Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 26.11.2012.

Što je gore po ženin izgled: debljanje ili starenje?

Tijekom onih par lucidnih trenutaka koje žene danas ne provode u čvrstom stisku racionalizacijskog hrčka, iskreno ih zanima kako razni faktori utječu na njihovu privlačnost i budućnost u ljubavnom životu. Umjesto čitanja dlanova, u ovome postu ponuditi ću vam dvije priče koje će razgaliti vaša srca i baciti vas u / izvaditi vas iz depresiju/e, ovisno o vašem pogledu na svijet.

Pretpostavimo da imamo dvije gotovo identične žene, Mateu i Anu. Obje su u najvrijednijoj dobi od 20 godina, s najprivlačnijim mogućim tjelesnim proporcijama, dakle odnosom struka i kukova oko 0.7, i indeksom tjelesne mase oko 20 (recimo 163 cm, 53 kg). Obje imaju dečke s kojima su u sretnim vezama i s kojima redovito vode ljubav.



Ove dvije djevojke razlikuju se samo po dvije sitnice: Matea je blagoslovljena nevjerojatno kvalitetnim genima, otprilike na razini Monice Bellucci, zbog kojih gotovo da ignorira efekte starenja. Nažalost, Matea uz to ima i jednu negativnu naviku: svaki tjedan pojede po 1 dodatni sladoled, burek, ćevape, čokoladni frape, čips, coca-colu, pizzu, twix ili čokoladu, a koje ne kompenzira dodatnom potrošnjom tih 250-300 kalorija viška ili smanjenim unosom druge hrane iste kalorične vrijednosti. Tijekom jedne godine, ona konzumira cca 270 x 52 ~ 14 000 kalorija viška, što otprilike odgovara 2 kg dodane tjelesne mase u salu godišnje. Ana, s druge strane, nije imala toliko sreće s genima i suočava se sa zidom istom brzinom kada i prosječna žena, ali živi zdravo, bavi se sportom i pazi što jede.

Whooooosh... 5 godina kasnije

Matea se tijekom 5 godina udebljala 10 kilograma i sada ima BMI 23,5. Težina se prikrala poput lopova u noći i, što je isprva bilo idealno, pomalo je prešlo u obline koje je gotovo nemoguće ignorirati. Matea i dalje izgleda vrlo lijepo i njen dečko rado vodi ljubav s njom, iako mu ponekad kroz misli iz nekog neobjašnjivog razloga sune ona slika kada ju je prvi put vidio na plaži prije 5 godina, toliko savršena da se osjećao kao vladar svijeta kada ju je osvojio. Njen trbuščić je prestao biti savršeno ravan i dobio blago ali zamjetno zaobljenje, a njene ruke u nove su dobile sitne jastučiće koji se odbijaju učvrstiti kada se rastegne. Njena guza i grudi su i dalje čvrste, ne savršeno, ali to kompenziraju svojim povećanjem. Svejedno, to je samo sitnica. On joj kupuje zaručnički prsten jer ona to zaslužuje.

Ana je pazila na sebe i njeno tijelo je i dalje vrlo privlačno. Određena se čvrstina ugnijezdila na njenom licu, ne još u obliku bora, ali kao da se nešto na njoj neprimjetno skrutnulo. Njen dečko je i dalje obožava, iako se ne može ne prisjetiti povremeno njene svježine i gotovo tinejdžerske putenosti iz doba kada ju je prvi put upoznao. Njene oči su sada nekako trunku manje omamljujuće, na način koji ne može svjesno opisati. Svejedno, to je samo sitnica, iako je trenutno već manje privlačna od putene Mateje. On joj kupuje zaručnički prsten jer ona to zaslužuje.

Whooooosh... još 5 godina kasnije

Matea je u sada uočila da uistinu ima problem. Njena težina je sada 73 kg (BMI 27,5), i gdje su nekada bile nježne obline, doselile su se naslage. Njen trbuh vidljivo visi i mora ga ili strpati u ekstra široke gaćice, ili pustiti da viri preko pojasa. Niti jednu točku na njenim rukama osim samog ručnog zgloba nije moguće obuhvatiti jednom rukom. Njene grudi i guza su i dalje vrlo privlačne - i natprosječno velike! - ali pomalo su mlohave. Na njenim bedrima se neizbježno počeo pojavljivati celulit u svojim bijelim "trakicama", napasan poput štetočina u vrtu koje je nemoguće otjerati sprejanjem skupim preparatima. Njen je oblik prešao iz pješčanog sata u pravokutan, a gležnjevi su izgubili svoj oštri prijelaz i prešli u oblik "mosta". Više nije moguće vidjeti "trokut" između njenih bedara i stidnice.

Uočava da njen dečko - sada muž - više ne vodi ljubav s njom toliko često, te da svako malo nalazi izlike tipa "umoran sam". Gotovo kao da mu je to postala dužnost! Nekoliko puta joj je rekao da mu je "draže da ljulja nego žulja", ali nije zvučao previše uvjeren u to. Potajno se počinje pitati je li pogriješio s tim prstenom. Počinje uzimati slike na Facebooku pod kutom, te izbjegava slikanje u kupaćim kostimima ili pripijenoj odjeći, neugodno svjesna uvrede koju su kilogrami nanijeli njenoj privlačnosti. Muškarci joj više baš i ne upadaju osim ako im ne pokaže jako puno kože i izloži im se, no njeno lice i dalje izgleda prilično slatko, iako pomalo okruglasto. Nekoliko puta se upućuje na dijetu, ali nikako da skupi discipline: odgađa, popušta, posustaje, ide gore-dolje s kilogramima i nikako ne uspijeva promijeniti neugodan razvoj događaja. Ipak, prijateljice ju i dalje uvjeravaju da je predivna i ima super figuru, te da 'muškarci mrze mršavice.' Ako izađe vani s prijateljicama, ne doživljava baš puno upada, a od onih koji priđu, dio odmah spominje kako voli punije cure. Argh!

Ana, sa svojih 30 ljeta, i dalje je u dobroj formi, ali teret godina se počinje vidljivo očitovati na njoj. Mreškanje na čelu i oko očiju je sada već osvojilo dosta teritorija, a njena koža, iako radi na svom tijelu, izgubila je onaj prošli sjaj. Kada obuče visoke pete, nešto oko teksture njenih nogu je ne zadovoljava sve dok to ne pokrije hulahopkama. Njene grudi više nisu toliko čvrste, i često se okreće malo jačim grudnjacima kako bi im pomogla. No ukupno gledano, to su mali detalji.

Njen dečko - sada muž - je i dalje obrađuje gotovo svakog dana, redovit kao sat, ali ona primjećuje da je počeo gledati i druge cure, i seks više nije toliko živahan. Izgubile su se maratonske sesije seksa kroz noć. Znatno manje je zadovoljava jezikom, i često je stvar ostavlja s osjećajem rutine. Hvata je nekakva paranoja oko mlađih prijateljica njegove sestre ili rodice, iako je sigurna da se nema oko čega brinuti. Kada sama izađe u društvo, primjećuje da joj se oni najljepši, najviši i najsamopouzdaniji muškarci više ne udvaraju toliko i pomalo se zapita što joj je to smetalo u onim danima kada su svi zviždali za njom. Obraća se ženskom časopisu za savjet i dobiva odlučan odgovor da upravo ulazi u svoje najbolje godine, da žene stare poput vina, te da je sada na vrhuncu seksualnosti. Naravno, i dalje dobiva hrpu pozornosti od Beta svoje dobi, koje koriste kao orbitere ili ignorira.

Whooooosh... još 5 godina kasnije



Matea je sada teža od prosječnog muškarca u Hrvatskoj, s 83 kg i BMI-em 31. Njen trbuh je postao poput jastuka, te ga je nemoguće prikriti čak i vrlo labavom odjećom. Kada hoda, salo na njenim bedrima leluja poput balona. Njena koža, izuzev neizbježnog celulita u tom području, začuđujuće je napeta i glatka, a njeno lice je okruglasto i bez traga bora. Njena dob je sada i službeno ni 20, ni 30, ni 40, već samo "debela" - njene prirodne crte lica su postale zamućene pod jastučićima, a nesretna kombinacija oko njenog vrata stvorila joj je drugu bradu. Izgleda gotovo isto kao i sve druge osobe tog BMI-a. Više ne može dosegnuti svoja leđa kako treba i već se počinje naprezati kako bi se obrisala poslije nužde. Njene grudi su možda velike, ali pretegnute težinom i pritisnute uz bujajuću naslagu na torzu. Potkoljenice su također prešle iz definirane obline u čudan, stožasti oblik. Sa svim tim nanosima i valovima, postaje teško pronaći prikladnu odjeću i održavati higijenu kako treba. Postoji velika opasnost od neugodnih mirisa.

Njen muž više nimalo ne skriva da ga ona ne uzbuđuje i napadno dugo ostaje na poslu. Seksualni život im je mrtav - ako je on užasno napaljen i nije se potrošio pornografijom, moguće je da će nešto inicirati jednom u par mjeseci, pogotovo da mu ona pomogne oralno, ali pred ulazom u nabujale izbočine pred njenom vaginom, obuzima ga užasna mlohavost. Više joj nitko ne bi upao, ni Alfa ni Beta ni Omega. Na Facebooku i ostatku interneta joj se otvoreno upucavaju fetišisti koji spominju da vole "debeljuce", ali to je to.

Ana više ne može ignorirati znakove opasnosti i alarm koji je podsjeća da ima 35 godina. Iako se svojski trudi u teretani, njene grudi su omlohavile, a trbuh je prešao u opuštenije stanje, zategnut na vrhu i sa sitnom "vrećicom" pri dnu. Crte ispod vrata oglašavaju njen izlazak iz doba plodnosti, a njene usne su opuštene i više nisu tako pune kao nekada. Noge joj ponekad djeluju ispijeno, unatoč svojoj čvrstoći i ni gramu sala viška. Kada podigne ruke, koža ispod pazuha više nije glatka i zategnuta poput luka, već je također prekrivena "crticama". Koža na njenim šakama i prstima postaje hrapavija, s trunku izraženijim venama nego u mladosti. Svejedno, odjeća joj i dalje dobro pristaje, ima obline na pravim mjestima, i kada se dobro našminka, i dalje može zabljesnuti.

Njen muž se ne čini baš oduševljen promjenama, ali i dalje imaju redovit seksualan život, barem dva puta tjedno. Ponekad ostaje duže na poslu, ili se okreće za drugima, no očito je da mu je i dalje privlačna, iako znatno manje nego kada je bila mlada. Kada ide vani, više ne dobiva pozornost od onih tipova koji bi joj se svidjeli, no zato joj rado prilaze muškarci u kasnim 40-im, većinom razvedeni, te mladi nabildani tipovi u disku, koje zanima "starija cura". Ona to nalazi pomalo uvredljivim - zar misle da je ona tako bezvezna? Svi joj kažu da je zgodna, iako ponekad oprezno dodaju, "za svoje godine". Iz njenog izgleda je vidljivo da je barem u kasnim dvadesetim, iako bi bilo teško reći koliko ih je prošla.

Whooooosh... još 5 godina kasnije

Matea je eskalirala i sada je, s 93 kg i BMI-em 35, postala nepravilna masa sala koja ima ozbiljne probleme s hodanjem i higijenom. Više ne postoji čak ni trunka privlačnosti na njoj. Ljudi je podsmješljivo gledaju dok prolazi, dok se muškarci koje bi smatrala poželjnim osvrću i svojim prijateljima šapuću nešto. Njen trbuh je duljinom dosegao do polovice bedara i spojio se s njima. Njeno lice je potpuno neprepoznatljivo u odnosu na mladost, a koža je na više mjesta popustila pred gigantskom navalom i dobila stalne crvene crte, poznate kao strije i inače rezervirane samo za rapidno rastezanje kože u trudnoći.

Njen muž je otvoreno ignorira, te provodi cijele dane na poslu, iako sumnja da posjećuje neku drugu ženu. Nisu imali spolni odnos već nekoliko godina. Kada ide vani, apsolutno nitko joj ne upada, a bilo bi prilično umijeće pronaći muškarca koji bi spavao s njom čak i kada bi mu se ponudila na pladnju. Njena jedina potpora kada priča s prijateljicama je izjava da se "može biti zdrav s bilo kojom težinom", u suprotnosti s njenom liječnicom opće medicine koja je upozorava da je "klinički pretila i mora promijeniti životni stil".

Ana dočekuje 40. godinu pomalo uvenula. Prve sijede vlasi je pozdravljaju kada ide bojati kosu, i više nikoga ne može zavarati da je mlađa od 30 čak ni kada savršeno stavi šminku. Njeno lice je postalo šiljastije, s više istaknutim nosom i manje istaknutim jagodicama. Koža na rukama, ovaj put ne samo na šakama već i sve do ramena, ostaje glavni indikator gubitka vitalnosti. Njena guza je također popustila, unatoč vježbanju i biciklizmu, kao da želi reći "pusti me, umorna sam".

Svi mlađi od nje joj se obraćaju sa "vi" i "gospođo". Svejedno, osrednji muškarci u kasnim 40-im i stariji se i dalje zanimaju za nju, a i nitko mlađi i poželjniji, iako joj se ne bi baš sam od sebe udvarao, vjerojatno je ne bi odbio kada bi mu sama izašla u susret za nešto neobavezno. Njen muž je često umoran i ne da mu se više eksperimentirati s novim pozama, a za oralno nije čula već dugo vremena, ali svejedno održavaju intimnost barem pet puta mjesečno. Nije sigurna koliko je ugrožavaju njegove mlađe kolegice na poslu.

Whooooosh... još 5 godina kasnije



Matea je sada službeno teža od tovljene svinje lake kategorije. Ima 103 kg i BMI 38. Sve je gotovo. Nije važno brine li se za siročad, donira li UNICEF-u, piše li pjesme ili se bavi fotografijom, kao član društva postala je bezvrijedna. U ljudima na prvi pogled izaziva gađenje bez obzira na kontekst. Jedini seks koji će ikada više doživjeti je ako bude imala sreću nabasati na nekoga s patološkim fetišizmom za debljinu. Počinje doživljavati probleme s čišćenjem prostora između svojih guzova, i uskoro će se polje smeđeg pomalo početi taložiti po tom prostoru. Njen muž jednostavno više ne može izdržati biti u njenoj blizini i jednog dana je suočava s papirima za razvod.

Ana, sa svojih skoro pa jubilarnih 45 godina, više se ne može pretvarati da je išta više od cougara, i nema te odjeće na svijetu koja će sakriti činjenicu da je postala stara i potpuno izgubila vitalnost svoje nekada sjajne kože. Vježbanje isto više ne uspijeva zategnuti njeno tijelo, no to što je vitka ju i dalje stavlja u sam vrh ženske populacije svoje dobi, te čini poželjnom muškarcima u pedesetima. Nitko se više neće okrenuti za njom na ulici, ali neće joj se ni podsmjehivati. I dalje ima kvalitetne obline, iako je po njenom licu vidljivo u kojem je desetljeću. Njen muž više ne skriva okretanje za mlađima, ali ni nju ne zapostavlja, tako da i dalje ponekad imaju odnose. Također je dobro pripremljena za početak menopauze, te se vjerojatno neće napuhati u godinama koje slijede. Sve do ranih pedesetih i konačnog zalaza, ostati će samo sjena svoje mladosti, ali ipak jedna sasvim zadovoljajuća sjena. Što bi žena više mogla tražiti?

Post ukratko: debljina je ubojica erekcije.. Žena koju nagriza starenje neminovno tone u spiralu bez povratka, ali to se događa polagano, i uvijek zadržava određenu vrijednost za one muškarce s manje opcija. Žena koju nagriza debljina isprva doživljava sporije opadanje jer i dalje spada u spektar maksimalno poželjne žene, s minimalnim varijacijama u tome koliko koji muškarac preferira oblina, no poslije toga problemi rastu progresivno. Poslije određene točke, ona prestaje imati vidljivu dob, i zamjenjuje je konstantnim stanjem seksualne neprivlačnosti, osim za teške fetišiste.

Pouka za žene: Nemoj se ni udebljati ni ostariti, i možda baš tebi uspije zadržati vječnu ljubav poželjnog muškarca!*

* = ok, ok, moguće je bez oboje, no ipak više ne živimo u takvim vremenima.

Oznake: debljina, starost, žene, seksualno tržište


- 22:24 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu