Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

nedjelja, 23.10.2011.

Faks (ni)je seksualni raj

Unatoč jednakosti uvjeta studiranja, i činjenici da žene stječu oko 60% fakultetskih diploma u SAD-u (i RH), žene su i dalje žrtve zle patriarhije i muškaraca koji ih ponižavaju zato što su uspješnije od njih.

Huh?

Na većini sveučilišta je odnos muških i ženskih studenata nešto slabiji od 50/50. Za sami broj studenata nemam točne podatke, ali rekao bi da je razlika mala, ne više od 45/55 (zato što nešto više muških odmah ode na tržište rada, emigrira, napusti faks, etc.). Na nekim sveučilištima je ekstremnije veći broj žena, recimo onome u Zadru, koje ima mnogo tradicionalno ženskih studija kao što su jezici, knjižničarstvo i edukacija, a nijedan tehnički faks gdje bi se očekivala muška većina (iako se i na takvim faksovima odnos pomalo smanjuje). No kakve ovo ima veze s represijom?

Još jedna djevojačka večer, ne njihovim izborom.
Poslije ponoći, na kišnu noć prošlog tjedna, velika grupa studentica se ugurala u kut mračnog bara u podrumu. Obasjane neonskim svjetlom, prolijevale su pivo iz vrčeva, razmjenjivale šale i pjevale. Kao noć vani, postojalo je sve - osim momaka.
"Ovo je tako tipično, skoro svaku noć," rekla je Kate Andrew, apsolventica. Iskustvo ih je počelo umarati: obuku uske topiće, srede frizuru i šminku i sve to, samo da bi se gledale, "jer jednostavno nema muških".

U smislu akademskog napretka, ovo uopće nisu loše vijesti za žene - nazdravimo ženskom napredovanju. I žene su naravno na faksu zato da bi dobile diplomu, ne zato što traže partnera. Ali okružene s toliko drugih uspješnih žena, često im je puno teže pronaći nekoga za spoj u petak uvečer.

Reportaža sa Sveučilišta Sjeverne Karoline u Chapel Hillu, gdje je oko 60% studenata ženskog spola, opisuje probleme koji nastaju s neuravnoteženošću spolova. E sad, iako se s tim novinama slažem većinu vremena, zbog ovako blesavog tumačenja problema bi ih mogao prozvati New Beta Times. Pogledajmo:

"Žene na kampusima s neravnotežom spolova plaćaju društvenu cijenu za uspjeh i, na neki način, viktimiziraju ih muškarci točno zato što su uspješnije od njih," rekao je prof. Campbell.

Brzo, neka netko zove policiju!

Unatoč pogrešnim temeljima, ovo je vrlo zanimljiv članak u smislu društvene dinamike, te kao uvid u razmišljanje vjerojatno najpoželjnije ženske skupine, one za koje se Igra interesira. Što se događa kada se drastično promijeni odnos muškaraca i žena? Za višak muškaraca je lako predvidjeti posljedice, kako vidimo u uvali Zrće. No što kada postoji manjak muškaraca? Ako ste mislili da će odgovor biti "svi momci na kampusu imaju curu, a trećina cura ostaje sama", prevarili ste se.


Charlie Sheen šalje pozdrave

Ne treba ni reći, ovo stavlja momke u poziciju da igraju koliko žele, tako da čak i oni koji su voljni za ikakvo vezivanje dolaze sa zapetljanom ljubavnom prošlošću. Rachel Sasser, apsolventica povijesti, rekla je da prije nego su ona i njen momak počeli hodati, "bio je s barem pet mojih poznanica - za koje znam."

Još gore, cure se osjećaju pod pritiskom da idu dalje nego što im je ugodno, da zaključe stvar. A za muško varanje, "Cure to toleriraju zato što moraju," rekla je Emily Kennard, studentica 3. godine. "Ako ne toleriraš, nemaš momka." (Gđica. Kennard je ipak nadodala da osobno ne tolerira varanje)

Užas! Ovo je za ženu nekakva situacija u kojoj je što god napravila na gubitku. Ili je sama ili trpi varanje. Gdje su normalni momci? U takvim okolnostima, vjerojatno čak ni patentirana obrana od kretena - odlaganje seksa - ne bi baš pomogla. A ona koja se prepusti, u nadi da će "uhvatiti" nekoga, si samo još više kopa rupu inflacijom svog broja. Pravedno ili ne, to bi moglo negativno utjecati na nju kada se prilike srede (ako se ikada srede). Ovo je velika nepravda bez lakog izlaza...

... na prvi pogled:

Jayne Dallas, apsolventica na marketingu, gunđala je kako je populacija muških studenata čak i manja kada je se gleda kao stvarnu skupinu dostupnu za hodanje. "Od tih 40 posto [muških studenata na kampusu], možda ih je 20 posto koje bi uopće razmatrale, a od tih 20, 10 su zauzeti, tako da se sve cure bore za preostalih 10%," rekla je.

Uistinu, mnogo je Mr. Usamljenih na kampusu. "Iako postoji ta ogromna razlika između spolova, to i dalje ne mijenja činjenicu da se momci muvaju uokolo i jadikuju nad svojim samačkim statusom," rekao je Patrick Hooper, apsolvent.

Čekajte, gdje smo ovo već vidjeli? Ah, da. Zanemarimo na trenutak lošu matematiku (tražene riječi su bile da je 40 od 100 studenata muško, a samo je 50% tih muških studenata vrijedno razmatranja, a od tih vrijednih razmatranja je 50% njih zauzeto, a 50% su predmet borbe, što bi dovelo do realnog omjera (kad izuzmemo zauzete žene i sl.) od otprilike 4 žene na jednog muškarca). Bit je u tome da u današnjim uvjetima, činjenica da postoji višak žena neće dovesti do nekakvog obilja za prosječne muškarce, a što bi se razumno očekivalo. Naprotiv, oni će ostati gdje jesu, dok će Alfe biti ti koji žive poput sultana sa svojim haremima.



Svakako, možda će jedan mali dio uspjeti zgrabiti ljepšu curu nego što bi inače uspjeli, i par posto će naići na topliji prijem ako se odvaže na upad. Ali za većinu, test "imaš-li-ono-nešto" ostaje nepremostiva barijera. Ne vjerujem da bi tih 50% otpisanih pomoglo ni da je odnos 35/65: ženska hipergamija (težnja za partnerom maksimalne kvalitete) je jednostavno tu, i tu ostaje. Možda s 20/80...

U obranu ženskog odabira, ne pomaže ni to što su cure u toj dobi na vrhuncu svoje moći, a mnogi momci tek trebaju izgraditi privlačne muške osobine, kao iskustvo, šarm, novac, moć i ostalo što (dijelom) dolazi s godinama. Njihov relativni odnos seksualne vrijednosti je kao odnos vojne snage indijanaca koji jurišaju na mitraljeze. Bilo kako bilo, seksualni nagon se ne može silovati da Betu učini privlačnim, i nikakvo posramljivanje žena zašto ne padaju na prosječne dobrodušne momke neće to promijeniti. Staro pravilo iz "5 minuta Alfe je vrijedno 5 godina Bete" opet izranja poput leša koji je neugodno odlučio isplutati ravno pred šerifom.

Ignissovo pravilo #7: Za sve veći broj žena, biti sama ili u bilo kakvoj vezi s Alfom je prihvatljivija sudbina nego biti s Betom.

To vodi do ovakvih katastrofa na seksualnom tržištu. Ako se pitate koliko je "odjeba" u korist "sexy tipova" potrebno prosječnom momku da jednostavno kaže "je**š to" i napusti tržište, broj je uznemirujuće mali. To dodatno pogoršava odnos. E sad, naravno da se neće sve žene povoditi za takvim nagonima, i nekima će "normalni" kriteriji i dalje biti važniji nego "ono nešto". Ali ja ne bih živio u nadi.

Na kampusima u velikim gradovima, žene imaju više opcija. "Do 2. godine, dobila sam dojam da nema nikoga na ovom faksu s kim bi mogla hodati," rekla je Ashley Crisostomo, apsolventica sa Sveučilišta Fordham iz New Yorka, koje je 55% žensko. Većinom je bila sa starijim zaposlenim muškarcima iz grada.

Ali u klasičnom studentskom gradu, društveni život je ograničen na bratstva, partije, lokalne barove i kafeterije. I muškarci na faksu - ni inače ne baš poznati po džentlmenstvu - mogu biti posebno nepristojni kada im brojke idu u korist.

Žene ne žele ostati na cjedilu, tako da se natječu po muškim uvjetima. Puno je više neobaveznih susreta koji ne vode u ozbiljnije veze. Budući da žene u toj dobi općenito ipak žele "nešto više", one gube. Neke rado provode subotu navečer u knjižnici. A mnoge bi radije izašle s prijateljicama, nego hodale s grubijanom s faksa.

Onih 50% otpisanih je, naravno, irelevantno. Iako su spomenute žene te koje svojevoljno biraju tipove za koje je očito da će ih varati, lakše je okarakterizirati suprotni spol kao "grubijane" nego se pogledati u ogledalo.

Pouka:
- Ako imaš Alfa kvalitete, studentski dani će biti bolji nego ikada prije.
- Ako si Beta, sve je po starom.
- Ako si žena, trebala bi ne misliti donjom glavom i drastično reorganizirati svoje kriterije.

Oznake: teorija seksualnog tržišta, alfa, beta, hipergamija, priče sa seksualnog tržišta, društveni krug, odabir partnera


- 10:53 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu