Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 12.12.2011.

Žene kao seksualni objekti

Prije par mjeseci, moj post "Jesi li Alfa? (Test za ŽENE)" je podigao prilično prašine. Nije bilo nimalo čudno: po njemu je ženska vrijednost na seksualnom tržištu bila sastavljena od sljedećeg:

20% mladost
30% ljepota tijela
25% ljepota lica
25% karakter i osobnost
0% edukacija i duhovnost
0% prihodi i financije
0% društveni status i postignuća
0% majčinstvo, odgajateljstvo i obitelj



Najvažniji faktor ženske vrijednosti. Sorry.

Nije li ovako karakterizirati žene bezdušno? Nitko se ne slaže više od mene: to je je**no okrutno! Žalosti me da su se stvari svele na to. Ironično, iako žene nisu nikada u povijesti imale više moći i izbora, neke stvari su postale puno teže nego u prošlosti. No vlak je otišao i vjerojatno se neće nikada više vratiti. Možemo samo gledati u posljednji vagon kako zamiče u maglu i razmišljati o tome zašto je donjih pet faktora tako potonulo.

"Prekrasna je, ali nema baš dobru edukaciju" mi nikada ne bi palo na pamet. Vidim ženu na ulici, u klubu, na faksovima i putovanjima. Edukacija kod žena nikada nije bila previše značajna - u najboljem slučaju razlika između nikakvog i gospodskog odgoja je bila razlika između nepismenosti i pismenosti, ali taj mali dio je mogao učiniti značajnu razliku u tome za kakvog će muškarca poći. Isto se detaljnije opisuje u mnoštvu starijih knjiga, od Dostojevskoga pa još mnogo dalje u povijest.

Duhovnost, nekada značajna (unatoč biblijskom poimanju žena kao "grešnog spola"), također je otišla nizbrdo. U prošlosti je bilo prilično rašireno vjerovanje o moralnoj superiornosti žena, no danas nitko zdravog razuma više ne može reći da je jedan spol inherentno moralniji, čistiji ili bolji od drugog.

Prihodi i financije: žene nikada prije nisu imale ikakve značajne prihode, iako je dio postojao, no bio "zaključan" u obitelji. Svi znamo priču o "onoj koju nitko neće jer nema miraz". Danas, kada žene imaju svoje prihode, to bi trebao biti značajan plus, kada bi se očekivalo da se brinu o muškarcima, financijski im pomažu i uzdržavaju ih. Nažalost, to nije slučaj, dapače neproporcionalno je obrnuto. Stoga su ženske financije i dalje beznačajan faktor i takve će ostati dok god muškarac kao dominantni zaštitnik bude društveno očekivana, zakonski regulirana i čak genetski poželjna osobina.


Nikada se ne može imati toliko novca da se ne očekuje ovo.

Društveni status i postignuća su, isto kao i edukacija, nešto što su žene nedavno stekle, no što se kosi ne toliko s muškim ukusima koliko sa sveprisutnom njenom potrebom za dominantnosti partnera. Logika ide, ako žene privlače moćni muškarci, zašto ne bi bilo i obrnuto? Ali do toga je dugačak put i uopće nije sigurno da će ljudska rasa ikada stići tamo. U najgoru ruku, inzistiranje na tome kako je ženski status nešto privlačno (naspram nreutralnog) će ostaviti mnoge u prašini.

Majčinstvo, odgajateljstvo i obitelj su ono što je bilo najgore pogođeno. Žene će uvijek imati neku vrijednost u ovom području, barem dok se ne učini poptuno dostupnom prodaja jajašaca ili kloniranje matičnih stanica. No prošli su dani kada je bilo sasvim normalno da muškarac odabere partnericu po očekivanjima kakva će biti majka, a ne po izgledu. Pojednostavljeno rečeno, ukupni izgled bi u prošlosti nosio možda tek 20%, te bi bio zanemariv u odnosu na "trivijalne" stvari kao što su hoće li žena obavljati kućanske poslove ('kućanica' se ne računa u BDP no, po tržišnoj vrijednosti svega što napravi, vrijedi jako puno).

Nažalost sigurnost podizanja djece i stabilne obitelji više nije sigurnost, već je prilična kocka. Prilika za predomišljanje ima toliko da je vrijednost i ove kategorije drastično opala. Naposljetku, nitko to ne utjelovljuje bolje od "želim djecu, možda, ali ne prije 30-e i samo pod nekim mojim specifičnim uvjetima, a možda se i predomislim poslije" stava koji se često doima kao nešto najprirodnije i najraširenije na svijetu.

Za sve ovo nitko nije kriv kao pojedinac. Stvari su se jednostavno promijenile i to je to. Nijedna žena se ne bi morala udati, ne bi morala imati djecu i raditi kućanske poslove, trebala bi se zabavljati i trebala bi sama odlučivati što će sa svojim životom, to će se složiti svatko normalan. No kada to oduzmemo što nam onda ostaje? Ostaje, pogodili ste, izgled. Ako usporedimo odnos "snaga", činjenicu da se ženska seksualna vrijednost svela na izgled (70%), a muška na šarm (Igru) (50%), razlika među spolovima postaje gotovo... beznačajna.

Žene, htjele ste slobodu. Jedite slobodu.

Oznake: žene, sociologija, teorija seksualnog tržišta, ljepota, inteligencija


- 08:14 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu