego što mogu podnijeti, dok se romantičari trude do smrti za ostatke. No tko je Don Juan koji je tako opčinio ove cure? Upoznajte Josha Camacha.

Ali glavna stvar koju su dijelile je bio Josh Camacho. Josh je imao kovrčavu kosu boje ugljena, preko širokih ramena. Crne oči, dug nos, široke usne svijene kao u ruganju. Bio je visok 163 cm, ali hodao je šepureći se kao veći muškarac.
Josh je obožavao pozirati za slike na mobitelu, pokazujući svoje bicepse, mašući pištoljem i pokazujući tetovažu koja se širi niz njegova leđa u gotičkim slovima: CAMACHO.
Dok se viđao s i Sarah i Rachel, Josh je održavao vezu i s trećom tinejdžerkom, curom koju je zvao "my baby mama". Imali su jednog sina. Provodio je vrijeme s bebom, no nije plaćao alimentaciju. Nešto malo vremena u srednjoj školi, radio je kao kuhar u bistrou. Ali nakon srednje, nije išao na faks, imao stalni posao ili auto.


Evo slike troje golupčića:



Koja je vrijednost ovog tipa? Pogledajmo:

- Izgled? Ne. Nizak, nije ružan, ali osim mršavih pločica na trbuhu, nema tu puno toga. Osim.. er... egzotične boje kože.
- Novac? Ne.
- Posao? Ne.
- Društveni status? Ne, barem ne onaj koji društvo odobrava. Ali imati više lijepih žena koje jure za tobom je vrlo moćan oblik društvenog statusa, i naziva se preselekcija.
- Slava? Ne. Ali sada je njegova slava u stratosferi! Do kraja života će biti poznat kao "momak za kojeg bi ubila".
- Džentlmenstvo? Ne.
- Dobar odgoj? Ne.
- Ljubaznost? Hahaha
- Emocionalna podrška? LOL, NE.

Čini mi se da ovaj tip ne nudi djevojci baš ništa, ako krenemo od onoga što one - i cijelo društvo - tvrde da bi muškarci trebali nuditi. Pogledajmo što stvarno nudi:

- Drzak osmjeh.
- Tetovažu. Kako bolje oglasiti svoju vrijednost nego kroz oholi spjev urezan u vlastita leđa?
- Mirno, bezbrižno ponašanje. Zna da seks dolazi, zašto se brinuti?
- I Igra. Da, ovaj momak ima igru, i to vrlo dobru. Čitajte dalje za primjer.

Mnogi će, prirodno sumnjičavi, reći da je igra (tkđ. šarm, karizma) samo šarada koja može kratkotrajno zavesti ženu, i da će žene na kraju otkriti da muškarac zapravo nema "stvarni" status. Priče poput ove testiraju tu tvrdnju. Šarm je sam po sebi status - sama upotreba šarma (ili igre) je demosntracija statusa. Drskost i "neka vrag sve odnese" ponašanje je jednako stvaran status kao i bankovni račun sa 7 znamenki, a ponekad i još veći. Primjer: Mark Zuckerberg, Bill Gates. Ovaj gubitnik uživa u više ljubavi i seksa nego milijarder!

Primjena igre u toj mjeri da postaje prirodna, bez razmišljanja, više nije samo oponašanje popularnih Alfa osobina već dio karaktera. Uspjeh gradi privlačne osobine, sve dok Alfa poza nije više samo poza. Zaključak: za potpuni uspjeh u ljubavnom životu, gdje se lijepe žene bore za tvoju pozornost, počni s učenjem igre. Ako ti se ne sviđa izraz, možeš je nazvati "karizma". Ne moraš biti šarmantan gad kao Josh Camacho, samo šarmantan. Što s igrom učiniš moralno i nemoralno ovisi samo o tebi.

- Šarm/igra/karizma - nekoliko mjeseci do godine dana do vidljivog poboljšanja.
- Novac - 5 do 50 godina do zarađivanja dovoljno da učini vidljivu razliku.
- Slava - beskonačno mala šansa.
- Dobar izgled - sreća, ili bolna plastična operacija (vidi: novac).
- Karijera visokog društvenog statusa (političar, profesor, manager) - 10-30 godina probijanja kroz blato.

Vratimo se Joshu. Što je njega činilo tako privlačnim? Što mu je dalo takvu moć nad curama da jednu od njih nagna da drugu probode nožem? Iako je poslije to poricao, često su ga čuli kako govori: "ako me voliš, borit ćeš se za mene". Je li ovo manipulacija ili romantika? Što god da je, radilo je. Pogledajmo odakle njegova moć:

Sarah je Joshu poslala SMS. 13:06: “Josh, ti se toliko naljutiš na mene zbog svega, ali nije te briga kad ti se ona surprostavlja. Uvijek joj vjeruješ."
13:06: “To je kao da što god ja učinila, ona je uvijek bolja.”
13:13: “Samo se svađamo zbog nje i to je grozno. Mrzim se svađati s tobom... toliko te volim, ali ovo sranje boli."

Prošli su sati. Sarah je pokušala opet.
18:36: “Kažeš da me voliš, ali nemaš niti pristojnosti da mi odgovoriš?”

Napokon, u 20:02:, Josh je napisao: “Donesi filmove.”


Donesi filmove. Sklanjajte se s puta, Brad Pitt i Alfa čovječe, tu je "donesi filmove" momak. Ovaj tip je majstor kratke, neodoljive, kretenske igre. Većina muškaraca nije i nikada neće biti u stanju biti ovako hladna i udaljena. Sva sreća.

Je li to zbog problema u njenoj obitelji? Naprotiv, Sarah je opisana kao da je oduvijek imala savršen odnos sa svojim ocem. Išla je s njim na putovanja, karate, koncerte, obožavala pjevanje i ples. Očito je obožavala i loše momke. Kako se to dogodilo?

"Sarah se zaljubila u tog momka," rekla je njena prijateljica Amber. "Rekla je da se zove Josh i da je maturant u srednjoj školi Pinellas. Dva mjeseca kasnije, rekla je svojim roditeljima da više nije sigurna da želi biti veterinar. Nije znala što želi. Osim prebaciti se u Pinellas."

Nesumnjivo će se naći netko tko će okriviti njenu obitelj ili društvo umjesto nje što si je pokvarila planove za karijeru. Možda se bojala stereotipa.

Josh i Sarah su flertovali cijelo ljeto. No te jeseni u školi, nije je uopće primjećivao. Samo bi prošao pored nje, uzdignutog nosa, dobacio joj pogled i nagnuo glavu. U studenom su konačno dospjeli skupa. Ni tada, nikada je nije držao za ruku, šetao s njom ili je upoznavao s prijateljima. No kad su bili sami, nije je puštao na miru.

Plaziti po svojoj curi u javnosti nije privlačno. Josh je ovo razumio.

Josh je bio njen prvi poljubac, prvi momak, prvo sve. Osjećala se prelijepom i bitnom. Ali njeni prijatelji su bili zabrinuti. Prvi znak je bio kada je počela nositi samo duge hlače. Prije toga je uvijek nosila kratke hlače, čak i zimi, no sada je Josh spomenuo da mu se ne sviđa drugi muškarci bulje u njene noge.

Blaga društvena dominacija je privlačna. Josh je ovo razumio.

Sarah se cijelo vrijeme bojala da će ga izgubiti, iako su bili skupa dosta vremena.

Drama nestabilne veze je privlačna. Josh je ovo razumio. Gdje je bila njena obitelj u svemu ovome?

Njen otac je Josha zvao "taj štakor". "Taj momak nije dobar," rekao bi. No nije pomagalo. "Bila je zaljubljena. Ne možeš ništa učiniti s tinejdžerkom koja je zaljubljena."

"Taj štakor." Dakle, otac je znao da je momak kreten. Ali zvuči glupo - "ne mogu ništa učiniti" je samo slab izgovor. Postoji nešto što se može učiniti, a to je uhvatiti ga i ritualno ga poniziti pred njom. Ništa ne ispuhuje ljubav više od javnog sramoćenja i gubitka statusa. Je li otac slijedio taj savjet?

Nije mogao potpuno držati Sarah dalje od Josha, pa je umjesto toga pozvao Josha k sebi kako bi ga mogao pratiti. "Pazi na nju," rekao je Joshu.
Umjesto toga, pozvao je momka, prihvatio ga i još mu više podigao status. I, sviđa li ti se rezultat? Početak bi bio priznati da možda nešto ne valja s prioritetima tvoje kćeri, i poduzeti korake u tom smjeru, no nije bilo sreće.

U prvih 6 mjeseci veze, Sarah se 6 puta susrela s policijom. Vrištala je na Josha preko ulice, napala njegovu "malu mamu" na parkingu, onu s kojom je imao dijete. Jednom je policija intervenirala jer ju je udario šakom u lice i priznao to. Ona je odbila podnijeti prijavu.

Slijedeći izraz privlačne dominacije, sada ne tako blage, je nasilje. Sarah je imala punu podršku obitelji i mogla je bilo kada otići iz ove grozote, no ne iznenađuje što nije. U svijetu gdje uistinu postoje žene koje se tuče i tretira kao roblje (kao u Afganistanu), dobrovoljno trpiti nasilje je SRAMOTA i obezvrijeđuje sve one koje nemaju izbora.

Uskoro se na njenom MySpaceu pojavila poruka. Implicirala je da je "Josh našao bolje".
Sarah se nije osjećala vrijednom Josha. Bez auta i posla, kako se mogla mjeriti s ovom koja je radila kao konobarica? I ova je bila ljepša od nje! Osjećala je da mora Joshu dati još više, no već mu je dala sve: svoje vrijeme, svoje djevičanstvo, svoj život.

Oko 11 navečer, kada je Sarah trebala biti doma, no bila je vani, tražeći Josha u nekom klubu, Rachel se provezla pored kuće gdje je živio. Igrao se na Wii i prestao samo toliko da joj odgovori na poruku.
"Sad znam zašto ne pričaš sa mnom - imaš nju," napisala je Rachel.
"Točno tako," odgovorio je Josh.

Nema krivnje. Nema odgovornosti. Ako ste mislili da je ovo ohladilo Rachel od njega, mislili ste krivo. Ne mariti za ishod je jedna od najsnažnijih Alfa osobina.

Bilo je čudo što je Josh uopće mogao odgovoriti: prije toga, kako je priznao, popio je pet čašica votke i popušio sedam jointa. "Ne volim te više. Zašto si u ovoj ulici? Idi doma," dodao je u novoj poruci Rachel. Umjesto toga, ona je nastavila dalje, pronašla Sarah, i ubila je.

Mislim da je ovo sasvim dovoljno. Svijet ide kvragu. Dobar posao, odgojne institucije!



Tagovi:

Oznake: cure koje vole kretene, seksualne preferencije, alfa, ubojstvo, kretenska igra, SMS, SAD


- 10:13 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu