Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

nedjelja, 20.05.2018.

Knjiga "Umijeće Igre" dostupna online

Dragi čitatelji,

S ponosom vas obavještavam da je moja knjiga "Umijeće Igre" od danas dostupna online u PDF obliku.

Cijena knjige je 12,99 $, što po današnjem tečaju iznosi otprilike 81,5 kn.

Knjigu možete naručiti ovdje.

Ako znate ikoga tko je htio nabaviti knjigu ali mu nisu odgovarali papirnati oblik ili dostava izdanja u Webknjižari, molim vas prenesite im ovu novost i preporučujte im ovo izdanje koje je moguće nabaviti na puno jednostavniji način.

Puno sreće u Igri!

Oznake: igniss, knjiga, umijeće igre


- 13:24 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 01.04.2015.

Knjiga "Umijeće Farme"

Dragi čitatelji, ako se sjećate, prije nekih pola godine sam najavio da radim na novoj knjizi. Neki su vjerojatno pomislili da se radi o knjizi sa savjetima za žene, no to je bila samo kamuflaža za pravi projekt koji će biti proglašen revolucionarnim i spektakularnim. Knjiga je to koju sam spremao već godinama, te u čije sam istraživanje ulagao toliko truda da je zbog nje kasnilo i samo "Umijeće igre". No, čekanju je napokon došao kraj.

Dame i gospodo, predstavljam vam...



"Umijeće farme" je dugo očekivani Ignissov uradak: potpuni vodič kroz užitke koje pružaju naši četveronožni prijatelji. Knjiga je podijeljena u 7 glavnih dijelova:

- Interna igra: samopouzdanje i odlučnost potrebni za uspjeh, s opisima 4 najveće zablude o farmama
- Pasivna igra: neverbalne osobine koje se sviđaju životinjama, savjeti o postavljanju prioriteta
- Rana igra: prelasci ograde, upoznavanje i stjecanje povjerenja, podijeljeno na noćnu, dnevnu i tranzitnu igru. 10 jasno definiranih i isprobanih izgovora za bivanje unutar granica poljoprivrednog imanja, 20 poslastica koje životinje najviše vole, prosječan tok jednog posjeta farmi, studije slučaja
- Srednja igra: komunikacija sa životinjama. Savjeti za uvjerljivo mukanje, blejanje, njakanje, lajanje i kokodakanje. 6 tehnika koje izazivaju požudu u životinji. Izbjegavanje ozljeda.
- Kasna igra: poslije uspješnog posjeta, kako ga prevesti na intimniju razinu, savjeti za ublažavanje opiranja. Savjeti za uspješan bijeg u slučaju naprasnog prekida posjete farmi.
- Završna igra: prestani posjećivati tuđe farme i osnuj svoju! Tipične pojave i zakonitosti uzgoja životinja. Tehnike za brz i zdrav rast, pravilan odgoj životinja, i još puno, puno toga.
- Post-mortem igra: što poduzeti u slučaju ugibanja životinje i zašto još nije sve izgubljeno



Život prepun uzbuđenja i užitaka čeka na tebe!

Knjiga teče poput jedne velike priče koju je vrlo lako slijediti od početka do kraja. Modularna struktura s preko 40 uokvirenih dodataka omogućava brz i jasan pregled stvari na koje treba paziti, iznimki i neobičnih slučajeva, te izvlačenje korisnih stvari bez obzira na prijašnju razinu iskustva i karakterne osobine odabrane životinje.

"Umijeće farme" je knjiga jednako primjenjiva i za žene, te predstavlja i prigodan dar prijateljima i članovima obitelji oba spola.

Šta reći? Kliknite ovdje kako biste naručili knjigu!

p.s. također, ova knjiga očito ima podršku portala blog.hr, s obzirom na nevjerojatno prikladno pitanje koje su mi postavili prilikom zaključivanja ovog posta!



I kao Grand Slam, ovo prilikom objave... kiss

Oznake: parodija, zabava, knjiga, seks, humor, 1. april


- 06:15 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 01.08.2014.

Poosy Paradise



"Stranac" našega doba.

To je neizbježan zaključak nakon čitanja "Poosy Paradise", knjige koja opisuje Rooshev boravak u Rumunjskoj i njegova iskustva sa slavom. Roosh nas vodi na uzbudljivu vožnju kroz mnoge rijetko izrečene istine, ne štedeći ni ljude na koje nailazi ni svoju vlastitu playboy osobnost tijekom svojih avantura u namjerno neimenovanom rumunjskom gradu (njegovo ime ipak je otkriveno negdje po sredini knjige).


Izvor naslova knjige

Ovisno o vlastitom životnom iskustvu, čini mi se da će čitatelji biti ili oduševljeni ili užasnuti kada pročitaju nevjerojatan analitički proces koji vodi Roosha kroz igru, ukupnu strategiju odabira mjesta koje će sljedeće posjetiti, te ocjene rezultata koje je tamo dobio. Taj proces mogao bi biti opisan slično mome, kao nemilosrdno racionalan. Ali zgražati se nad ovom knjigom značilo bi promašiti njen smisao. Osnova knjige je iskrenost - ni više ni manje. Njena zapanjujuće otvorena srž je ono što je čini toliko zanimljivom, kao i toliko neobičnom u današnjem svijetu prepunom racionalizacije.

Dijalozi bi mogli biti najbolji dio knjige, čisto zbog komičnih posljedica koje izaziva Roosheva iskrenost. Kada je ženu koja mu je pokušavala davati savjete o zavođenju hladno upitao "S koliko si se žena seksala?", zamalo sam prolio piće po sebi. Stil pisanja me uvijek držao u neizvjesnosti, čak i kada sam na temelju vlastitog iskustva točno znao što će se dogoditi.

Knjiga je popločana sitnim uvidima u svijet igre koji će prosječnom čitatelju biti od koristi, neovisno o njegovoj razini igre. Od malih tehnika za usmjeravanje cura u svoj prikladno-lociran stan pa do kuhanja "seks napitaka", svi savjeti su odreda osvježavajući i praktični. Pogotovo su mi se svidjele njegove opaske o tome kako su smartphoneovi promijenili prirodu SMS-anja i dogovaranja spojeva.

Ta ista iskrenost koja čini Poosy Paradise toliko zanimljivim je također i ono što knjizi u konačnici daje depresivan prizvuk. Opisuje kako se muškarci muče sve više i više za sve gore rezultate, trpeći sve veće nepoštovanje i isparivanje unatoč tome što su podigli vlastitu razinu privlačnosti. Pogotovo me se dojmila scena u kojoj se ponovno susreće s jednom od svojih starih opcija, koja u uzbuđenju od toga napadno i bezočno ignorira momka s kojim je izašla na spoj. Jadan tip no

Roosheva borba s dugotrajnom srećom prožima knjigu. Kada stvari ne idu dobro, nezadovoljan je oko najsitnijih detalja. Kada stvari idu dobro, opet isto. Iako ga to gura prema uspjehu, također se čini i da takvo izmučeno postojanje guši radost i ponos.

Ta bolna kombinacija je ono što čini Poosy Paradise toliko posebnim, te više filozofskom knjigom nego putopisom, vodičem zavođenja ili memoarom. Takva iskrenost i jasan uvid u svijet su možda depresivni (barem meni), ali svakako ih je danas teško pronaći.

Preporučam.


Poosy Paradise
(ova knjiga dostupna je u tiskanom i kindle/ebook obliku)

Oznake: roosh, igra općenito, knjiga, Putovanja, rumunjska


- 12:02 - Komentari (15) - Isprintaj - #

petak, 04.07.2014.

Ignissovi Newsletteri 2013.-2014.

"Kad će newsletter?"
"Dolazi li uskoro sljedeće izdanje?"
"Što će biti u novom newsletteru"?


Ta i još mnoga pitanja i komentari donosili su mi radost tijekom skoro godinu dana koliko sam pisao i izdavao svoj besplatni newsletter s bonus sadržajem. Broj pretplatnika i količina interesa ugodno su me iznenadili.

Ipak, polako je došlo vrijeme i za promjene. Epistolarni oblik savjeta kao u newsletteru ne odgovara budućim temama u planu, pati od raznih tehničkih problemia, te želim isprobavati i druge kanale. Već sam napomenuo da nisam pretjerano zapaljen za video-uratke, tako da ću se i dalje držati pretežno književne sfere. Kao što je knjiga pokazala, takvo eksperimentiranje je naišlo na vrlo pozitivne reakcije.

Što ovo znači za čitatelje?

A) Newsletter s ovim datumom prestaje izlaziti. Osmo izdanje bilo je i posljednje.

B) Svi dosadašnji newsletteri uobličeni su u e-knjižicu "Ignissovi Newsletteri 2013.-2014.", koju od danas možete kupiti preko stranice Lulu.com po simboličnoj cijeni od 1.69 $ (po današnjem tečaju nešto manje od 10 kn).

Knjižica je u obliku PDF datoteke i čitljiva je na svim digitalnim uređajima i platformama. Klikom na naslovnicu i zatim na "preview" možete pogledati prve 4. stranice kako biste pregledali sadržaj i prvi dio.



Ja nemam ikakav osobni kontakt s ili utjecaj nad izdavačkom platformom Lulu, no više puta sam kupovao (i tiskane i e-knjige) kod njih i moje zadovoljstvo je uvijek bilo na visokoj razini.

C) Svi čitatelji koji su se pretplatili na besplatni newsletter od njegovog početka pa do danas dobit će e-knjižicu besplatno putem e-maila negdje u nedjelju 06.07. ujutro (svaka paralela s misom je slučajna belj ).

D) Kako ovo ne bi bio slučaj tipa "prošla baba s kolačima", popis pod C uključuje i sve čitatelje koji se prijave na newsletter do kraja subote 05.07., dakle do sutra u ponoć.


Update: newsletter je poslan na sve e-mail adrese prijavljene do nedjeljnog jutra 06.07. Ako ste se prijavili do tada i niste ga dobili, samo se javite pa ću vam ga ponovno poslati.

E-knjižica je dostupna za kupnju po navedenoj simboličnoj cijeni. Kliknite i pogledajte preview:

Oznake: newsletter, Ignissovi Newsletteri 2013.-2014., savjeti, igra, knjiga, umijeće igre


- 15:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.10.2013.

Filmovi, serije i knjige (Arhiva)

FILMOVI, SERIJE I KNJIGE:

Fatso: Omega svijet
50 nijansi hrčka
"Mrtve duše" kao ilustracija seksualnog tržišta
"Idiot" kao elegantan od*eb za svakodnevni život
Izvrsni filmovi o Igri
Naj-Beta pjesma na svijetu
"Don Jon" bi mogao biti jedan od najgorih filmova u povijesti
We're Having Sex
Hitch

Oznake: filmovi, film, knjige, knjiga, glazba, serija, serije, recenzija, umjetnost


- 00:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.09.2013.

Knjiga "Umijeće Igre"

Sjećate se onog slavnog videa s početka ove godine? E, pa ispada da se Hitler više nema razloga živcirati. Knjiga je stigla u prodaju i u rukama imam primjerke za obitelj, prijatelje i sretnog čitatelja s Testa tvoje igre 4.


"Umijeće igre" je dugo očekivani Ignissov uradak: potpuni vodič zavođenja za muškarce, od početka do kraja. Knjiga je podijeljena u 7 glavnih dijelova:

- Interna igra: samopouzdanje i odlučnost koje su muškarcu potrebne za uspjeh, s opisima 4 najveće prepreke s kojima se muškarci suočavaju
- Pasivna igra: neverbalne osobine koje utječu na mušku privlačnost, savjeti o postavljanju prioriteta
- Rana igra: upadi, upoznavanja i ostvarivanje prve privlačnosti, podijeljeno na noćnu, dnevnu i online igru. 10 jasno definiranih i isprobanih fraza za upad, savjeti za razvoj daljnjih upada, 20 slučajeva prezentiranja sebe u najboljem svijetlu, prosječan tok jednog zavođenja u sve tri vrste igre, primjeri razgovora i online dating profila.
- Srednja igra: komunikacija i spojevi. Savjeti za SMS i telefonsku komunikaciju prije spoja i na spoju. Savjeti za lokaciju i vrijeme spoja. 6 tehnika koje vode do poljupca.
- Kasna igra: poslije uspješnog spoja, kako ga prevesti na intimniju i seksualnu razinu.
- Završna igra: tipične pojave i zakonitosti veza i brakova. Tehnike za izbjegavanje drame, održavanje privlačnosti i kemije sa živim primjerima.
- Post-mortem igra: što poduzeti u slučaju prekida i kako vratiti bivšu


Knjiga teče poput jedne velike priče koju je vrlo lako slijediti od početka do kraja. Modularna struktura s preko 40 uokvirenih dodataka omogućava brz i jasan pregled stvari na koje treba paziti, iznimki i neobičnih slučajeva, te izvlačenje korisnih stvari bez obzira na prijašnju razinu iskustva i karakterne osobine pojedinca.

"Umijeće igre" nije knjiga za žene, iako mi je drago da se žene educiraju o tome što muškarci moraju proći kako bi ih osvojili, zašto stvari funkcioniraju tako, te na koji način muškarci tumače neke njihove akcije. I naravno: kao prigodan dar muškim prijateljima i članovima obitelji.

Iako moj blog ima skoro pola tisuće postova (od čega otprilike polovica u obliku korisnih savjeta za muškarce) i lako bi sam ispunio jednu opsežnu monografiju, naglašavam da "Umijeće igre" NIJE KOLEKCIJA KOPIRANIH POSTOVA. Knjiga se sastoji velikom većinom od originalnog materijala pisanog tako da prati prosječan tok zavođenja. Dijelovi preneseni s bloga - obrađeni, modificirani ili baš kopirani ako koncept apsolutno nije bilo moguće drukčije opisati - ne čine više od 25% knjige. Pogledajte detaljni sadržaj i uvjerite se sami:

SADRŽAJ ::







"Knjiga je super, kao što sam i očekivao." - čitatelj P

Knjiga je u tiskanom izdanju dostupna u prodaji ovdje. Cijena knjige je 89,00 kn. Knjiga je ovim putem dostupna za kupnju svugdje u Europi i svijetu, naravno s proporcionalno većom poštarinom ako niste iz Hrvatske. Narudžbu je moguće platiti pouzećem, karticom ili uplatom na račun (ako ste izvan Hrvatske, onda samo karticom ili uplatom). I sam sam puno puta kupovao od Webknjižare i mogu jamčiti za njihovu kvalitetu usluge. Također ih možete direktno kontaktirati ovdje.
U rijetkom ali teoretski mogućem slučaju da naručite knjigu i nitko vam se ne javi da vam procesira ili potvrdi narudžbu, obavezno me kontaktirajte pa ću provjeriti gdje je zapelo.


Q: Je li ovo tiskana knjiga ili e-knjiga?
A: Knjiga je dostupna u oba oblika. Tiskana.izgleda točno kao na ovoj slici te se tiska i šalje istog dana kada zaključite narudžbu u webshopu. E-knjiga je dostupna online u obliku PDF-a.

Q: Radije bih naručio e-knjigu. Kako to učiniti?
A: Knjigu je ovdje moguće kupiti online u PDF obliku.

"Moram ti se pohvaliti, pratio sam uputstva iz knjige i smuvao devojku iz odma!" - Čitatelj 'D'

Neću vas sada vabiti senzacionalističkim izjavama tipa "kupi prije nego nestane". Budući da knjiga funkcionira po principu tiska na zahtjev, to znači da ne postoji koncept zaliha. Knjige ima u neograničenim količinama; tiska se onog trenutka kada je naručite i šalje vam se istog radnog dana kada je naručite (tj. uplatite po virmanu, ako ste odabrali taj način).

Umjesto toga, samo ću reći da je ova knjiga važno postignuće u povijesti i ovog bloga i razvijanja koncepta igre na našim predjelima. Nadam se da će što više muškaraca pročitati "Umijeće Igre", iskusiti poboljšanje svog ljubavnog života, i preporučiti ga drugima koji i dalje tragaju za kvalitetnim savjetima. Ako dobijem samo jedan mail s izrazom zahvalnosti i potvrdom da je nečiji život uistinu postao sretniji - kao što sam ih za blog od oba spola dobio preko stotinu - svrha ove knjige biti će ispunjena.

Ugodnu igru i kvalitetne žene želi vam vaš Igniss.

Oznake: knjiga, umijeće igre, igniss, ignissova grimizna knjiga, zavođenje, igra, savjet


- 07:22 - Komentari (25) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.04.2013.

Kako je Igra promijenila moj život

Kako je moja knjiga sada vrlo blizu završetka, došlo je vrijeme slanja grubog rukopisa prijateljima kako bi ocijenili kvalitetu i dali sugestije što nedostaje u njemu. Kada knjiga bude u prodaji, održavat ću cijelu stranicu sa svjedočanstvima ljudi koji su je pročitali, no za sada bih želio s vama podijeliti ovaj prvi osvrt.

Prošlo je samo mjesec dana otkada sam dobio Ignissovu knjigu na recenziju, ali čini se kao da je prošlo pola godine. Ne budite zavedeni skromnom najavom sadržaja na 5. stranici:

Za ispunjavanje ciljeva ipak moraš biti uporan. Mnogo ljudi uđe u igru, mjesec dana se vrzma po društvu i isprobava dvostruke komplimente, te zaključi da „to ne radi“ i ode. To je potpuno pogrešan pristup. Osobnost, pogotovo dio osobnosti bitan za zavođenje, je nešto fluidno no ipak ne toliko fluidno da možeš očekivati drastični pomak u samo jednom mjesecu. Za oblikovanje naše trenutne osobnosti bila su potrebna desetljeća. Što misliš koliko je potrebno za još jednu promjenu?

Vjerujte, Igniss je ovdje nepotrebno samozatajan. Moje prve značajne promjene počele su se događati već tri dana nakon što sam dobio knjigu. Kao prvo, moj glas se osjetno produbio, a moja razina testosterona u krvi je značajno porasla. Imam više energije i moj karakter je osjetno opušteniji i zaigraniji.

Isprva nisam obraćao pozornost na to jer sam tog dana imao dogovoren spoj sa zgodnom mladom poduzetnicom kada sam u redu za predavanje porezne prijave promrmljao nešto ironično o birokraciji. Naravno, koristeći nepogrešive upute, a pogotovo izvrsnu liniju za zaključivanje stvari na stanici 182, prasnuo sam na prvom spoju. Poslije mi je rekla da sam drukčiji od svih muškaraca koje je ikada upoznala i da nije mogla dočekati da završimo u krevetu. Također, kako je rekla, bio sam super u krevetu i sa mnom je doživjela orgazam više puta nego u posljednje 3 godine zajedno.



Poslije toga mi je također, ničim izazvana, rekla da ne očekuje od mene ništa što bi mi bilo na teret i da, ako mi to odgovara, možemo biti prijatelji s povlasticama. Morao sam malo razmisliti o ovome jer nisam bio siguran hoću li imati dovoljno vremena, uzevši u obzir još 3 spoja koja sam za sljedeći tjedan ugovorio putem online igre sa stranice 95.

No to nije bio kraj. S mojim dramatično unaprijeđenim, Alfa jezikom tijela, žene su se počele lijepiti za mene kamo god idem. Kada idem u McDonalds i od studentice za pultom naručujem hamburger, dovoljno je da svoju Coca-Colu držim opušteno uz bokove i nasmiješim se, ali ne previše, i ona će mi na računu suptilno zapisati i svoj broj. I ne samo to, moj radar je postao toliko dobar da iz njenog rukopisa mogu odmah zaključiti ima li zgodnu prijateljicu raspoloženu za seks u troje!

Zanimljivost, iako mi više nije potrebna za samopouzdanje kada imam dobru igru, jest da je moj penis vidljivo narastao. Rekao bih da sam dodao barem 3 cm duljine i 2 cm opsega. Kada uzmem u obzir koliko je ova knjiga koštala, ovo je znatno jeftinije rješenje nego razne pilule koje šarlatani nude svugdje po internetu. Osim toga, ova knjiga će pružiti uštede na mnoge druge načine: ne samo da nisam platio ništa skuplje od kave i jedne čašice vodke na spojevima na kojijma sam bio, već su i žene često počele plaćati za mene, kao da im činim uslugu što ih zavodim. Mnoge ističu da sam im dao svrhu u životu koju nikada prije nisu imale.

Jedna negativna stvar: knjiga je malo previše intenzivna i može šokirati čovjeka svim tim promjenama koje donosi. Ukoliko si prirodno introvertiran tip poput mene, ova neočekivana pozornost mogla bi ti s vremenom postati kao teret i ponekad ćeš se poželjeti vratiti na staro. Ne znam kome ne bi dosadilo stalno osjećati kako ga žene u prolazu razodijevaju očima.

Na primjer, kada na Trgu Bana Jelačića čekam tramvaj i suptilno kažem nekom prolazniku da imam puno opcija, barem jedna žena će se istog trena početi skidati i šaputati da je odmah odvedem u obližnji Hotel Dubrovnik i seksualno zadovoljim, inače će se baciti pod nadolazeći tramvaj. Ponekad zna biti malo naporno, stvarno. Ali gledajući sve skupa, mislim da je jasno da koristi od knjige nadilaze te sitnice.

10/10. Preporučam.

Oznake: igra, seks, knjiga, parodija, umijeće igre, 1. april


- 00:02 - Komentari (27) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.12.2012.

Hitler saznaje o odgodi Ignissove knjige


(link na video: http://www.youtube.com/watch?v=4Q6GQqKNeJU )

Oznake: igniss, knjiga, hitler, video, parodije


- 17:11 - Komentari (17) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.11.2012.

Dobre stvari dolaze onima koji čekaju...

Pa, imam loše vijesti za vas. Knjiga koju sam najavio za otprilike ovo doba nažalost još nije dovršena. Naslovnica je već spremna, a tisak i prodaja su već osigurani i organizirani. Točnije, dovršena je 80% i biti će potrebno još dosta vremena za dovršetak i finalizaciju svog materijala u konačni oblik ugodan za konzumaciju, a pogotovo lektoriranje i prijelom. Stoga do daljnjega neću više davati najave o tome kada će knjiga biti dovršena, iako ću se potruditi da to bude što prije. Naravno, sretni dobitnik knjige će je i dalje primiti poštom čim bude objavljena, kako je obećano.

Dobre vijesti su da je knjiga mnogo opsežnija i podrobnija nego što sam planirao, te ju je vrlo lako pratiti po njenim tematskim cjelinama, sve od interne pa do završne igre. Čistog, ne-uređenog teksta fonta 12 s običnim proredom će ukupno biti oko 130 A4 stranica, što je u knjižnom formatu gotovo 300 stranica materijala. Svako poglavlje sadrži obilje primjera, te je svaka spomenuta opcija razrađena ovisno o tome što bi čitatelj htio učiniti pomoću nje.

Također, još bolje vijesti su da me zanima vaše mišljenje o naslovu knjige. Ovdje sam uredio malu anketu preko koje možete izraziti svoje mišljenje kako bi trebao glasiti naslov (moguće je odabrati samo jedan od ponuđenih, ili predložiti svoj (no ako predlažete svoj, to možete učiniti i u komentarima). Ne mogu obećati da ću se 100% povesti za voljom naroda, no svakako me zanima što misle najizgledniji čitatelji te knjige.

Trenutni radni naziv knjige je "Ignissova grimizna knjiga".

p.s. Ovo je knjiga namijenjena muškarcima. Ako ste žena i želite glasati, preporučam da glas date po kriteriju "kupujem dar prijatelju".

LINK NA ANKETU


Oznake: knjiga, igniss, igra


- 19:07 - Komentari (15) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.07.2012.

"Mrtve duše" kao ilustracija seksualnog tržišta

Nedavno sam se uhvatio ponovno jedne od svojih omiljenih knjiga iz djetinjstva, "Mrtvih duša" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. To je jedna od onih knjiga koja je ispunjena jednostavnim, razigranim pripovijedanjem o najrazličitijim ljudskim osobinama, s bogatom količinom sitnica koje leže ispod površine kao što bogata jata riba plivaju ispod leda u Sjevernom moru. Kako je čitatelj uzima ruke opet i opet, nesumnjivo je da će svaki put naletjeti na nekakav novi detalj, koji mu prije nije upao u oči ali sada ga ispunja nekim čudnim osjećajem prepoznavanja i radosti, kao da odjednom točno zna što je pisac tu htio reći i na kakav se komadićak povijesti ili ljudske prirode poziva. To bogatstvo osjećaja i razine poimanja su ono što odvaja uistinu velike pisce i očeve nacionalnih književnosti od svojih nižih sljedbenika, pa je tako i Gogolj zaslužio da ga Dostojevski počasti svojim nezaboravnim citatom "Svi smo mi izašli iz Gogoljeve 'Kabanice'!"

Osim drugih bogatih detalja o ljudskoj prirodi, nisam mogao ne zapaziti i ne nasmijati se na Gogoljevo vrsno razumijevanje ljudskih pobuda, gdje se dotakao mnogih tema koje su mi zanimljive. Evo nekoliko primjera: počinjem sa osmim poglavljem prvog dijela, gdje je junak djela i tobožnji moćnik Pavel Ivanovič Čičikov, koji putuje zemljom i sklapa neobične poslove, u svom gradiću došao na glas kao novopečeni milijunaš i pozvan je na otmjeni bal kod gubernatora.



Napomena: u ovom postu nema spoilera ili bitnih otkrivenja o zapletu i raspletu knjige - naveden je samo jedan nevezan trenutak

Dotad su sve dame nekako malo pričale o Čičikovu, iako su mu inače rado priznavale otmjene društvene manire; ali otkako se pronio glas o njegovu milijunaštvu, otkriše i druge njegove vrline. Uostalom, damama uopće nije bilo do novca; svemu je bila kriva riječ "milijunaš" - ne sam milijunaš nego upravo ta riječ; jer u samom zvuku te riječi, bez obzira na debljinu novčarke, krije se tako nešto što djeluje i na hulje, i na ljude koji nisu ni ovakvi ni onakvi, i na poštene ljude jednom riječju, na sve podjednako. Milijunaš ima tu prednost da može oko sebe gledati posve nesebičnu dodvorljivost, dodvorljivost u čistom obliku, koja se ne zasniva ni na kakvu računu: mnogi vrlo dobro znaju da ništa neće dobiti od milijunaša i da nemaju nikakva prava da nešto dobiju, ali će mu svakako bar pridržati vrata, bar se nasmijati, bar skinuti šešir pred njim, bar izmoliti da ih pozovu na ručak na koji znaju da je pozvan i milijunaš.

Ne može se reći da su i dame osjetile tu nježnu sklonost dodvorljivosti; ipak se u mnogim salonima počelo pričati o tome kako Čičikov nije, naravno, najveći ljepotan, ali je zato onakav kakav i treba da bude pravi muškarac; da je malo deblji ili puniji, već ne bi valjalo. Uz to bi se reklo i nešto pomalo uvredljivo na račun mršavih muškaraca: da su to obične čačkalice, a ne muškarci. Na ženskim se haljinama pojavilo mnoštvo kojekakvih dodataka. U dućanima je nastala gužva, da ne kažemo jagma; toliko se kočija naguralo u središte grada da je nastala prava promenada...[] Ni sam Čičikov nije mogao da bar donekle ne primijeti takvu neuobičajenu pažnju...

Gogolj se izvrsno dotakao suptilne i slojevite moći novca, koja seže mnogo dalje od samo davanja svezka novčanica nekome u ruke. Ovo je ista misao koju sam i ja napisao prije godinu dana u "Problemu novca":

Kao prvo, moramo raskrstiti s idejom da je novac nekakva magična pilula kojom se odmah uspijeva kod suprotnog spola. "Žene samo žele novac" je racionalizacija tipična za Betu ogorčenog neuspjehom. Neke možda (khm... sponzoruše), ali da je stvarno tako, ljudi bi nosili majice s brojevima i iznosima svojih bankovnih računa, a ja ne bi imao o čemu pisati. No činjenica je da je novac privlačan. Zašto?

Novac je izraz moći, a žene privlači moć. Novac je apstrahirana sposobnost da učiniš što želiš - živiš dobro, hraniš se kvalitetno, ne ovisiš o drugima, dapače da ti drugi služe, moć da kupiš nekoga ili unajmiš plaćenog ubojicu ili što već. Ukratko, novac kroz slobodu djelovanja donosi moć i status. Isto tako, novac nije jedini način prikupljanja moći. Mnogo je drugih faktora, od tijela, visine i drugih tjelesnih osobina, pa do dominantnosti (Igre), karizme (Igre), odvažnosti, humora, iskustva i ostalih stvari.
...
...iako sve žene vole novac, velika većina nije njemu privučena zbog novca kao takvog, već zbog njegovog signala: moći. Magnetizam koji novac ima za prosječnu ženu je magnetizam moći, isti kao i magnetizam kršne građe ili magnetizam brzog uma. Njena privučenost novcu je iskreni, gotovo dječji nagon potrage za moćnim muškarcem, a ne sama potraga za financijskom koristi, skupim večerama, darovima, vilama i čime već (naravno, bit će i takvih).

Gogolj, naravno, nije zastao na podrobnom razumijevanju samo tog dijela ljudske prirode. Poslušajte što se dalje događa, kada Čičikov prisustvuje otmjenom okupljanju zajedno s policijskim načelnikom, upraviteljem suda i ostalim velikašima:

I dame su ga začas okružile, kao blistav vijenac, donoseći sa sobom cijele oblake svakakvih miomirisa: jedna je mirisala na ruže, druga je odisala proljećem i ljubicama, treća je bila skroz-naskroz prožeta rezedom; Čičikov je samo zadizao nos i njuškao.

U odijevanju su dame pokazale mnogo ukusa: muslin, atlas, til bijahu takvih blijedih, modernih boja da im ni imena ne bi čovjek mogao svima kazati (dotle je došla istančanost ukusa). Mašne i kitice cvijeća lepršale su im amo-tamo po haljinama u neobično slikovitu neredu, iako se oko tog nereda itekako pomučila nečija pametna glava. Lak nakit na glavi držao se samo na ušima i kao da je govorio: "Ej odletjet ću, samo šteta što neću sa sobom ponijeti i ovu ljepoticu!" Strukovi su im bili utegnuti i imali su neobično čvrste i za oko ugodne oblike (valja napomenuti da su dame u gradu N. bile pomalo punašne, ali su se tako umješno stezale i tako su se milo držale da se debjina uopće nije primjećivala). Sve je kod njih bilo neobično pomno smišljeno i predviđeno; vrat i ramena bijahu taman otkriveni toliko koliko treba i nimalo više; svaka je od njih razgolitila svoj posjed toliko koliko je osjećala i vjerovala da je dovoljno da upropasti čovjeka: sve je ostalo bilo neobično ukusno prikriveno...

Tko bi rekao? Čak i u doba daleko prije interneta, Playboya, natjecanja za Miss svega živog i neživog, te površnih standarda ljepote, vitkost je bila poželjna. Nešto mi govori da "problem" fiksnih standarda ljepote nije rješiv nikakvim feminističkim ispiranjem mozga.


"Portret dame, Henry Tilson". Da, mršavija je od prosječne današnje žene.

Ipak, vitkost nije premoćni faktor. Čitajte dalje što se događa na zabavi:

... naš se junak okrene istog časa gubernatorici i već zausti da joj odgovori, vjerojatno ništa slabije nego što u takvim zgodama odgovaraju u modernim pripovijestima Zvonski, Linski, Lidin, Gremin i svakakvi drugi okretni časnici - kadli slučajno digne pogled i ostane bez riječi, kao gromom ošinut.

Pred njim nije stajala gubernatorica sama; ispod ruke je držala mlađahnu, šesnaestogodišnju djevojku, svježu plavojku nježnih i pravilnih crta lica, šiljaste brade, čarobno zaobljena lica kakvo bi umjetnik uzeo za model Madonne i kakvo se rijetko nalazi u Rusiji, gdje se sve pod milim Bogom rado širi, i brda, i šume, i stepe, i lica, i usne, i noge (op.prev: LOL); onu istu plavojku koju je sreo na putu vraćajući se od Nozdrjova, kad su im se kočije, zbog gluposti kočijaša ili konja, onako neobično sudarile i konjske se orme zaplele, pa su se čiča Mićaj i čiča Minjaj prihvatili posla da ih razmrse. Čičikov se toliko smeo da nije umio izustiti ni jedne jedine suvisle riječi, samo je probrgljao nešto što nikad ne bi rekao ni Zvonski, ni Gremin ni Linski.

- Vi još ne poznajete moju kćerku? - upita ga gubernatorica. - Upravo se vratila iz internata.

Odgovori joj da je slučajno imao čast da je sretne; pokuša još ponešto dodati, ali mu je slabo što pošlo za rukom. Gubernatorica reče još riječ-dvije i ode napokon s kćerkom do drugih gostiju na drugom kraju dvorane, a Čičikov svejednako stajaše nepomično na istom mjestu, kao čovjek koji je veselo izašao na ulicu da se malo prošeta, voljan da razgleda,ali iznenada naglo stane jer se sjetio da je nešto zaboravio. Nema ničeg glupljeg na svijetu od takva čovjeka: umah mu je nestao bezbrižan izraz s lica; pokušava se prisjetiti što je zaboravio - da nije rupčić? Ali rupčić mu je u džepu. Da nije novac? Ali i novac mu je džepu, čini se da ima sve uza se, a ipak mu neki neznani duh šapće na uho da je nešto zaboravio. I tako, eto, gleda, rastreseno i mutno svjetinu što se kreće pred njim, kočije što jure, čakove i puške pukovnije što prolazi, cimere - a ništa pravo ne vidi. Tako se i Čičikov umah otuđio od svega što se zbiva oko njega.

Evo glavnog dijela koji danas žene sve manje razumiju: mladost je najprivlačnija stvar na svijetu. Ne postoji nijedan osjećaj koji se intenzitetom može mjeriti s onim koji muškarac osjeti kada na takav način ugleda mladu, netaknutu ženu na svojem vrhuncu. Privlačna je i zbog same sebe, i jer je snažno vezana i za ljepotu i za vitkost. Privlačna je zbog ideje, i plodnosti, i mirisa, i svježine i otvorenosti. Žena koja potrati svoju mladost [na slijepu utrku za najuzbudljivijim Alfa spolnim organom] potratila je najvrijedniju stvar koja joj je ikada darovana. Ovo je još jedan dio seksualne slagalice koji transcendira kulturu i društvo, i kojeg nikakvo ispiranje mozga i urlanje "muškarci, sredite se i oženite ove islužene!" neće promijeniti.

Usput, ova scena upućuje na još jednu zanimljivost: muškarci postaju značajno gluplji u prisustvu žena - tj. to za većinu predstavlja iznimno stresnu situaciju, koja stvara poremećaje u inače lucidnom razmišljanju. To je i razlog zašto je istrenirati svoj mozak da ne bude opijen na ovaj način vrlo korisna stvar.

Dotle je iz mnogih mirisavih ženskih usta pokuljalo mnoštvo aluzija i pitanja skroz naskroz prožetih profinjenošću i ljubaznošću. "Je li dopušteno nama, sirotim stanovnicima zemaljskim, da budemo toliko drski da vas upitamo o čemu to sanjarite?" - "Gdje su ta sretna mjesta gdje oblijeće vaša misao?" - "Smije li se znati ime one koja vas je zavela u tu slatku dolinu zamišljenosti?" Ali na sve je to uzvraćao totalnom nepažnjom, a umiljate fraze kao da su padale u vodu. Čak je bio toliko neuljudan da je ubrzo otišao od njih na drugu stranu, jer je želio vidjeti kamo je otišla gubernatorica s kćerkom. (op prev: OUCH)

I bam. Ignoriranje. Žene nemaju način pridobiti izgubljenu mušku pozornost nikakvom otvorenošću i nuđenjem - jednom kada je on postao zainteresiran za neku drugu i privlačniju (u osnovi razvio Jednoitis zbog nje), bitka je zauvijek izgubljena.

Gogolj malo kasnije nastavlja:

...sav se bal, sa svim svojim žamorom i bukom, povukao na nekoliko minuta nekud u daljinu; violine i trube svirale su negdje za brdima i sve je obavila magla nalik na površno naslikano polje na slici. A od tog maglovitog, zbrda-zdola nabačenog polja, razaznavale su se jasno i oštro samo nježne crte privlačne plavojke: njeno zaobljeno, ovalno lice, njen tanki, tanki struk kakav je u djevojke tek u prvim mjesecima nakon izlaska iz internata, njena bijela, gotovo priprosta haljinica koja lako i vješto obuhvaća na svim mjestima mlade skladne udove što se razabiru u čistim linijama. Sva je nekako nalikovala na figuricu brižljivo izrezbarenu od bjelokosti; samo se ona bijeljela i ocrtavala, prozračna i svijetla, među mutnom i neprozirnom svjetinom.

Još jedan znak da su osnovni faktori privlačnosti uvijek bili isti nalazimo nekoliko paragrafa dalje, kada Čičikov skuplja hrabrost i odlučuje prići djevojci koja ga je zaokupila:



Spazio je pokraj njih prazan stolac i odmah sjeo na njega. Razgovor je isprva zapinjao, ali onda je potekao i Čičikov se čak ojunačio ali... ovdje, na našu veliku žalost, moramo pripomenuti da su ozbiljni ljudi koji zauzimaju važne položaje nekako poteški u razgovoru s damama; u tome su majstori gospoda poručnici, i još samo oni do kapetanskih činova. Kako oni to rade, Bog bi ih znao: čini se da ne govore bogzna kako zakučaste stvari, a djevojke se opet neprestano previjaju od smijeha; državni savjetnik pak priča Bog te pitaj što: bilo da povede riječ o tome kako je Rusija vrlo velika država ili da izrekne kompliment koji je, dakako, poprilično duhovit, samo što strašno zaudara na knjige; ako pak rekne štogod smiješno, sam se smije mnogo više od one koja ga sluša. Napominjemo to ovdje zato da čitaocu bude jasno zašto je plavojka počela zijevati za vrijeme pričanja našeg junaka.

Naš junak to međutim uopće nije primijetio i ispričao je mnoštvo zgodnih pričica koje je već imao priliku ispričati u sličnim zgodama na različitim mjestima... dotle se našem junaku spremalo još jedno vrlo neugodno iznenađenje: dok je plavojka zijevala, a on joj pričao kojekakve pričice o događajima što su se zbili u davna vremena, pa se dotakao i grčkog filozofa Diogena, pojavio se iz stražnje sobe Nozdrjov...

Manjak igre te može potpuno uništiti, bez obzira na tvoj ugled ili bogatstvo. U tome leži istinski problem novca. Novac signalizira moć, podiže njegovu vrijednost, privlači žene. Ali nije dovoljno samo imati novac. Novac je kao začin Igri i drugim stvarima (izgledu, etc). Možeš neku na trenutak privući novcem, ali ne možeš je novcem zadržati. Nikakvo brdo novčanica te neće spasiti od tvoje dosadne osobnosti ili manjka autoriteta.

Ili da budem brutalno iskren: Čičikov nije imao "ono nešto". Jedina je razlika u tome što je takva visoka razina igre nekada bila potrebna samo za apsolutnu elitu, najljepše, najpoželjnije i najmlađe od svih žena, a danas je nužna za gotovo sve žene bez obzira na karijeru i novac.

A baš sam navijao za Čičikova kad ono no

Usput, ovu knjigu toplo preporučam, ali moram vas upozoriti da je originalni rukopis izgubljen, te stoga drugi dio knjige nije u potpunosti dovršen. S obzirom na popriličan naboj do tada prikupljen tijekom radnje, to je velika šteta i opravdano bi moglo odbiti mnoge čitatelje koji vole da sve na kraju bude zaključeno i pojašnjeno.

I naravno, još jedna stvar koja se nikada nije promijenila se nalazi desetak stranica dalje, kada se u gradu počinju širiti glasine o Čičikovu i gubernatorovoj kćeri, pa je grupa onih starijih i ne toliko vitkih žena, koje su zbog odbijanja na balu bile povrijeđene, sjela i ogovara ih:

- Kakva nevinost! - rekla je. - Čula sam ja nju da govori takve riječi da ih ja, moram priznati, ne bih mogla ponoviti.
- Znate, Ana Grigorjevna, da se čovjeku kida srce kada vidi dokle su dotjerali s tim nemoralom.
- A muškarci luduju za njom. Što se mene tiče, ja moram priznati da ništa ne vidim na njoj... Dozlaboga se prenavlja.
- Ah, draga moja Ana Grigorjevna, to vam je kip, da joj je bar kakav-takav izraz na licu!
- Ah, kako se prenavlja! Ah, kako se prenavlja! Bože, kako se prenavlja! Tko ju je tome naučio, ne znam, ali još nisam vidjela žensko koje bi se toliko prenemagalo.
- Dušo, to vam je pravi kip; blijeda je kao smrt.

Stoljeća prolaze, a osnovne postavke seksualnog tržišta ostaju iste. Mijenjaju se jedino trenutne deluzije.

Oznake: knjiga, Gogolj, rusija, upad, umjetnost, novac


- 14:16 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu