Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 30.10.2012.

Ne žele sve žene na svijetu Alfa muškarce

Ako živiš u Hrvatskoj ili drugdje u "razvijenim zemljama", a pogotovo u urbaniziranim sredinama tih predjela, lako je zaključiti da sve žene koje tamo žive žele Alfa muškarce. Znate, visokog, zgodnog, agresivnog tipa koji "zna što hoće" i ima "ono nešto" što ga čini "pravim muškarcem". Razumljivo je odakle dolazi takav dojam, no realnost je, kao i "sve žene samo žele pare i Mercedes" (TM), malo kompleksnija. Sasvim je jasno da taj broj ne može biti 100%, inače bi sve seksualne strategije bile iste, a ja ne bih imao o čemu pisati. Stoga ćemo napraviti ovakvu podjelu današnjih žena:

1. Žene s jakom Alfa preferencijom - ako si ikada curi rekao da je prelijepa i da ti se jako sviđa i na to doživio izraz apsolutnog gađenja na licu, upoznao si ženu ovakvog tipa. Potrebna joj je teška i često kretenska igra da bi se imalo zainteresirala za nekoga, te voli muškarce koji su neuhvatljivi, "loši", seksualno neobuzdani, grubo se šale s njom i ne tretiraju je ozbiljno. Iako se stereotipno ovo povezuje s dominantnim, agresivnim i glasnim ženama, čiji je prag dominacije najviši, njega u stvarnosti nema dovoljno da popuni cijelu kategoriju.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su najmanje 60% Alfa.


Na Beta muškarce gleda kao na papke i jadnike, koji su u redu za mužnju pozornosti kada zatreba, ali nikako za išta više. Bila bi ozbiljna greška misliti da, samo zato što se ona čini mirna i nema mnogo partnera, njeno srce ne kuca samo za Alfa tipove.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine otprilike 20% populacije. U Americi, kolijevci igre, postotak je viši i kreće se negdje oko 40%. U Norveškoj ili na Islandu, takvih je manje od 5%.

2. Žene s umjerenom Alfa preferencijom - iako se ovakve žene u principu zanimaju za "dobre dečke", prvenstveno pod sloganom "samo želim da netko bude dobar prema meni", u praksi je situacija mnogo mutnija. Ne vole tipove koji su previše agresivni, dominantni, neuhvatljivi i sl., i može ih se lako odbiti nadigravanjem, no s druge strane, tih karakteristika im ipak treba više nego što je prosječan muškarac u stanju ponuditi, te zbog toga mnogo češće završavaju u Alfa nego u Beta ekstremu. To ponekad dovodi do komičnog nesrazmjera, kao kod žena koje nikada ne bi htjele biti u haremu nekog alfe, pa svejedno tamo redovito završavaju jer ih jednostavno toliko privlači, unatoč tome što znaju da je loše da ima druge. Naposljetku, ostali su možda dragi, ali Alfa je ipak jedini koji ima "ono nešto".

Između tih epizoda, ovakva žena je otvorena Beta tipovima i voli provoditi vrijeme s njima, iako si nikako ne može objasniti zašto nema baš toliko želje potrgati odjeću s njega. Baš joj je simpa, ali nije toliko uzbudljiv. U stanju se iskreno zaljubiti u nekoga tko uopće nije dominantan, pa ipak kako vrijeme prolazi je neke sitnice počinju živcirati, uzrokujući topljenje privlačnosti i grozan osjećaj da "nešto nedostaje", te ga često ima potrebu testirati da se uvjeri da je sve tu. Budući da je Beta karakteristike i privlače i odbijaju istovremeno, ponekad se mogu naći s takvim muškarcem zbog toga što je u određenim okolnostima pokazao dobru igru koja inače nije njegov stil, ili zato što je visinom, dobrim izgledom ili nečim sličnim privremeno premašio prag dominacije.


Da, ovo ponekad radi. Nažalost, radi u nedovoljno slučajeva i na prekratak rok da bi se danas moglo smatrati dobrom igrom.

Njeno mišljenje o Betama je općenito dobro i, iako je neminovno razorna za njih kada dođe do gubitka privlačnosti ili upozna nekog tko je više uzbuđuje, rijetko će gledati na njih kao na jadnike. Umjesto toga, njen dojam je najčešće solipsistički - da su oni sasvim sretni i zadovoljni, a najmanje koliko i ona. Često ima prijatelje Beta orbitere, iako ih ne iskorištava namjerno. Naposljetku, mnogi od njih je stvarno privlače - samo ne na taj način. Put u pakao popločan je dobrim namjerama.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su od 60% do 40% Alfa.

Rasplet može biti raznolik. Ako žena ima dovoljno samokontrole, s vremenom će se prilagoditi i racionalno ocijeniti da je ipak dugoročno sretnija s nekim tko je ne uzbuđuje baš toliko divlje, ali je dobar prema njoj. Neka druga će ga ostaviti / razvodno silovati i povesti se za svojom potrebom za Alfa muškarcem.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine otprilike 60% populacije.

3. Žene s jakom Beta preferencijom - postoji i značajan dio žena koje iskreno preferiraju Beta muškarce, te ih odbijaju Alfa prikazi zabavljene vještine, zadirkivanje, to što je on okružen ženama, i ostali oblici dominantnosti. Ovakva žena će se iskreno zainteresirati od pristupa koji nije koristio igru veću od "hej", intelektualnog ali platonskog razgovora, malog poklona ili nečeg "slatkog". I dalje postoji određena izbirljivost kod nje, čisto zato što je žena koja urođeno ima puno opcija, ali to je izbirljivost među različitim Betama, odnosno dobroćudnim skrbiteljima. U osnovi, oni za nju jesu Alfe. Moguće je da ta izbirljivost bude znatno veća zato što je ogroman dio Beta tipova ostao na suhom time što su Alfe pokupili velik dio kolača, i sada se nema kome udvarati nego njoj, što je gura prema onoj srednjoj kategoriji, no ovo nije post za obradu tog začaranog kruga.

Za privlačenje ovakve žene nije potrebna velika igra. Možeš si dopustiti da je tretiraš kao osobu i biti ćeš za to nagrađen. Iskreno, lijepo je upoznavati ženu s kojom se čovjek može opustiti i "samo biti svoj". To je lijepa, ljudska stvar koja je dobra za mentalno zdravlje i zadovoljstvo u životu. Takva žena će rijetko nekoga otpisati zato što nije "odmah pokušao nešto" ili zato što je prvi izrazio osjećaje.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su 40% ili manje Alfa.

Naravno, to ne znači da muškarac može biti vrlo Beta pa nikad ništa ne poduzimati, ili raditi stvari koje su uvijek bile anti-igra. Budući da žene vrlo rijetko eskaliraju, i zato što se to od njih ne očekuje i zato što ne znaju kako, opet je na njemu teret da pokrene nešto. Zato mora biti hrabar, ali svejedno dugoročno može biti Beta.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine najviše 20% populacije. U Poljskoj i dijelu Rusije, njihov udio je oko 50%. U nekim Azijskim zemljama je lako moguće i više.


Napominjem da ovo nema direktne veze s "kvalitetom žena". Iako su recimo žene u Danskoj ili Švedskoj po mnogim pokazateljima nacionalne kulture otišle kvragu, postavši neugodne, nepoželjne, nepouzdane i/ili neugledne, opet je jasno da preferiraju Beta muškarce. Kićenje Alfa bravadom je u nordijskim predjelima jednostavno bezvezna strategija kojom nećeš izazvati nikakvo vlaženje. A gle čuda, imaju najveći BNP po glavi u cijelom svijetu! Iako su mnogi problemi seksualnog tržišta direktno vezani uz prosperitet, poželjnost Alfa i Beta osobina na muškarcima ne ovisi samo o tome.

Kultura i religija su drugi faktor. Hrvatska je samo na papiru Katolička zemlja (bilo zato što većina tzv. vjernika de-facto nisu vjernici, bilo zato što je Crkva pod sve većim pritiskom uklapanja u društvo prodala dio svoje ideologije feminizmu). U iskrenije religioznoj zemlji, moguće je da bi treća kategorija žena bila brojnija. Postoji mnogo faktora.

Uvijek imaj na umu u kakvoj si okolini, na kakve žene možeš naići i kako im trebaš pristupiti. Istina, meni se ovo ponekad obija o glavu, ali to je samo zbog duboko ukorijenjenog osjećaja romantike zbog kojeg ponekad odlučim zanemariti procjenu koja je rekla nešto jako loše o njoj. No važno je imati sposobnost procjene - i adaptacije. Ako postoji jedna stalna točka u igri, to je da je ona - relativna.

Oznake: seksualne preferencije, odabir partnera, seksualno tržište, ideal kornjače, žene, alfa, beta


- 20:25 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu