Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

subota, 18.08.2012.

Čudnovati slučaj Juliana Assangea (Dio 1 - Bijesne ljubavnice)

Sve novine i portali su ovih dana prenijeli vijest da je Julian Assange, haker poznat po otkrivanju tajnih vojnih i diplomatskih dokumenata SAD-a na stranici WikiLeaks, dobio azil u Ekvadoru. Točnije, Assange je u bijegu od američke vlade putovao svijetom, mijenjajući mjesto boravka, te se privremeno skrasio u Švedskoj, zemlji poznatoj po pravednosti i zaštiti ljudskih prava.

Iz Švedske je Assange nastavio provoditi svoje zviždačke aktivnosti, koordinirati svoj rad s drugim takvim aktivistima, te putovati izvan zemlje. No krajem 2010., tijekom posjeta Londonu, uhićen je pod optužbom za nedavno silovanje dvije Šveđanke, a zbog koje je Švedska zatražila njegovo izručenje. Mnogi su sumnjali da su optužbe samo paravan za njegovo izručenje SAD-u, gdje bi Assange bio smaknut ili na drugi način neutraliziran zauvijek.



Bilo kako bilo, Assange je proveo određeno vrijeme u zatvoru u Engleskoj. Zatim je premješten u kućni pritvor, u kojemu je živio dulje od godine dana dok se rješavao njegov slučaj, te je pušten uz jamčevinu i uvjet da ne napušta londonsko područje. Nova kriza nastala je nedavno, kada je iskoristio priliku i pobjegao u ambasadu Ekvadora u Londonu, gdje je zatražio azil. Nedavno mu je taj azil i odobren, što znači da kao "privremeni građanin" može trajno ostati u ambasadi pod njenom zaštitom, siguran od policije vani koja bi ga uhitila istog trena kada bi izašao iz zgrade. Sve u svemu prilična saga.

Ono na što se danas želim fokusirati su optužbe protiv Assangea.

Žene koje ga optužuju su Anna Ardin i Sofia Wilen. Obje žene tvrde da ih je Assange silovao tijekom kratkog razdoblja koje je proveo u Švedskoj. Odvratno, zar ne? Čim sam to pročitao, odmah sam izgubio svo povjerenje u vuka samotnjaka koji putuje svijetom i otkriva zavjere Pentagona... silovanje! Puuu! Koji ološ!



No centralni akter u priči su Švedski zakoni o seksualnom nasilju. Naime, optužba za "silovanje" se sastoji od dvije stavke:

1. da je Assange prilikom dobrovoljnog i opetovanog seksa s Annom Ardin odbio zamijeniti kondom koji je puknuo tijekom snošaja
i
2. da je Assange "emocionalno manipulirao" Sofiom Wilen kako bi spavao s njom


Ne, ovo nisam parafrazirao ili izmislio, ovo je stvarni tekst iz optužnice. U Švedskoj, zemlji poznatoj po retardiranim zakonima koji čine bilo kakvu kupovinu (ali ne i prodaju) seksa krivičnim djelom, nije ni čudo da postoje i zakoni po kojima se muškarca može strpati u silovanje jer tijekom dobrovoljnog seksa nije dovoljno pazio na kondom... ili da nije ženi rekao da je već spavao s njenom poznanicom. Evo što se stvarno dogodilo:

Assange je doputovao u Stockholm 11.10.2010. kako bi se susreo s nekim suradnicima koji su tu pronašli utočište, te održao govor o slobodi informacija na konferenciji. Nije uopće poznavao Annu Ardin, no preko konferencije je došao u kontakt s njom, te mu je ona ponudila da prenoći u njenom stanu u centru Stockholma. Ona je bila na putu nekoliko dana, tako da mu je samo kratko dala ključeve i rekla da će se uskoro vratiti.

Anna Ardin, uspješna feministkinja (koja korisna karijera! op. prev.) koja je radila kao asistent na lokalnom sveučilištu bila je smatrana militantnom feminističkom istraživačicom, te je također i imala naslov "direktora seksualne jednakosti na kampusu". Borba protiv muške diskriminacije u svim njenim oblicima, uključujući seksualno zlostavljanje, bila je njena specijalnost.
Također je na svojoj web stranici imala javno dostupan dokument sa "7 koraka do pravne osvete", savjetnik ženama kako manipulirati pravnim sustavom kako bi se osvetile bivšim ljubavnicima, koji je sada izbrisan ali i dalje ima široku cirkulaciju internetom.

Nekoliko dana poslije konferencije, Anna se vratila u stan, malo ranije nego što je planirala. Popričala je s Assangeom i zaključila da može ostati još malo. Otišli su na večeru (vidite kako Beta stvari mogu biti Alfa ako si dovoljno slavan), te se zatim vratili u stan i seksali. To ne negira nitko od njih, isto kao ni da su to radili još jednom, te da je tijekom tog puta kondom puknuo - događaj koji će, kako ćemo vidjeti poslije, poprimiti puno veću važnost.

(Osobno, sumnjam da je istrošenoj Anni blizu barijere bilo krivo primiti spermu jednog od najpoznatijih muškaraca na svijetu, op.ed.)
Da je sve bilo u redu je također vidljivo i iz činjenice da su nastavili biti u prijateljskim odnosima kroz sljedeći dan, te mu je Ana priredila malu zabavu kasnije navečer. Tijekom te večeri, na svom Twitteru objavila je sljedeće:



"Sjedim vani u 2 ujutro i uopće mi nije hladno s najpametnijim ljudima na svijetu!" - tipična izjava žrtve silovanja dvanaest sati nakon tog čina

Ranije tijekom tog dana, Assange je prisustvovao još jednom seminaru, gdje je zapeo za oko radnici u administraciji gradskog vijeća, Sofiji Wilen (njeno prisustvo je zabilježeno na YouTube videu objavljenom povodom seminara). Ona ga je prije nekoliko tjedana vidjela na televiziji i doživjela kao "hrabrog, odlučnog i plemenitog." Kontaktirala je organizatore seminara kako bi mogla sudjelovati, te tijekom Assangeovog 1 i pol-satnog govora snimila više njegovih fotografija. Slučajno je upoznala i Annu Ardin, za koju nije znala da je jučer spavala s Assangeom.

Kako izvori navode, Sofiji je bilo vrlo stalo pridobiti Assangeovu pozornost. Bila je počašćena kada je vidjela da on flertuje s njom i da ju je nakratko zagrlio. Privlačnost je očito bila obostrana. Otišli su u kino gledati film, tijekog kojega su (kako ona navodi) bili intimni. Zatim su otišli u park, gdje joj je Assange rekao da je jako privlačna, no morao se vratiti u Annin stan na zabavu.

Zabava je prošla bez ikakvih problema, i Anna je (kako je vidljivo iz njenih tweetova) bila pogotovo sretna. Dva dana kasnije, Assange je nazvao Sofiju, koja se u međuvremenu hvalila prijateljicama o svom flertovanju s njim. Njene prijateljice, navodi ona, rekle su joj "da je sada sve na njoj." (ROFLMAO, op.ed.). Dogovorili su se da on dođe u Enkoping, gdje je ona živjela. Ona mu je platila kartu jer nije imao gotovine, a bojao se upotrijebiti kredinu karticu zbog praćenja.

Došao je u njen stan, gdje su imali spolni odnos (sa zaštitom), i zatim kasnije još jedan bez zaštite. Sljedeće jutro otišli su na doručak, koji je opet ona platila. Zatim se vratio u Stockholm, opet s kartom na njen račun.

Tijekom sljedećeg dana, Sofija, malo zabrinuta oko svog lakog ponašanja s Assangeom, i zabrinuta da je možda od njega skupila kakvu spolno-prenosivu bolest, nazvala je Annu i tijekom razgovora slučajno otkrila da je i ona spavala s njim. Nije dokumentirano kako su se obje osjećale sljedećih nekoliko dana, ali zna se da su 20.10.2010. otišle na policiju i prijavile Assangea za silovanje Sofije. Tijekom svog iskaza, Anna je također navela što je bilo između nje i Assangea, te je slučaj zabilježen kao seksualno zlostavljanje Anne i silovanje Sofije.



Bio je petak popodne. Slučaj je hitno proslijeđen javnoj tužiteljici na dužnosti, koja ga je zabilježila i inicirala policijsku potraga. Assange nije pronađen. Preko vikenda, slučaj je prešao u javnost, gdje su ga prenijeli svi tabloidi: glavna tužiteljica, kojoj su zbog toga na brzinu proslijeđeni svi papiri, pregledala je iskaze i odbacila podizanje tužbe zbog tako sitnog prijestupa.

Vidjevši da je s legalnog stajališta slučaj izgubljen, Anna je odlučila kontaktirati još novina, te im dala intervjue u kojemu je optuživala "muškarca koji ne razumije riječ 'ne'". Zatim su kontaktirale Claesa Borgstroma, poznatog bijelog viteza i odvjetnika specijaliziranog za "spolno pravo", poznatog po svojoj kampanji za proširenje definicije silovanja. Pod negovim pritiskom, u studenome je slučaj opet otvoren, a početkom prosinca 2010., Interpol je raspisao tjeralicu za Assangeom, koji je uskoro uhićen u Londonu zbog "seksualnih zločina".

Više o raspletu i komentaru priče u nastavku...

- 12:37 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu