Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

srijeda, 06.07.2011.

FATALNI BETA: Maloljetni nećak ubio svojeg ujaka zbog ujne

Još jedna aktualna tema stavlja na čekanje ostale. Suprotnost prošloj priči gdje je jedna cura ubila drugu zbog nekog gangstera, danas imamo lokalni slučaj: neimenovani momak (17), koji je bio u vezi sa svojom ujnom Slađanom (27), ubio je njenog muža tj. svog ujaka Domagoja (32).
Obožavam ljubavne trokute. Rijetko će se naći kontroverznija tema, a pogotovo tema u kojoj ljudski duh doseže dno.

VIROVITICA - Slađana je posljednji put u svom rodnom selu Sveti Đurađ pokraj Virovitice bila prije tri tjedna. Na njezinom se licu već izdaleka mogla vidjeti velika plava masnica. Ušla je u kuću, sjela za stol i zamolila svoju maćehu Ljubicu čašu vode.
- Što se dogodilo ćerce moja, što ti je to na čelu - upitala ju je zabrinuo Ljubica.
- Ne pitaj me ništa majko, opet me je udario. Zabio me je u zid, glava me boli. Morat ću kod liječnika, mislim da imam potres mozga. Molim te, ne govori tati - uplašeno joj je govorila Slađana.

Slađana (posv. Rajnović) je odrasla u domu Ljubice i Mate Rajnovića, koji su je posvojili, završila ugostiteljsku školu. Radila je neko vrijeme u slastičarnici, gdje je upoznala Domagoja. Zaljubili su se na prvi pogled i vjenčali nakon nekoliko godina. Priča je, kao i inače, idilična na prvi pogled. Pogledajmo zaljubljeni par:



Problemi su počeli uskoro. Domagoj je, kako tvrde Slađana i njena obitelj, bio grub čovjek i često nasilan. Bili su zajedno godinu dana, a onda su se rastali. Ništa posebno. Žene svakodnevno sreću nasilnike i ostavljaju ih.


- Domagoj se nikako nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je ostavila. Došao je jednu večer oko ponoći, ušuljao se u njezinu sobu i počeo je daviti. Jedva je izvukla živu glavu. Tri dana nije mogla normalno govoriti - prisjeća se Ljubica dok joj se oči pune suzama. Međutim, Slađana mu se i nakon toga vratila.
Pomirili su se kad mu je umro otac, ugledni građevinar, Stjepan Novoselnik. Nedugo nakon toga, odselili su se u Vrisnik na otoku Hvaru. Prije tri godine dobili su prekrasnu djevojčicu. Međutim, nitko nije znao što se točno događa u njihova četiri zida. Ljubica i Mato su nešto slutili.

BINGO! Moć racionalizacije se nikada ne smije podcijeniti. Nagađat ću što je prolazilo kroz njen um. "Možda me tuče, ali je svejedno dobar čovjek koji se brine o meni." Također upućuje i na mračnu, javnu tajnu: nasilje je izraz dominacije. Dominacija je privlačna. Sljedeći put kad čujete da je privlače "snažni muškarci koji znaju što žele", sjetite te se da bi to mogao biti kod za "uzbuđuje me opasnost i nasilje."

Ona nije u Afganistanu. Nitko je nije prisilio na udaju i selidbu. Mogla se razvesti. Ima pravo izbora i sve zakone na svojoj strani, isto kao i okolinu i obitelj. Nije se morala vratiti nasilniku, sama je to odabrala.
Dobrovoljno trpiti nasilje je SRAMOTA.

Domagoj je bio divan čovjek, ali pod strašnim utjecajem svoje majke. Ona ni Slađanu ni nas nikad nije zavoljela jer smo za nju bili sirotinja. Slađani je često govorila: “Idi ti svojoj materi i ćaći i tamo pasi travu“. Ona je sve to podnosila - kaže Ljubica.

Naravno, nikada se neće okriviti nasilnog muškarca. Nije kriv on. Kriva je njegova majka. Kriva je okolina. Kriv je stres i "mediteranski temperament". Nasilje se opravdava i racionalizira. Ali! To je sve Slađanina stvar. Ne sudi se ovdje njoj, već ubojici. Pogledajmo tko je ubojica:



Policija je odmah na obavjesni razgovor privela maloljetnog nećaka ubijenog Domagoja, koji ih je prvo uvjeravao da se njegov ujak sam ubo nožem.

No, s obzirom na tragove krvi i ostale dokaze te mišljenje patologa, došlo se do zaključka da je tako što bilo nemoguće. Nakon višesatnog ispitivanja u splitskoj policiji, mladić je napokon, u prisustvu branitelja, priznao ubojstvo i u cijelu priču “uvukao” svoju 27-godišnju ujnu Slađanu.
Pojasnio je kako je na Hvar dolazio već godinama na ljetovanje kod ujaka i ujne koji su tu stanovali. Tijekom provođenja ljetnih praznika često je, kako je kazao, svjedočio nasilnim ispadima svog ujaka prema supruzi.

Nije to mogao mirno gledati, pa je hrabro ustajao u njezinu zaštitu i branio je pred nasrtljivim ujakom. Zbog takvog se njegova zaštitničkog odnosa između Slađane i mlađeg joj nećaka stvorio prisni odnos, a s vremenom je to prešlo u ljubavnu vezu.

Neimenovani momak je, kako se tvrdi, počeo vezu sa svojom ujnom s 15-ak godina. O njemu se ne zna puno, osim da je uzoran sportaš i učenik. Teško je reći što je vidio u ujni, koja izgleda prosječno za svoje godine. U njegovoj dobi, s hormonskim kaosom u tijelu i mislima, ne može se sa sigurnošću reći je li jednostavno bio frustriran nedostatkom neke svojih godina, ili mu je baš ujna imponirala.

Ono što se može reći sa sigurnošću je da je ubio svog ujaka nožem. Tvrdi da je to planirao s ujnom, dok ona sve to negira. Oboje su u pritvoru zbog teških okolnosti kaznenog djela (nadamo se ne u istoj ćeliji belj ).
Također, isto se može sa sigurnošću reći da je njegova motivacija blesava. Da, njegov ujak je nasilnik koji je možda zaslužio smrt. Da, možda je bio prepreka njegovoj vezi s ujnom i nije htio gledati kako ona pati. Da, možda poslije vrućeg seksa nije mogao misliti svojom glavom.

Ali ona je ta koja je htjela da to bude tako. Ona je izabrala vratiti se svom mužu i biti s njim, umjesto recimo razvesti se i udati za momka kad postane punoljetan. Ubiti za bilo koju ženu je glupo. Ubiti za ženu koja je sama izabrala trpiti nasilje je potpuni idiotizam.

Za tog momka nemam nikakve simpatije. Možda je maloljetan, ali sa 17 se može malo razmišljati svojom glavom. Nije se morao u ovo umiješati, i nije morao prouzročiti još veću tragediju za sebe i obje obitelji.

Zaključak: BETA.

Oznake: beta, nasilje, cure koje vole kretene


- 14:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu