Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 28.05.2013.

Stvarno? "Muškarce privlače najplodnije žene"

Kada bismo saželi tjelesne osobine koje najviše privlače muškarce i izazivaju erekciju, to bi vjerojatno bile ove:

- Lice koje slijedi određene simetrije: velike oči, izražene jagodice, ovalni oblik lica, slaba čeljust, čista koža, pune usne
- Odnos struka i bokova što bliže 0.7 (0.65-0.75)
- BMI 20 (18-21)
- Čvrste, simetrične grudi i guza


Zanimljiva stvar kod ovih osobina je to što su one indikatori plodnosti, ali ne preklapaju se sa stvarnim razdobljem plodnosti. Žena može imati sve ove osobine, pa ipak ne biti u mogućnosti zanijeti zbog drugih faktora. Recimo, djevojka će u pravilu dobiti prvu menstruaciju oko 13 godina i sva ova obilježja doseći već sa 15 godina, no njeni ciklusi će biti bez ovulacije (dakle, neplodni) još znatno vrijeme poslije toga. Menstruacija nije praćena ovulacijom kod čak 80% ciklusa 14-godišnjakinja, 50% ciklusa 16-godišnjakinja, 30% ciklusa 18-godišnjakinja i 10% ciklusa 19-godišnjakinja. Isto tako, slična pravilnost u obrnutom smjeru počinje se javljati kod žena kako se bliže menopauzi, unatoč tome što kvalitetna prehrana i vježba mogu dugo zadržati navedena četiri indikatora plodnosti.

Može li se onda reći da muškarce privlači plodnost? Zašto se onda onda oglašavanje reproduktivnog potencijala događa prije plodnosti? Kako bilo lakše razumjeti što to zapravo znači, uključio sam ovaj izvadak iz knjige "Evolucijska biologija seksualnosti ljudske ženke" prof. R. Thornhilla sa Sveučilišta Novi Meksiko

Pojedinačna rezidualna reproduktivna vrijednost (RV) je ukupni budući reproduktivni potencijal nekog pojedinca, tj. ukupni očekivani reproduktivni uspjeh od sadašnjosti do kraja života. Kod žena je RV ovisan o životnoj dobi. Raste kroz djetinjstvo, kako žena uspješno prolazi kroz period u kojemu je smrt moguća, ali razmnožavanje nije, doseže maksimum s početkom reproduktivnog perioda, te se zatim polako smanjuje sve do menopauze, kada pada na nulu. [...] Sama maksimalna plodnost kod žena događa se u ranim dvadesetim, poslije perioda adolescencije.

Mnogi autori postavili su tvrdnju da je privlačnost koju muškarci osjećaju prema navedenim indikatorima vezana za signal maksimalnog RV-a, kasnu adolescenciju kada su svi indikatori u potpunosti razvijeni. Recimo, muškarci su posebno privučeni grudima koje su čvrste, uspravne i s malim bradavicama. Ove osobine se počinju razvijati već u pubertetu i dosežu svoj vrhunac tijekom adolescencije. Isto je i s odnosom struka i kukova, koji doseže svoj idealni minimum tijekom adolescencije i zatim raste s navršenom dobi.

Grubo rečeno, muškarci nisu maksimalno privučeni maksimalno plodnim ženama. Feministice koje su previše vremena provele na alfa vrtuljku i sada žele duboke, osjećajne muškarce koji neće samo površno tražiti plodnost, već iskustvo i status, upravo su dobile dobre vijesti. Indikatori jesu važniji od plodnosti!

No, tvrdnje da su muškarci evoluirali kako bi cijenili ove indikatore kao znakove mladosti ili plodnosti ne objašnjavaju zašto se ti indikatori pojavljuju baš tada. Kao drugo, ne objašnjavaju kako i zašto muške preferencije variraju među ženama iste dobi.

Marlowe (1998.) je predložio tezu da su ženske grudi evoluirale kao signali osobne kvalitete koja se tiče ženskog RV-a, tj. da se grudi razvijaju daleko prije reproduktivnih sposobnosti, ne kako bi se pripremile za reprodukciju, već kako bi u ženskom natjecanju oglasile nadolazeći RV.

Mi smo proširili ovu tezu: muškarci čvrste, uspravne grudi i ostale navedene indikatore nalaze privlačnima ne kao indikatore mladosti ili trenutne plodnosti, već zbog maksimizacije rezidualne, preostale plodnosti u životu svake pojedine ženke. Mužjaci ljudske vrste su unikatni po svojoj ekstremnoj preferenciji vrlo mladih, ne-reproduktivnih ženki; drugi muški primati preferiraju srednjovječne ženke, a čimpanze čak stare ženke. Muškarci su također različiti od žena po tome što ženama nisu privlačni vrlo mladi i ne-reproduktivni muškarci.

Dapače, osim privlačnosti koju muškarci osjećaju prema kasnim adolescenticama i mladim odraslim ženama, barem neke mjere (uključujući samo-izvještavanje i pletizmografiju (mjerenje obujma) penisa), muškarci su jednako privučeni i pubertetskim i ranim adolescenticama (Jones, 1996., Quinsey & Lalumiere 1995., Quinsey at al. 1993.).

Ova teorija također predviđa objašnjenje razlika u privlačnosti žena iste dobi i sa sličnim indikatorima. Iako sitne razlike u indikatorima plodnosti ne predviđaju nikakvu značajnu razliku u razini trenutne plodnosti, istraživanja (Manning, Scutt, Whitehouse & Leinster, 1997.; Moller, Soller & Thornhill, 1995.) su pokazala da predviđaju značajnu razliku u RV-u (rezidualnoj reproduktivnoj vrijednosti). Žene s relativno simetričnijim grudima, kontrolirano za dob, imale su više djece.

Čekaj, što to čujem? Muškarci zapravo preferiraju žene mlađe od maksimalno plodnih?*

Muškarci zapravo preferiraju 18-godišnjakinje?

Muškarci imaju najsnažnije erekcije kada su u pitanju cure od 15-19 godina, legalne posljedice, uvjeravanja i zabrane neka idu kvragu?

Ooooops!

Mislim da ću jednostavno podijeliti onu slavnu sliku:



Muškarac koji oplodi 18-godišnju curu čiji je RV jedva dotaknut i stvori s njom još troje djece tijekom njene preostale reproduktivne karijere od 20 godina ima veći genetski utjecaj od muškarca koji oplodi maksimalno plodnu 28 godišnjakinju i stvori s njom još jedno dijete tijekom njene preostale reproduktivne karijere od 10 godina. Evo još nekih mogućih objašnjenja zašto je muškarcu dočepati se ženinog maksimalnog RV-a korisno za njegovo zadovoljstvo i/ili nastavak vrste:

a) muškarac koji se dokopa žene što mlađe ima veću šansu da je djevica i stoga garantirano svoje potomstvo
b) muškarac koji se dokopa žene što mlađe ima manju šansu zaraziti se spolno prenosivom bolešću
c) muškarac koji se dokopa žene što mlađe ima veću šansu trajno se povezati s njom prije nego predug boravak na alfa vrtuljku uništi njenu osobnost


Uživat ću u vrućim suzama onih koji će se zgroziti nad ovom biološkom istinom i otići plakati na svoje blogove o nehumanosti i površnosti muških svinja koje je patrijarhalna kultura prisilila na ignoriranje "magnetičnih" i "iskusnih" dama "na vrhuncu svoje seksualnosti".

* = pretpostavljajući da muškarac planira dugoročnu strategiju parenja, tj. ostati s tom mladom ženom (ili je barem držati u svom haremu) dugo vremena. Ironično, to samo objašnjava zašto mnogi muškarci s opcijama na starije žene gledaju isključivo kao na materijal "za napumpaj i ostavi": ne isplati se dugo ostati na istrošenom izvoru RV-a, a kamoli ulagati u njega. Sorry.

p.s. zašto jedino homoseksualcima prolazi opravdanje "rođeni smo takvi"? Osjećam se diskriminirano.

Oznake: plodnost, teorija seksualnog tržišta, odabir partnera, znanost


- 15:09 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu