Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

četvrtak, 24.03.2016.

Kako uništiti konkurenciju i dobro se zabaviti

Jedno od najpopularnijih pitanja koja dobivam (i u komentarima i na mail) tiče se ne vlastite nego tuđe igre - kako se postaviti prema konkurentskom muškarcu koji ima nekakav odnos sa ženom koja ti se sviđa? Kako procijeniti prijetnju? Što učiniti kako bi se porazilo uljeza?

Počnimo s osnovom koju sam opisao u svojoj knjizi:



To nisam napisao kako bi vas bacio u depresiju. Suprotno, dapače! Jednom kada čovjek zna koju pojavu može očekivati i zna zbog kojih logičnih razloga ona postoji, ta pojava mu prestaje predstavljati bauk. Prihvativši je kao dio života, svoju reakciju na nju može utemeljiti na zabavljenoj vještini, umjesto na povrijeđenosti i ozlojeđenosti. Jednom kada pojam "konkurencija" za tebe počne predstavljati svakodnevni izazov umjesto potresnog narušavanja svakodnevnice, nalaziš se na pravom putu. Zapamti: ako ti nije zabavno, nešto radiš pogrešno.

Svaku konkurentsku situaciju najbolje je razmotriti kroz ova tri faktora:

A) Koja tvoja akcija će povećati privlačnost koju žena osjeća prema tebi?
B) Koja tvoja akcija će smanjiti privlačnost koju žena osjeća prema konkurentskom muškarcu?
C) Koja tvoja akcija će obeshrabriti konkurenciju od daljnjih pokušaja?
D) Što je najbolje i najgore što se može dogoditi ako ne uspiješ otjerati konkurenciju?


Slučaj #1: Pasivna konkurencija - izgubljeni bivši, sjećanja, simpatije, fantazije i sl.

Ako postoji iti jedan slučaj u kojemu tvoja reakcija treba biti nepostojeća, to je ovaj. Pasivna konkurencija ti teško može naštetiti - ako ne budeš djelovao ili budeš djelovao preblago, nitko se neće istog trena teleportirati pored cure i oteti je od tebe. Sukladno tome, pokazivati bilo kakvu uzbuđenost oko te teme bi bilo kontraproduktivno i neće se nimalo omiliti ženi. Izbjegavaj nadigravanje.

To naravno ne znači da treba isključiti svoj radar za nekvalitetne žene i njihovu najčešću prošlost, već samo da ne smiješ pretjerano reagirati na njene bivše, simpatije i slično. Tretiraj to kao sasvim obični drama test - spominjući kako je bila s nekim ili kako joj se sviđa netko, samo testira hoćeš li se ti kao žedni Beta uhvatiti na mamac i odmah početi paničariti.
Umjesto toga, ugodno je iznenadi tako što ćeš se ponašati kao da nije ništa rekla.


Apsolutno nikada ne budi ovako žedan
Izvor slike


Slučaj #2: Konkurencija prilikom upada

Konkurenciju prilikom upada možemo podijeliti na tri slučaja:

A) Ona ti kaže da ima dečka / zaručnika / muža (ali on nije tu (ili se udvaranje odvija online/tekstualno)) - najvažniji detalj je kada ti je to rekla. Ako se to dogodilo odmah na početku razgovora, vjerojatno ne laže i stvarno ima dečka kojim je barem donekle zadovoljna. Ako se dogodilo kasnije (nakon 5 minuta razgovora ili 4-5 poruka), radi se o drama testu. U oba slučaja, tvoj komentar bi trebao biti nešto ovakvog stila:

Univerzalno uspješni komentari koji mogu samo pomoći, a ne mogu štetiti, poredani po tome koliko ih volim:
- "U redu je, nisam ljubomoran."
- "Nije me briga."
- "Hej, znamo se tek 5 minuta i već mi pričaš o svojim problemima"
- "Dobro za tebe"
- N/A (ignoriraj)
- "Kad je vjenčanje?"


Ako se osjećaš odvažno, ona više puta spominje dečka, i/ili se ona već ponaša kao da je napravljena od zlata, možeš pribjeći većem kalibru:
- "Je li ti dozvoljeno pričati s drugima?"
- "Bez brige, nisi moj tip."
- "Uspori malo, samo pričamo!"


Ako želiš baciti atomsku bombu koja će u malom broju slučajeva rezultirati uspjehom, a gotovo uvijek je naljutiti i prekinuti razgovor, reci:
- "Stvarno? Mislio sam da si lezbijka."



Kod cura koje su u ozbiljnim vezama se u pravilu ne trudim previše, ali ako želiš pokušati i uspostaviš dulju komunikaciju, svako sljedeće spominjanje dečka bolje je nagraditi obrnutim smjerom: hvaliti njega na suptilno negativan način. Npr:
- "Već vas mogu zamisliti u kućici u predrgrađu s petero djece."
- "Mora da mu je jako stalo do tebe i stalno ti daje darove."
- "Brine li se on što pričaš s drugima / izlaziš bez njega?"


Sve tri izjave igraju na istu kartu: dvosmisleno pojačavanje bilo kakvih pukotina koje možda postoje u njihovoj vezi. Recimo ako je on Beta tip koji gura vjenčanje a ona je neodlučna, to će je podsjetiti na to koliko je neprivlačan. I obrnuto, ako je on Alfa koji je drži u haremu dok ona čezne za vjenčanjem, podsjećanje na to će potaknuti pobunu i želju da mu se "osveti".



B) Tu je prisutan neki muškarac ali ona još nema ništa ni s njim ni s tobom, ili si tu sa svojom curom i netko joj se nabacuje

UPOZORENJE: antagoniziranje drugih muškaraca drastično povećava šansu za konflikt, i to često fizičke prirode. Osim u par slučajeva, u pravilu se ne bih upuštao u tako direktnu konkurenciju. Onaj tko ima dobru igru zna da mu nije problem naći nekoga i biti će mu profitabilnije prići nekoj drugoj ženi nego se potući oko prve i upropastiti si večer. Također, sama činjenica da joj se upucavaju dva muškarca istodobno povećava šansu da ćete obojica izvisiti zbog njenog iznenada napuhanog ega.

Ignissovo pravilo #23: Tući se s drugim muškarcem oko žene je kao natjecanje na Paraolimpijskim igrama - čak i ako pobijediš i dalje si hendikepiran.


Slučaj u kojemu smatram da je vrijedno vremena i napora sukobiti se je ako si ti već otvorio curu i pričaš s njom, a ovaj je taj koji naknadno upada i pokušava je oteti. U tom slučaju, predlažem privući curu k sebi kao da ste već sasvim zajedno, reći "Hvala što si mi je zabavljao" i jednostavno je odvesti sa sobom.


Izvor slike

Ako si zaglavljen u duljem sukobu - u kojemu ti i još jedan muškarac pričate sa istom curom i ne možeš ga otjerati, tvoja najbolja opcija je sudjelovati u razgovoru s njom kao da njega nema i s njim kao da nema nje, srezavši na minimum njegovu komunikaciju prema njoj. Ponašaj se kao da ste vas dvoje par i ti pričaš s prijateljem kojeg ste sreli, samo uz malo podbadanja ako on počne biti agresivan:

(ako on napadno flertuje s njom) "To je bilo super čovječe, pravi si komedijaš!" ili "Već vidim da joj se sviđaš!" ili "Ne moraš se toliko truditi oko nje, budi opušteniji"
(ako se pokušava upustiti u fizičko natjeravanje s tobom, stalno te dira, tapša i sl.) "Sorry, nisam gay."
(ako se hvali nečim o sebi) "Vidi kako ima cool (odjeću/frizuru/etc), stvarno se potrudio!"

Nekada sam često pribjegavao ovoj opciji i imao uspjeha, ali od kada se moja igra poboljšala i spoznao sam da me to često vodi u bezočni cockblocking, nemam više apetita za nju.

C) Tu je stvarno prisutan njen dečko / zaručnik / muž - kao pod B, samo što si tu ti u defenzivnom položaju i počinješ od 0 privlačnosti. Ali ako ti se on doima kao totalni Beta tip i ona vidljivo nije sretna s njim (i.e. drži se na udaljenosti od njega, koluta očima na njega, radi grimase, etc), slobodno upotrijebi cijeli arsenal koji smo već naveli dok ti ona ne da svoj broj.

Slučaj #3: Ti si u "vezi" s nekom curom koja se svejedno nalazi ili želi nalaziti s još nekim osim tebe.

Isto kao i moj idol Daniel, svaku curu koja se istodobno viđa/želi viđati sa mnom i još nekim ću automatski smjestiti u harem i isključiti iz bilo kakve mogućnosti za ozbiljnu vezu. No, to ne znači da mi nije u interesu održati privlačnost prema njoj i koliko je god moguće smanjiti strani priljev u nju.

Uz opcionalno korištenje alata navedenih pod 2A, možeš upotrijebiti nešto od ovoga, poredano po tome koliko mi se sviđa koja opcija:
- "Haha, baš je uporan. I ja bih napravio isto na njegovom mjestu."


Ja u trenutku kada saznam za konkurenciju

- "Čini se kao dobar dečko."
- Ignoriranje
- "dobar provod ti želim, daj mi samo javi koji je to dan da dogovorim neki đir s društvom, poslije ćemo o detaljima na starom mjestu" (odgovor iz testa igre #2)
- "Vezala si mi ruke. Ako ti kažem da ti to zabranjujem, svejedno ću se brinuti držiš li se toga. Time što si rekla da je to ono što želiš, nema ničega što mogu učiniti kako bih te zaustavio." (opcija ALFA-Daniel)


Ono što ti neće koristiti je dizati dramu, vikati i dizati ljubomorne ispade. Tvoje zamjeranje može biti okrutno i bešćutno, ali ne smije biti javno. Dreka će samo pomoći potjerati je kod drugoga, a svakome normalnome ne trebam ni spominjati da, iako se mnoge cure pale na nasilje i racionaliziraju razloge za ostajanje sa svojim bolesno ljubomornim partnerima, nasilje je A) moralno pogrešno, B) ilegalno i C) dugoročno neproduktivno.

Kloni se galame i investiraj u svoj duševni mir tako što ćeš razviti dobru igru i imati mnoštvo opcija, i vidjet ćeš kako ti alati za uništavanje konkurencije postaju sve manje potrebni - jer se ona ako je dovoljno privlačiš neće niti usuditi spomenuti nekog drugog iz straha da te ne izgubi.

Oznake: cockblocking, priče sa seksualnog tržišta, interna igra, rana igra, srednja igra, završšna igra, ljubomora, konkurencija


- 22:50 - Komentari (20) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.10.2014.

Nova metoda za izbjegavanje Jednoitisa

Jednoitis nikada ne prestaje biti aktualan u muškom životu. Poput peruti, čovjek mora stalno održavati svoju mentalnu higijenu kako mu ne bi postao podložan i time si uništio život.

Prije smo od metoda obrane od Jednoitisa imali:

- mentalno degradiranje
- seksizam / mizoginija
- iskustvo
- obilje opcija

Danas, dragi čitatelji, predstavljam vam još jednu metodu:

Tretiraj je kao da je debela.

Ovo ne znači da trebaš zamišljati nju s još 20 (ili 40) kilograma. To bi bilo negdje na razini savjeta "zamišljaj je kako ima proljev", što je prilično infantilno i prije će izazvati nerazumno gađenje samom sebi nego nekakvu otpornost na Jednoitis. Ne. Umjesto toga, jednostavno kada razmišljaš kako ćeš se postaviti oko nečega stani, duboko udahni i zapitaj se: što bi učinio u toj situaciji da si s debelom curom?

Većini muškaraca će odgovor doći prirodno, čisto zato što je muška odbojnost prema debljini još urođenija i još intenzivnija od one koju u prosjeku osjećaju ljudi bez obzira na spol ili doba u kojemu žive.

Jednostavno rečeno, debljina uništava kemijsku osnovu privlačnosti. A bez kemijske osnove privlačnosti, muškarac razmišlja puno hladnije i racionalnije, te je manje sklon lošim odlukama i osjećaju ovisnosti o njenoj ljepoti, seksualnosti i ostalim dražima koje mu mogu pomutiti mozak. Ne, njegova instinktivna reakcija - čak i ako je kasnije nadjača feminističko ispiranje mozga s kojim je odrastao - je sličnija ovoj:



Kada god se nađeš u nekoj situaciji gdje nisi 100% siguran što učiniti, uvijek zastani, duboko udahni i zapitaj se kako bi postupio da je ona debela. Vjerojatno bi:

- odgovorio na poruku za par sati umjesto par minuta, te bi poruka bila kraća i indiferentnija
- izbjegavao odlazak na večeru u restoran ili u kino i radije se našao s njom samo na piću ili odmah kod sebe
- bio manje zabrinut što će biti ako se ona ohladi od tebe
- bio manje sklon vezivanju i pustio je da prva počne pričati o toj temi


Muškarac koji stane i razmisli o ovoj suzdržanoj alternativi je muškarac koji će postupiti razumnije, čak i ako mu se srce smekša iz drugih razloga i ipak se ne odluči povesti za njom.

Isprobaj ovu metodu, i možda se ugodno iznenadiš!

Oznake: jednoitis, igra, interna igra, debljina


- 13:02 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 29.08.2014.

Nema zemlje za kukavice

Živio jednom jedan pobožan starac. Kako su se njegovi dani bližili kraju, sve je više osjećao da u svojem dugom životu nema ničega čime bi se mogao pohvaliti.

Padao je na koljena i molio: "Bože, poslušaj me! Bio sam dobar čovjek. Do sada Te nisam ništa molio i davao sam Ti hvalu za sve što si mi darivao. Zato Te molim, usliši mi ovu molbu: Daj da jednom do­bijem na lutriji!"

Prošli su tjedni, ali ništa se nije dogodilo. Zato je opet molio za dobitak na lutriji. Opet ništa.

Nakon mjeseci neuslišane molitve opet se obratio Bogu: "Gospodine, hoćeš li me na trenutak saslušati? Sve što molim je jedan dobitak na lutriji!"

I s neba se začuje glas: "Pa kupi već jedom tu srećku!"

- narodna pripovijest

Koliko ste vi ove godine napravili upada?

Od početka godine ja sam napravio otprilike:

- 90 upada online
- 8 upada u noćnoj igri
- 11 upada u dnevnoj igri
- 4 upada u društvenom krugu


(ovaj popis sadrži samo ciljane, namjerne upade - ne računamo situacije gdje je kontakt bio slučajan ili gdje je neka cura sama upala meni, bilo to kao rezultat niše koju sam si izradio ili nečega drugoga)

Vaša reakcija na ovaj popis može varirati ovisno o vašoj sredini, karakteru, iskustvima i stilu. Nekima je ovo nezamisliva količina upada. Nekima je ovo sitnica koju naprave u dva dana. Ako vam se kao vrlo aktivnom igraču čini da mojih upada nema dovoljno, ili da su moji upadi previše usmjereni na online sferu, sasvim ste u pravu. Naime, za mene vrijede dva faktora:

1) Naposljetku, dragi čitatelji, ja sam običan čovjek
Koji ne traži ništa više od obične šanse
Živjeti točno kako želi, i raditi upravo ono što hoće...
Prosječan čovjek sam ja, bez ekscentričnih prohtjeva,
Koji voli živjeti svoj život, bez nemira,
Čineći što god misli da je najbolje za njega,
Pa... samo običan čovjek...




2) Iako podložno svim ograničenjima navedenim u ovom videu, ja se zapravo volim vezivati i dugo ostajati sa ženama dokle god one ispunjavaju neku razinu kvalitete. Dakle, često sam u razdoblju gdje je moja potreba za upadima znatno smanjena, prigušena ili čak eliminirana.

Vjerovali ili ne moj broj upada smješta me u vrh hrvatske populacije, čak i kada se uzme u obzir postojanje žednih Beta tipova koji (najčešće putem inferiornih online knala, npr. na Facebooku) upadaju ženama brzinom mitraljeza. Ako muškarac želi napraviti nešto od sebe, duguje si poduzeti nešto. Nažalost, postoji uznemirujuće velik broj muškaraca koji ne naprave niti jedan upad godišnje, pa čak ni mjesečno.

Blago rečeno, to je i osobna i nacionalna katastrofa. Izuzimajući biljojede, za koje je potpuno odricanje od žena 100% diskretno, svjesno i planirano te im se stoga nema što zamjeriti, ova vrsta muškaraca provodi svoje vrijeme u jednoj i samo jednoj stvari: prigovaranju.




Ne znam za vas, ali mene užasno ljuti dobiti mail u kojemu me netko pita kako doći do cure (bila to neka određena cura ili samo cura općenito) i nikada ništa ne poduzima. Alternativno, fantazira o tome kako je nevjerojatan igrač kojemu ne trebaju trikovi kao što je igra. Ako ne pokušavaš postići nešto, nemaš pravo prigovarati na svoj prisilni celibat. Smrskaj svoj ego i pokreni se.

Da, stvari su u k**cu, i ja to prvi kažem. Da, seksualno tržište je postalo vrlo nepravedno. Da, cjelokupno društvo živi glave zabijene u pijesak. Da, potrebno je sve više i više igre. Da, sve je manje i manje kvalitetnih žena. Ali ništa od toga nije izgovor da samo sjediš i prigovaraš.

Prestani prigovarati i vuci guzicu. Poduzmi nešto! Nitko to neće učiniti umjesto tebe.

Oznake: muški hrčak, racionalizacija, igra općenito, interna igra, rana igra, upad


- 15:51 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 22.08.2014.

Kopanje po dnu

Čitatelj L. piše:

Bok Ignisse imam jedno pitanje.

U zadnje vrijeme dolazim u situacije da se imam priliku zabavljat i seksat sa zenama koje me fizicki ne privlace jako ( ne, nisu debele to uopce ne dolazi u obzir). Na nekoj skali do 10 su 4/10.

E sad problem je sta se ja sa tim zenama ne zelim seksat jer mislim da mogu bolje. Ali kod nekoga ko je relativno nov u igri i u "red pill" razmisljanju i pogledu na svijet imam podijeljena stajališta oko toga.

Dali ja cinim pravu stvar kad propustam takve prilike ili upravo zato sto propustam prilike, štetim sam sebi i razvoju vlastite igre?

Mislim da nije realno ocekivati od momka koji je u zivotu bio duboko zabrazdio u Beta planinu da se odmah na temelju teorije igre i crvene pilule pocne seksati sa zgodnim zenama.

Ali opet sa druge strane nije li upravo to odlika slabog muskarca, dakle seksanje sa zenama koje ga zapravo ne privlace?

Pozdrav!

Neki čitatelji se vjerojatno pitaju na kakve to žene L. misli. Žena koja nije debela ali je svejedno 4/10 u pravilu znači ženu čiji je izgled umanjen iz drugih razloga. Najčešće su to godine i pripadajuće boranje i gubitak vitalnosti, ali može se raditi i jednostavno o ružnom ili neuglednom ("mišjem") licu, oštećenjima ili deformitetima, te drugim nemjerljivim faktorima. Pogledajte ovu usporedbu:


Gore lijevo: Blagi estetski problem nevezan za tijelo
Gore desno: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan genetikom

Dolje: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan godinama

Budući da ni ozbiljno pretile žene same po sebi ne mogu biti više od 4/10 (nakon određene granice debljina neminovno počinje skrivati i razarati koštanu strukturu potrebnu za lijepo lice i oblik tijela potreban za oku ugodnu odjeću), ovo pitanje odnosi se i na sve one muškarce koji spavaju s debelim ženama, tj. na sve one muškarce koji spavaju sa neprivlačnim ženama, bez obzira na razlog njihove neprivlačnosti.

Bez nekog posebnog interesa za neutralnost, moram reći da ne mogu reći da je propuštanje takvih "prilika" ni dobro ni loše. Postoji mnogo argumenata za oboje. Navest ću neka od najčešćih pitanja koja muškarac treba uzeti u obzir i odvagnuti ih ovisno o svom vlastitom karakteru, iskustvu i realnosti na seksualnom tržištu. Pitanja su poredana po važnosti:

1. Diže li ti se na nju?

Ako je odgovor ne, to je sve što ti treba. Prestani se baviti ženama s kojima seksualni čin nije moguć. Odgovori tipa "možda ako zatvorim oči", "da, ako joj pokrijem lice nečim" i "ako se napijem" nisu zadovoljavajući.

Ako ćeš ukupno gledano dobiti više seksualnog zadovoljstva od "poliranja dupina" nego s njom, onda nemoj spavati s njom. Meni osobno "poliranje dupina" uzrokuje posljedice koje mi se nimalo ne sviđaju bez obzira na veliko zadovoljstvo koje mogu time dobiti, tako ću radije odabrati ženu i stvarni seks, ali nisu svi muškarci takvi.

2. Koje su direktne eksterne posljedice?

Hoće li ti se netko rugati ako zna da si spavao s njom? Hoće li ti se netko rugati ako vas vidi skupa? Svodi li se to samo na malo zabavne sprdnje ili na direktne posljedice (npr. anti-predeselekciju ako te s njom vide druge žene)? Ovo je najčešći razlog zašto muškarci često spavaju s neprivlačnim ženama kako bi prekinuli sušu, ali ne žele se vezivati za njih i/ili pokazivati s njima u javnosti. Ako znaš da te ona neće poslije gnjaviti daljnjim nalaženjem, očito je da se potencijalne posljedice smanjuju.



3. Koje su direktne interne posljedice?

Hoćeš li tvoji pozitivni osjećaji od seksualnog pražnjenja i postizanja uspjeha na vazi biti teži od negativnih osjećaja "sramote" (pred samim sobom) i tjelesnog gađenja? To ovisi samo o tebi i tvojim preferencijama. Recimo, ja mogu podnijeti debelu curu ako pazi na sebe u drugim pogledima (duga kosa, depilirana, pazi na higijenu, etc.). Ne bih nikako mogao održati erekciju ako bi cura bila skladna i lijepa ali bi imala užasan miris tipa "trula riba". Netko drugi bi mogao podnijeti curu s vrlo ružnim licem dokle god bi bila vitka. Itd itd. O ovoj stvari možeš odlučiti jedino ti.

Osjećaj "sramote" treba biti temeljen isključivo na tjelesnim faktorima, ne na racionalizaciji da "to ne rade pravi muškarci". Treba se riješiti ideje da je seks s relativno (ne)privlačnim ženama nešto otrovno što oštećuje ili degradira muškarca. Duguješ li si bolje? Naravno. Jesi li se zarazio i do kraja života si osuđen na spavanje s čudovištima? Nipošto.

Postaje li tvoja igra bolja time što je provodiš na ružnim curama? U pravilu da, jer i neprivlačne žene i dalje traže igru (za to možeš zahvaliti internetu) jednako ili skoro jednako koliko i prosječne i lijepe žene. To čini ružne cure neisplativim trošenjem vremena (ako si u tom vremenu mogao pokušavati nešto s ljepšima), ali i dalje može biti dobro kao trening. Nitko te ne sili da spavaš s njima ili čak da ih poljubiš. ma koliko god se kemije (naizgled) stvorilo između vas. Osjećaj se slobodnim trollati žene, one to rade muškarcima svakog dana.

Zaključak: kao i u slučaju korištenja prostitutki, seks s neprivlačnim ženama je nešto što muškarac može slobodno preskočiti, ali ne može se reći da ga to oštećuje ili da time propušta druge prilike. Tko voli nek' izvoli.

Oznake: seks, interna igra, igra općenito, beta, alfa, ljepota, debljina


- 15:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 23.05.2014.

Koji je tvoj izgovor?

Australski portal prenosi nam priču iz Brazila o manekenki Elisany de Cruz Silvi koja se udaje za svog dugogodišnjeg dečka Francinalda da Silvu.

Gdje je kvaka? Ona je visoka 203 cm, on 163.



Postoji milijun strahova koji muškarci imaju o svom relativnom manjku privlačnosti, ali jedan od najčešćih je svakako onaj o vlastitoj visini. Nije ni čudo. U doba ekstremne ženske hipergamije (težnje za partnerom najvišeg mogućeg statusa nauštrb drugih osobina), gdje žene vođene sve većim i većim pragom dominacije (govore da) žele sve više i više muškarce, lako je vidjeti kako se muškarci sasvim prosječne pa ponekad čak i nadprosječne visine pitaju što im nedostaje i koji se vrag događa.

Francinalda to nimalo ne brine. Evo što on ima reći o cijeloj stvari:

"Uvijek sam htio izaći s visokom djevojkom, i kada sam je upoznao ona se savršeno uklapala u to."

Je li gospodin da Silva bio zabrinut kako će ga ona percipirati i je li dovoljno visok za nju? Je li mislio da nema šanse zato što nije div i da mu je bolje ni ne pokušavati?

NE! Gospodin da Silva je rekao "htio bih imati visoku curu", odlučio poduzeti nešto i eskalirao.



Evo što Elisany ima reći o njihovoj prošlosti:
“Kada smo se upoznali, meni je bilo 16 godina,” rekla je. “I dalje sam bila pomalo djetinjasta i samo sam se poigravala s njim neko vrijeme, čak me i živcirao - kao da je neki suparnik kojeg mrzim."

“Jednostavno mi se nije sviđao i htjela sam ga lupiti svaki put kad smo se vidjeli.”

Pitanje od milijun dolara: je li se gospodin da Silva na to durio i patio zato što joj se ne sviđa?

Ili je možda znao da su simpatija i antipatija bliske emocije i zabavljao se vraćajući joj istom mjerom?

Nadišavši svoje razlike, par živi zajedno već više od godine dana. Gospođa de Cruz Silva dodala je da se nada da će uskoro zatrudnjeti.


Igra prepoznata, Francinaldo. Sjedi, 5.

I da, on je bauštelac.

A koji je tvoj izgovor?

Oznake: priče sa seksualnog tržišta, interna igra, visina, Vijesti, alfa


- 15:35 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.04.2014.

Ne budi mrzitelj

Znate li koje je najtužnije mentalno stanje u koje može zapasti bilo koji muškarac? Stanje je to otrovno i samodestruktivno, stanje u kojemu muškarac aktivira racionalizacijskog hrčka gotovo jednako snažnog kao što postoji kod žena.

Je li to možda pasivnost, ili je to možda bijes? Nit' je pasivnost, nit' je bijes, već je to mnogo češća i mnogo jednostavnija boljka: mrziteljski način razmišljanja.



Radiš li nešto od navedenoga kada se susretneš s nekim tko je postigao neki rezultat? Ovo ne vrijedi samo za seksualno tržište, več i za većinu života. Ako ti pri susretu s uspjehom padaju na pamet takve stvari, moraš se promijeniti. Svijet nije briga za to što se ti osjećaš kao moralni pobjednik. Budi konstruktivan! Ne budi mrzitelj!

Čitatelji, dopustite da podijelim s vama priču o tome kada je Igniss posljednji put bio mrzitelj:

Bilo je to prije puno godina, kada sam u jednom velikom stranom gradu odsjeo u hostelu. U veseloj alkoholnoj atmosferi, provodio sam laganu igru nad slatkom plavom britanskom curom koja je za velikim stolom sjedila pored mene. Nju ćemo nazvati Annie. Smijala se nečemu što sam joj pričao o prijašnjem hostelu u kojem sam odsjeo i pitala koliko sam cura imao u životu. Stvari su dobro napredovale i bilo je izgledno da ćemo se do kraja večeri poljubiti. Iako bih rado napredovao i dalje od toga, znao sam da ona ostaje u tom gradu i hostelu još barem nekoliko dana, tako da nije bilo nikakve žurbe.


Otprilike ovako, samo ljudi sjede po velikoj dnevnoj sobi i balkonu

Negdje oko ponoći, u društvu se pojavila želja za odlaskom u disko. Cool! Moći ćemo malo plesati i zabavljati se. Otišao sam se malo urediti, isto kao i Annie koju je odvukla njena prijateljica. Društvu je trebalo poprilično vremena za skupljanje svih koje je zanimao disko, tako da sam se vrzmao po hostelu, razgledavao što se događa i pričao s drugim ljudima (nisam htio biti priljepak i čekati Annie pred njenom sobom).

Izašli smo na ulicu. Hladan sjeverni zrak, barem u odnosu na naša tjelesa zagrijana vrevom hostela, štipao nas je po rukama. Noć je izuzev našeg ljudskog roja od 50-ak članova bila prilično tiha. Nisam mogao dočekati da napokon dođem u disko, gdje ću trgnuti nešto, rasplesati se i vjerojatno vidjeti koliko se zapravo sviđam Annie. Moje oči potražile su je kroz gomilu i ugledale je blizu prednjeg dijela, gdje je pričala s nekim tipom koji ju je držao u opuštenom zagrljaj----

---- čekaj, što?

Protrljao sam oči, ali slika se nije promijenila. Stvarno, tamo je bila Annie - u zagrljaju s drugim tipom iz hostela za kojega nisam znao ništa osim da je tu večer stigao iz Njemačke i da je imao kričav glas. Kako je samo to napravio? Bio je relativno visok ali ne u dobroj formi, u kasnim 20-im ili ranim 30-im, nerdy izgleda s ogromnim ovalnim naočalama ispod čupaste plave kose.

E sad, jest da je Annie bila već pomalo pripita, ali nije teturala ili tako nešto; možda se se ponašala malo veselije i to je bilo to. Ali iako nije govorila ništa što bi ukazivalo na očaranost tim novim likom na sceni, nije se pokušavala odmaknuti iz zagrljaja. To me sve prilično pogodilo. Moja igra bila je tek u povojima i takvi šokovi su mi teško padali. U kasnije će mi se to ne samo rjeđe događati, već će mi i postati refleks samo slegnuti ramenima i okrenuti se prvoj sljedećoj curi, no to nije bilo "kasnije doba".

Kada smo stigli u disko, skupili smo se u male grupice unutar gomile; ja sam se našao skupa s tim tipom, Annie, i njenom prijateljicom koja je za razliku od nje pokazivala da joj je pomalo dosadno i često se okretala prema van. Unatoč tome, kada je tip pokušao odvući Annie negdje sa strane, ona je krenula za njim. Ja, šutljiv i i dalje ne znajući što napraviti, krenuo za njima. Iako ni ovaj nije postizao značajne pomake ni s Annie ni s njenom prijateljicom, noć je bila duga. Znao sam da je glavna stvar koju je potrebno napraviti izolirati je kako bih mogao eskalirati na miru, i dobro sam znao da to zna i on.

Negdje se u tom trenutku u meni rodila dijabolična, krajnja ideja: ako neću ja uspjeti s Annie, e onda nećeš ni ti!



Ustrajan u tome da cockblockam uljeza, odlučio sam u sebi da ću ga slijediti kamo god je pokuša odvući. U tom trenutku, nije mi bilo bitno što ću ja napraviti ili neću napraviti s njom; bilo mi je važno samo da ne uspije nitko drugi. Kada danas razmišljam o tome, ne mogu se ne smijati samom sebi, no u tom trenutku sam stvarno bio pun loših emocija. Gdje bijeli vitezovi cockblockaju svim silama zbog svojih deluzija o čednosti žena koje treba zaštititi od vlastitih izbora poput male djece, ja sam cockblockao iz ljubomore.

Nakon otprilike 4-5 takvih rošada tijekom sat vremena, tip je primijetio što radim. "Hej, možeš li nas ostaviti same?" rekao je.
"Zašto?" pitao sam ja kao da ne znam.
"Zbog privatnosti."
Šutio sam i premišljao se, tražeći što reći.
"Stvarno, to bi mi značilo. Samo idi u neki drugi dio kluba i zabavi se."

S tim riječima, osjetio sam kako se balon otrova u meni ispuhuje. Vidiš stvarno, to ima smisla! Duboko sam udahnuo, slegnuo ramenima i otišao. Vrzmao sam se još malo po disku i zatim se vratio u hostel spavati dok u sobi nema pijanih Francuza. Sljedećih dana ću iznenada postići puno veći uspjeh u obliku mlade Australke, no to je već priča za drugi put. Nemam ni najmanjeg pojma je li tip iz Njemačke uspio završiti s Annie ili ga je možda još većim cockblockom dokrajčila njena prijateljica ili se dogodilo nešto sasvim treće. Od tog trenutka je nešto kliknulo u meni; jednostavno sam prestao obraćati pozornost na takve sitnice.



I to je bio posljednji put da je Igniss cockblockao nekoga.

Želite još jedan razlog za ne bivanje mrziteljem? Iako ne volim služiti se tradicionalnim patrijarhalnim motivima tipa "to je gay" ili "to je ženskasto", bojim se da sam ovdje zbog naglašavanja ključne stvari ipak prisiljen na to: još jedan razlog za ne bivanje mrziteljem je to što su mrziteljstvo i zavist tipično žensko ponašanje.

Umjesto toga, sljedeći put kada vidiš nekog muškarca sa zgodnom mladom ženom i osjetiš ljubomoru, duboko udahni, zapitaj se što možeš naučiti iz te situacije, i zahvaljivat ćeš mi do kraja života.

Oznake: ljubomora, konkurencija, cockblocking, bijeli vitezovi, igniss, priče, Putovanja, disko, interna igra, priče sa seksualnog tržišta


- 18:43 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 11.02.2014.

Ako ti nije zabavno, nešto radiš pogrešno

Jedan od najčešćih izgovora kojim ljudi odgađaju rad na svojoj igri je to što im to ne dolazi prirodno. Ljudi se žele samo opustiti, biti svoji i ne brinuti ništa, a igra je naporna i doima im se poput grubog pokrivača na goloj koži.

Ako ti nije zabavno, nešto radiš pogrešno

Zbunjeni? Evo kako se ja osjećam u vezi igre:



Razmisliti što bih mogao napisati sljedeće je zgodan izazov. Glatkim, humorističnim odgovorom proći drama test koji je žena ispalila je zabavno i opuštajuće. Plesati s curom u disku je ugodno i erotično iskustvo. Početi razgovor s onom curom u redu ispred mene je avantura koja samo čeka na mene da je otkrijem. A osjećati napetost kako raste prije poljupca jednostavno ispunjava osjećajem da sudjeluješ u prastarom, romantičnom procesu koji nadilazi vas oboje. Drugim riječima, igra mi nije teret koji moram podnijeti da bih došao do nekog cilja; igra je i sama sebi cilj. Igra je jedna od stvari za koje sam kao muškarac rođen.


Izvor

Govoreći o nagradama, iako su one vrijedne, bilo bi ograničavajuće igru svesti samo na seks. Igra nije samo skup nagrada za uloženi napor u obliku seksa s lijepim ženama. Igra je i osjećaj sigurnosti da se možeš nositi s bilo kojom situacijom u ljubavnom životu. Igra je postignuće koje je vrijedno samo po sebi i koje nema baš svatko. Igra je uživanje u aspektima ženskog roda koje bez iskustva ne bi mogao toliko cijeniti. Igra je umjetnost koju je lako naučiti, ali teško usavršiti, i koja stalno postavlja nove izazove pred tebe. I najvažnije od svega: igra je uistinu igra: opuštajuće putovanje na kojemu otkrivaš nove horizonte. Imati igru znači prihvaćati žene onakvima kakve jesu, bez iluzija u jednom ili drugom smjeru.

Drugim riječima, igra je sloboda.

Zašto je muškarcima toliko strana ideja da igra može (i mora) biti nešto zabavno?

1. Mnogi muškarci sve vezano za seks shvaćaju smrtno ozbiljno. Dijelom zbog urođenih nagona, a dijelom zbog utjecaja kulture i iskustava, udvaranje je za njih opasan proces kojemu treba pristupati s pažnjom kako netko slučajno ne bi ostao uvrijeđen ili, nedajbože, iskorišten.

2. Normalna razina igre više nije ni raširena ni dovoljna. Igra nije nešto vanzemaljsko što se pojavilo tek u posljednjih 50 godina. Osnovne muške vještine i samopouzdanje uvijek su igrale ulogu i većina muškaraca ih je uspješno svladavala. No to više nije slučaj: današnji muškarac u prosjeku zbog negativnih poticaja iz okoline počinje s još manje igre nego u povijesti, a k tome je još porasla i ženska potreba za igrom. Razmak između trenutnog i željenog stanja igre kod muškaraca nikada nije bio veći. U tim uvjetima, zar je čudno da se dolazak do potrebne razine igre može doimati poput nečeg strašnog? Zar netko tko nikada nije planinario ne bi osjećao knedlu u grlu od pomisli na uspon na vrh Velebita?

Utješna činjenica je da će te s vremenom sasvim sigurno proći taj osjećaj da to "nisi ti". Zar nije logično da će te kada nakon dugog perioda mirovanja počneš vježbati isprva boljeti mišići? Te da će kako budeš postajao jači taj osjećaj blijediti, sve dok na kraju ne nestane do kraja. Sasvim je očito da ne možeš cijeli život živjeti s tim osjećajem, no to nitko i ne očekuje od tebe.

Slična pravilnost vrijedi i za žene. Ljudi danas zbog feminističkog ispiranja mozga pretpostavljaju da su za žene ljubaznost i/ili hraniteljski instinkt nešto užasno i nezamislivo. U stvarnosti, ženama je u stvarnosti to prilično zabavno. Ako žena ne pati od narcisoidnog poremećaja osobnosti, za nju u pravilu bivanje ženom sa svim plusevima i minusima tog stanja predstavlja jednako zadovoljstvo kao i muškarcu igra. To ne znači da će ona nužno odabrati takav put, samo da ga (ako ga odabere) neće doživljavati kao nekakvu patnju na koju se mora prisiljavati. To jednostavno ne bi bilo logično.


Izvor

Ova razlika u percepciji dolazi najviše iz kulturnih utjecaja i predstavlja relativno modernu pojavu. Vanjski promatrač vidi ženu koja je napravila nešto tradicionalno pozitivno za svoju obitelj, poput kuhanja ručka, i automatski pretpostavlja da ona užasno pati i ne može dočekati da dođe kraj robovanju u kuhinji. Zbog svog idoliziranja ženskog spola mu on ili ona time oduzima pravo na donošenje vlastitih odluka i razvijanje vlastitih osjećaja, te na njega projicira osjećaj bivanja žrtvom. U stvarnosti, ta ista žena ne osjeća da je rob ili manje vrijedna, već uživa u tome što je netko cijeni zbog toga što radi. Smisliti kako će danas usrećiti svoju djecu ili obitelj joj donosi zadovoljstvo. Kada bi stvarno osjećala da joj je to užasan teret, vjerojatno bi već odavno otišla. Ljudi su u prosjeku ipak prilično osjetljivi na poticaje i neminovno reagiraju na svoje procjene što im se više isplati, kao i stvari koje im se čine ugodne ili neugodne.

Za usporedbu, razmisli kako bi ti kao muškarac ili žena reagirao da si ti stvarno u ulozi koju projiciraš na kućanicu iz primjera. Razmotrimo parametre: tvoj život nema nikakvog ispunjenja ili smisla i svodi se samo na služenje ljudima koje prezireš i popravljanje njihovih grešaka. Ubijaš se od rada i nikada za to ne dobijaš nikakvu zahvalnost. Potpuno si ovisan o tuđim odlukama. Podčinjen si i zlostavljan. Tvoja situacija se ni po čemu ne razlikuje od zatvora u kojemu pod prijetnjom biča tucaš kamenje.

Pitanje od milijun kuna: koliko bi dugo ti trpio/la takvu situaciju?

Realno gledano, vjerojatno ne bi izdržao dulje od nekoliko dana. Koje je onda objašnjenje između percipiranog (žene "trpe" to desetljećima) i realnog (ti to ne bi mogao trpiti dulje od par dana jer bi poludio, pobjegao ili ubio nekoga) stanja? Postoje samo dva rješenja: Ili A) postoji nekakva globalna zavjera koja već milenijima uspješno omamljuje žene da ne pobjegnu, ili B) tvoja ideja o njihovom životu nije točna. Primjenjujući osnovni princip logike, Occamovu britvu, jasno je da je točan odgovor pod B. Mnogostruko je veća i jednostavnija šansa da jednostavno postoji neka korist ili zadovoljstvo koje žena dobiva iz tog aranžmana koju nisi uzeo u obzir.


Potpuni promašaj osnovnih principa logike na djelu

Isto to vrijedi i za slučaj igre: kako svi ti ljudi s užitkom prakticiraju igru? Pa zato što im je to zabavno, eto zašto.

Oznake: interna igra, žene, muškarci, igra, seksualne preferencije, zabavljena vještina


- 13:35 - Komentari (10) - Isprintaj - #

subota, 01.02.2014.

Idealan stav prema vezivanju

Ne takvom vezivanju. Perverznjaci.

Koncept B-D (Beta-Drolja) paralele nije koristan samo kada proučavamo podrtine i neuspjehe na seksualnom tržištu. Kako ne bismo potonuli u negativnost, u svakom konceptu valja nam tražiti i moguće pozitivne načine primjene. Stoga nije ni čudo da je B-D paralela s vremenom urodila plodom koji ću vam danas prezentirati: jednostavnim, efikasnim načinom pristupa vezama.

Koje je danas glavno obilježje veze? Ljubav? Seks? Izlasci? Trajanje dulje od X tjedana, mjeseci ili godina? Zajednički prijatelji? Ne. Glavno obilježje veze je njena krhkost. Za razliku od uvriježenog vjerovanja, to što je odnos nazvan "vezom" i to što traje već X dana nije nikakva garancija za budućnost. U slučaju svađe ili bolje prilike, samo par riječi dovoljno je za iznenadan prekid. Nema ograničenja, nema kočnica, nema posljedica. Ne kažem da su sve veze takve, naravno, samo da je zabluda smatrati da je riječ "veza" to što odnos čini čvrstim.


A koje je sljedeće važno obilježje veze? Definitivno su to mutne granice. Danas većina ljudi, pogotovo muškaraca, ne zna gdje zapravo počinje veza, a prestaje ljubakanje, flertovanje ili istraživanje terena. Na primjer, muškarac ode na spoj, poljubi curu, i onda smatra da su oni u vezi. Ne tako brzo, druškane! Sve dok nisi zaključio stvar u krevetu (a ponekad čak i tada), velika je greška zavaravati se da vaša "veza" ima ikakve kočnice u sebi. De-facto ste i dalje gotovo stranci. To je možda ružno, ali tako je. Naravno, ovo ne znači da je svaki odnos gdje se dogodio seks veza, već samo da u pravilu veza nije opipljiva stvar ako nije barem bilo seksa.

E sad, gdje tu ulazi B-D paralela? Kao što ona kaže, postoji ekvivalencija između žene koja je promiskuitetna sa svojom vaginom i muškarca koji je promiskuitetan sa svojom pažnjom. Isto tako postoji i ekvivalencija između naivnosti žene koja brzo spava s nekim i naivnosti muškarca koji brzo misli da je u vezi s nekom. No upravo u toj ekvivalenciji leži i lijek.

Razmislimo malo: kakav pristup seksu ima žena koju ne bismo stereotipno nazvali droljastom? To nije nimalo lako klasificirati, ali povest ćemo se za najpoznatijim stereotipom i reći da je to: "nije laka".

Ako namjeravaš osvojiti njeno međunožje (kod velike većine žena, čak i onih stvarno droljastih), očekuj da ćeš se dobrano pomučiti:

A) njeni kriteriji će biti znatni. Kvragu, pa žena je, čuvar dostupnosti seksa.
B) biti će teško doći do nje. Isparivat će i predomišljati se, a ti ćeš je morati loviti.
C) sasvim sigurno neće sama od sebe spomenuti da bi htjela seks s tobom
D) na spoju vjerojatno nećeš moći jasno čitati njene signale; sasvim je sigurno da ti se neće sama baciti u naručje, već ćeš ti morati poduzeti nešto i pri tome riskirati odbijanje.
E) jednom kada je poljubiš, to neće automatski značiti da ćete nastaviti do seksa
F) biti će teško odvući je u privatni prostor (bilo tvoj bilo njen) gdje se može dogoditi nešto više jer će ona imati razne obveze i izgovore.
G) kada to ipak učiniš, možda će ona htjeti ići polako, ili će baš u tom trenutku imati menstruaciju. Osjećat ćeš se napasno što je toliko nagovaraš.
H) kada bude vrijeme za svlačenje, vjerojatno se neće svući sama od sebe, već će ti odmicati ruku sa svoje majice ili hlača barem jedanput.
I) neke žene (iskreno religiozne) će biti toliko uporne da neće uopće pomišljati na spavanje s ikim sve do maksimalne razine vezivanja (vjenčanja)



Ukratko, doći do seksa će ti u pravilu biti je**no teško. Ali pomučit ćeš se zato što je nagrada vrijedna toga.

Ako se tako ponaša ne-droljasta žena (naglašavam: ne iz zlobe, već zato što to najčešće daje korisne rezultate, dakle iz racionalnosti), kako bi se onda trebao ponašati ne-beta muškarac? Jednostavno:

Ignissovo pravilo #18: Bori se za očuvanje svoje samostalnosti kao što se žena bori za očuvanje svoje vagine.

Drugim riječima:

A) tvoji kriteriji trebaju biti znatni. Kvragu pa muškarac si, čuvar dostupnosti vezivanja.
B) treba biti teško doći do tebe. Često će ti ona poslati poruku, a ti ćeš biti zauzet ili joj odgovoriti kasnije.
C) sasvim sigurno nećeš sam od sebe spomenuti da bi htio biti u vezi s njom
D) na spoju ona vjerojatno neće moći pročitati koliko si zainteresiran ili kakav si po tom pitanju bio u prošlosti; sasvim je sigurno da nećeš ti potegnuti temu veze, već će ona morati poduzeti nešto i riskirati odbijanje
E) jednom kada se poljubite, to neće automatski značiti da ste u vezi
F) biti će joj teško odvući te na druženje s njenim prijateljima, obitelji ili drugu priliku gdje te može nekome pokazati kao dečka
G) kada se to ipak dogodi, ti ćeš htjeti ići polako jer ne želiš ništa forsirati ili ne znaš želiš li se u ovom trenutku vezati. Osjećat će se napasno što te toliko nagovara.
H) kada bude vrijeme da objavite status ili slike na Facebooku, vjerojatno nećeš to napraviti sam od sebe, već ćeš joj barem jedanput spomenuti da ne držiš do Facebooka i objavljivanja novosti drugim ljudima
I) neki muškarci (najuspješniji igrači) će biti imati toliko opcija da neće uopće razmatrati mogućnost veze s ikim sve do maksimalne razine seksualnog kontakta (penis u vagini)



Ukratko, doći do veze će joj u pravilu biti je**no teško. Ali pomučit će se zato što je nagrada vrijedna toga.

Uzevši u obzir koliko je brak danas postao opasan i riskantan za muškarce, sve ovo vrijedi i za slučaj kada ste već u vezi i ostao vam je samo "sljedeći korak".

Želiš joj olakšati? Ovo ti se čini okrutno? Već vidiš da je ona prekrasna i da nema potrebe za suzdržavanjem? Ona je jako dobra prema tebi pa joj želiš vratiti istom mjerom? Toliko ti se sviđa da odmah želiš biti samo s njom? Slobodno preskoči neke od ovih stvari. Ali uvijek budi svjestan da se time udaljavaš od idealnog stava, te da ti je bolje da imaš vrlo važan razlog za to. Jer ako uopće nisi svjestan prvog zakona seksualne dinamike i zašto je dobro držati ga se, tvoje šanse da ćeš preskočiti baš sve ovo i zaglibiti u Beta paklu eksponencijalno rastu. Pa tko voli nek' izvoli.

Oznake: veza, muškarci, žene, prvi zakon seksualne dinamike, b-d paralela, seks, brak, interna igra, završšna igra, kasna igra, isparivanje


- 17:09 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 18.01.2014.

Sexsurfing: kako koristiti Couchsurfing za upade, spojeve i seks

Mnogi od vas su već čuli za društvenu mrežu Couchsurfing, koja omogućava turistima povezivanje s lokalnim stanovništvom. Sustav je jednostavan: svatko ima svoj osobni profil na kojemu piše nešto o njemu i je li gost (surfer, seeking a couch) ili domaćin (offering a couch). Lagana pretraga je sve što je potrebno za pregled svih kojima u nekom području traže ili nude smještaj.

Princip rada temeljen je na razmjeni ljubaznosti: domaćin koji je ugostio nekoga može očekivati da će i njega ugostiti drugi. Što je čovjek aktivniji (bez obzira na ulogu) na stranici, to ima više recenzija sebe kao osobe i kao gosta/domaćina, te mu postaje sve lakše doći do novih kontakata. Couchsurfing je tako s godinama izrastao u vrlo popularnu stranicu koju koristi oko 6 milijuna ljudi. Budući da mladi svog svojih ograničenih budžeta imaju najveću motivaciju štedjeti na smještaju, i zato što su najotvoreniji za upoznavanje drugih ljudi, dobna skupina 18-30 čini ogromnu većinu svih korisnika.


Kao što ste već i sami pogodili, Couchsurfing je potencijalni rudnik zlata za svrhe igre. Iako to (osnivači sami navode) nije dating stranica, to je rečeno samo kako bi se upozorilo da će biti bannani priljepci i luzeri koji počnu žene spammati komentarima/porukama s komplimentima o izgledu ili pozivima na nešto više kao što se uvijek događa na dating stranicama. Ako ljudi koje je Couchsurfing spojio ocijene da su si međusobno privlačni i "jednostavno" završe u krevetu, to se Couchsurfinga ne tiče. Couchsurfing zanima jedino za to da su i gost i domaćin zadovoljni i dobrim recenzijama nastave širiti mrežu.

Savjeti koje ću sada dati odnose se na dolazak do seksa s curama koje su u gostima kod tebe, dok su u gostima kod tebe. Ono što ovaj post ne pokriva su dvije druge, indirektne koristi od Couchsurfinga:

A) mogućnost seksa s tim curama u nekom kasnijem trenutku (i/ili veza na daljinu), i
B) širenje društvenog kruga (oba spola) kako bi kroz upade na toplo (i.e. u društvenom krugu) lakše došao do seksa s vezanim i nevezanim curama u drugim zemljama kada ih posjetiš


Pod pretpostavkom da u stan ili kuću gdje živiš imaš mogućnost primati goste (makar i na kauču, ako ne već na krevetu u odvojenoj sobi), evo nekih savjeta za pretvaranje ove stranice u SexSurfing. Živjeti u turističkom mjestu je također od pomoći.

Čak i ako nemaš takav prostor, dio savjeta je i dalje primjenjiv - nudi samo vrstu domaćinstva "razgledavanje", dakle to da ćeš se naći s nekim i pokazati im svoj grad. Ako se stvori kemija, siguran sam da ćeš se nekako snaći (i možda je možeš svejedno dovesti kod sebe iako ne bi mogla prespavati). Uostalom, bez obzira na ishod to je dobra vježba za prave spojeve, te traži puno manju investiciju s tvoje strane i ostavljaju ti veću mogućnost povlačenja ako između vas nema kemije (za razliku od toga kada ona spava kod tebe i ne možeš je izbaciti). Eksperimentiraj.

1. Tvoj profil mora biti jednako zanimljiv, originalan i dobro napisan kao i u online datingu, samo ne smije spominjati ljubav i seks. Zapamti, ovdje si undercover. Svrha Couchsurfinga je što se igre tiče samo da te dovede u kontakt s novim curama. Sačuvaj samu igru za kada se vidite uživo, a do tada budi samo samopouzdani/zabavni dobri dečko. Bez flertovanja; iako to može biti korisno za pripremanje terena, jednostavno nije vrijedno rizika. Ako ona u trenutku kada te tek upoznala i još ne zna baš ništa o tebi ocijeni da joj se nabacuješ, njeni alarmi za "onaj osjećaj" (poznatiji kao "awkward") će se aktivirati svom silom i lako je moguće da će odustati.

Ovo valjda ne trebam ni reći, ali na snazi je apsolutna zabrana seksualiziranja razgovora, još i više nego inače. Čast iznimkama (npr. evo profil nekog tipa koji ima fotogaleriju cura koje je slikao gole dok su bile kod njega i kojemu se zbog predselekcije cure same javljaju kako bi mogle biti gole kod njega (LOL)), ali to jednostavno nije dobra ideja osim ako nemaš tako specijalnu i dobro utemeljenu nišu. Ja je također imam, samo se od nje cure nikada ne skidaju same od sebe, već samo postaju blago zainteresirane.

2. Odabir gostiju: preferiraj pojedinačne žene, ali ne inzistiraj na njima. Idealna okolnost ste kada ste u stanu i/ili razgledavanju samo ti i tvoja gošća, no treba ti biti jasno da to ne možeš uvijek dobiti. Kao prvo, malo je žena koje putuju same. Kao drugo, ženama je lakše pronaći smještaj kod hordi žednih Beta muškaraca nego što je muškarcima pronaći smještaj kod žena (sada kada je moguće vidjeti koliko koja molba za smještajem ima ponuda od koga je jasno da žene dobivaju barem 3 puta više ponuda za smještaj). Kao treće, osim u slučaju niše (vidi primjer iznad), lakše je imati balansiran profil s općenito visokom vrijednošću ako si primao ljude oba spola i u raznim kombinacijama. Moja procjena je da bi tvoj odabir gostiju trebao biti ovakav:

50% single žene
30% žene u parovima ili trojcima
20% žene s dečkima, muškarci


No u realnosti će tvoji postotci biti znatno gori i vjerojatno nećeš biti u mogućnosti stvoriti takav miks. Sam ocjeni želiš li većinu vremena biti domaćin muškarcima, te ženama s kojima nemaš šanse jer ih je previše ili jer imaju dečke, ili vrlo malo biti domaćin ali to rezervirati isključivo za single cure. Moja preporuka je nešto između. Zapamti da te nitko ne prisiljava biti domaćin bilo kome; ti biraš.

No svakim danom izgledi postaju sve gori i treba biti sretan time da ti je svaki peti gost single žena, tj. da se dobrano načekaš dok ti ne upadne single žena. Uistinu nema polja koje ne može pokvariti navala očajnih muškaraca. Osim toga, cure se također kvare kako prolazi vrijeme, najviše kako publika postaje sve liberalnija i sklona raznim lošim navikama (uočite tetoviranu curu s metalnim strašilom u nosu koju su u trenutku pisanja ovog članaka stavili na naslovnicu!).

Unatoč tome, svaki gost je zabavno iskustvo, ugodno provedeno vrijeme, te novi kontakt. Ja sam recimo i dalje u kontakti s jednim dobrim čovjekom iz Rusije, kojeg sam upoznao kada je bio ovdje sa curom (u međuvremenu su prekinuli). Zapamti da uvijek dobivaš nešto i nikada ne budi negativan. Također, uvijek odgovaraj na sve requestove koje dobiješ, čak i ako ih odbijaš. Znati da ćeš brzo i sigurno odgovoriti puno znači ljudima koji razmišljaju bi li te kontaktirali. Ako dobro izvodiš stvari, dugoročno će ti Couchsurfing (isto kao i dobar online dating profil) postati pasivni izvor prihoda.

3. Pospremi stan najljepše što možeš. Temeljito usisaj, očisti štednjak i mikrovalnu, ukloni nered, oribaj zahod, bide, umivaonik i kadu, lijepo namjesti njen krevet i pripremi čisti ručnik. Ako to možeš postići, neka stan bude toliko čist da se po njemu može (i treba) hodati bos. Podsvjesni osjećaj opuštenosti koji to stvara teško je nadmašiti. Nije važno kakva je ona što se tiče urednosti: iako su mnoge cure danas još veće svinje od muških što se toga tiče, urednost novog prostora opušta baš svakoga.



4. Jednom kada ste se vidjeli uživo, vrijeme je za igru. Tretiraj cijelo vrijeme koje će biti kod tebe (bila to jedna noć ili pet dana) kao jedan veliki spoj. Razgledavanja ti pružaju prirodnu distorziju vremena, a situacija općenito radi u tvoju korist. Za inspiraciju slobodno pogledaj izvrsni film "Before Sunrise", koji se bavi vrlo sličnom situacijom. Prezentiraj se u najboljem svjetlu, izgradi kemiju s njom i ne zaboravi na dodir (iako suptilnije nego inače; ne želiš je uplašiti, plus imaš više vremena). Pričajte, šetajte, izlazite, kuhajte zajedno, pijte, gledajte filmove, etc.

5. Procijeni ima li potencijala za "nešto" i kreni u akciju. U svakom trenutku budi svjestan okolnosti: npr., kakva je prema tebi? Kakav je njen jezik tijela? Kako reagira na tvoje riječi i dodire? Zapamti, budi odlučan ali ne napasan. Za razliku od običnog života, ako nisi siguran, drži se više oprezne strane. Evo zašto:

6. Čuvaj svoju Couchsurfing reputaciju poput zlata. Što je tvoja igra bolja, što imaš više pozitivnih iskustava, i što je tvoja niša jača, to je manja šansa da ćeš doživjeti loše iskustvo. Unatoč tome, negativna recenzija te može uništiti dok trepneš. Ako na tvom profilu bude makar i najmanje aluzije da si creepy tip koji napastuje žene ili s kojima se one ne osjećaju sigurno, gotov si. Stoga uvijek budi oprezan s eskaliranjem, a u slučaju odbijanja se (što inače nikada ne bi smio raditi) ispričaj, reci da ti se učinilo da joj se sviđaš i nastavi joj biti prijatelj do kraja njenog boravka. Razlika između dobre i loše recenzije, bez obzira na uspjeh, je tanka i valja je pozorno pratiti kako ne bi završio na pogrešnoj strani.

Želim vam svima uspješan Sexsurfing!

Oznake: rana igra, interna igra, Couchsurfing, Putovanja, upad, spoj, savjeti, online dating, internet


- 20:17 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 10.01.2014.

Zašto kretensku igru nazivamo kretenskom?

Već smo utvrdili da shvaćati žene ozbiljno i polagati posebnu brigu na želje koje izražavaju nije optimalan mentalni sklop za zavođenje. Gotovo svakom današnjem muškarcu bi bilo znatno bolje uvesti barem mali element neozbiljnosti, ako već nije od volje ili u stanju za primjenu potpunog arsenala kretenske igre. Ali kako si on to može priuštiti? To je tabu! On naposljetku nije "kreten", nije odgajan kao "kreten" i ne želi biti "kreten", čak i ako tamo preko ograde leži hrpa ljubavi i seksa kojima žene obasipaju kretene. Ovo je članak koji će pojasniti zašto je ovaj pojam pomalo karikiran i zapravo puno suptilniji nego što se čini na prvi pogled.


Charlie Sheen, jedan od najpoznatijih kretena na svijetu. Izvor: Daily Mail

Kao prvo, ponovimo što je to kretenska igra: to je način ponašanja u kojemu ženu tretiraš kao seksualni objekt, ne shvaćaš je ozbiljno, te si samopouzdan i nikada se ne ispričavaš. Alternativno rečeno, u kretenskoj igri muškarac nepokolobeljivo stavlja svoje potrebe na prvo mjesto, i svo njegovo ponašanje izvire iz tog vrela. Ali što je kod toga toliko loše? Nije da time zapravo oštećuje nekoga ili uzrokuje nekakvu štetu. Gdje je u svemu tome kretenizam? Iz toga dolazi ovo važno pitanje:

Zašto onda ovakvo ponašanje nazivamo kretenskom igrom?

A) Civilizacija je općenito bazirana na malo većoj razini altruizma i suradnje od obične indiferencije i samo-interesa. Čovjeka koji bi primjenjivao ova tri pravila u ostatku života (tretiraj ljude kao objekte, ne shvaćaj ih ozbiljno, te se nikada ne ispričavaj) bismo svi odmah proglasili "kretenom". Ne možemo reći da je baš zao, ali svakako je kreten. Evo vam nekoliko primjera:

- Čovjek koji ignorira druge u prometu i ne pušta pješake na zebri
- Čovjek koji posuđuje stvari od prijatelja i nikada ih ne vraća
- Čovjek koji na poslu stalno zabušava i ne shvaća kolege/kupce ozbiljno
- Čovjek koji tutnji muzikom na 120 dB u dva sata poslije ponoći
- Čovjek koji stalno pita razne usluge od obitelji ali je uvijek zauzet kada nešto treba njima
- Čovjek koji zbija praktične šale s drugima jer mu je dosadno
- Čovjek koji uživa u tome što je nekoga nasamario
- Čovjek koji voli kršiti pravila iz obijesti


Svi znamo kako ga nazvati, zar ne? On je tipičan muškarac sa značajno povišenim osobinama mračnog trojstva: narcizmom, makijavelizmom, i psihopatstvom (te ponekad još impulzivnošću). Ukratko, on je kreten. Čina.

B) Zato što kretensku igru stvarno provode većinom kreteni. Ali zašto većinom kreteni? Zašto ne i drugi? To ćemo lako objasniti primjerom slučajnih puteva odrastanja koje sam jednom opisao.


Staze i prema vrhu i prema dnu su jednakog, spiralnog karaktera: kako jedan muškarac doživljava iskustva na svom putu, on se eksponencijalno udaljava od onog drugog. Beta muškarac kada je već skoro oblikovan ne može samo trepnuti i skočiti u kategoriju na lijevo: mora se vratiti na početak, naučiti stvari od njihovih osnova, te tek onda napredovati prema onome što želi.

Kada uz to dodamo i pojavu feminizma trećeg vala, koji provodi rat protiv normalnog muškog ponašanja i eliminira uzore od kojih bi mladi muškarci mogli nešto naučiti da to isprave, među tim mladim muškarcima dolazi do ekstremne podjele: oni koji nemaju osobine mračnog trojstva nemaju nikakvu igru (tj. imaju anti-igru) i ispadaju premoćno Beta, dok ona manjina koja te osobine ima kretensku igru i ispada premoćno Alfa. Onih između - u zlatnoj sredini - svake je godine sve manje.

Drugim riječima, u današnjem društvu, kreteni su skoro pa jedini koji napuštaju adolescenciju s dobrom igrom, a u kretenskoj igri (koja je još efikasnija od normalne) je njihova koncentracija gotovo 100%. Većina ostalih su u tom području hendikepirani gorkim iskustvima iz mladosti i/ili vanjskim faktorima i moraju uložiti manji ili veći napor kako bi to nadišli. U današnjem društvu čovjek skoro da mora biti kreten kako bi se u mladosti ophrvao stvarima koji ga hendikepiraju u razvijanju spososbnosti zavođenja. Ako je rođen pomirljiv i poslušan, a ne impulzivan i narcisoidan, šansa da će potpasti pod destruktivni utjecaj loših ljubavnih savjeta je vrlo velika. Upravo zbog tog nesretnog pravila imam najviše simpatija prema mladim ljudima: velika većina nije imala nikoga tko bi im pokazao što je normalna, uravnotežena muškost. Pred njima je mnogo učenja (ako se odluče na učenje, a ne racionalizaciju).

Ta snažna korelacija između točaka A i B je razlog zašto za taj vid igre kažemo "kretenska igra". Kreteni su pretežno oni koji na sve okrutnijem seksualnom tržištu postižu izvrsne rezultate, i tako je cijela tehnika nazvana po njima. No ista ta korelacija je i svijetla točka cijele ove priče: iako je većina muškaraca naučila kretensku igru zato što su kreteni i u drugim područjima života pa im je to došlo prirodno, to također znači i da netko tko nije nije kreten može naučiti samo kretensku igru (ili barem uvježbati običnu igru kako treba).

Naposljetku, osobine mračnog trojstva nisu nešto zarazno. Neće skočiti na tebe zato što seksualno objektiviziraš žene koje su već same sebe seksualno objektivizirale, ili zato što si naučio biti samopouzdano staložen i ne mariti za to što neka tamo misli o tebi. To što si voljan zadirkivati curu s kojom pričaš i tjerati je da pogađa koliko imaš godina neće te prisiliti da zadirkuješ carinika na graničnom prijelazu i završiš u zatvoru. To što si sposoban prekinuti sav kontakt s curom koja radi nepotrebnu dramu ne znači da ćeš ispariti i prestati se javljati obitelji. To što se ne sramiš toga da te privlače vitke mlade žene ne znači da ćeš izgubiti osjećaj srama i početi gol trčati po gradu. Itd, itd.

Budućnost ovisi samo o tebi.


Wolverine - dobar učitelj samo u tom filmu

Oznake: tjedan kretenske igre, kretenska igra, kreten, anti-igra, kretenska anti-igra, igra, alfa, beta, odrastanje, interna igra


- 18:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.01.2014.

Budi kreten na pravi način

Sjećate li se pojma "dvostruki (dvosmisleni) kompliment"? Bolje vam je da se sjećate; barem polovica dobrih otvaranja razgovora su zapravo dvostruki komplimenti. Nema niti jednog pojma koji uzrokuje toliko kontroverzi zbog svoje suptilnosti i velike količine naizgled sličnih načina na koje može biti proveden. Kada feministice i bijeli vitezovi pokušavaju ocrniti igru, uvijek navode karikirane anegdote kako pametne žene (TM) ne bi nikada pale na "nešto tako prozirno" (u stvarnosti, inteligentne žene su one koje u prosjeku traže više igre, i stoga i više dvostrukih komplimenata). Kada me čitatelji pitaju da im pojasnim što je dvostruki kompliment, vrlo često dolaze zbunjeni jer nikada prije nisu razmišljali o tome kako mala promjena tona u komplimentu utječe na percepciju osobe. Bilo kako bilo, to je jedan od alata igre koji je lako naučiti ali teško izvještiti, u kojemu suptilne promjene čine veliku razliku.

Danas ćemo se pozabaviti još jednom jednako kontroverznom tehnikom: kretenskom igrom.


Kretenska igra: način ponašanja u kojemu muškarac ženu:
A) tretira kao seksualni objekt,
B) ne shvaća je ozbiljno,
C) samopouzdan je i nikada se ne ispričava.

Jednostavno, ne? Ali kvragu, što to znači? I koji su to sitni detalji koji čine razliku između katastrofalnog sramoćenja i brzog odvlačenja u krevet?

Točka A je važna kako fantomski osjećaj krivnje ne bi sabotirao čovjeka dok provodi kretensku igru. Vrlo je lako upasti u zamku gdje muškarac sam sebi postaje bijeli vitez koji racionalizira da je neka žena koja mu se sviđa zapravo anđeo (TM) kojeg valja tretirati s posebnom pažnjom, a kamoli riskirati i najmanju povredu njenih svetih osjećaja. On zapravo nema pojma o njenom karakteru - jednostavno mu nije imala prilike pokazati ga u potpunosti, ali kako svi znaju da su žene posebne, osjećajne i sl., on na nju svejedno projicira razne karakterne osobine, kao što pleme u Africi projicira osjećaje na životinju izrezbarenu iz drva.

Što bi trebao učiniti umjesto toga? Pa, bilo bi mu zdravije zadržati se na privlačnosti koju osjeća prema njoj zbog toga što je lijepa, a karakterne osobine polako zbrajati i ocjenjivati, držeći se na oprezu dok mu ona svojim djelima ne pokaže da se nečim ističe. Drugim riječima, seksualna objektivizacija danas nije samo normalna zato što su je žene učinile normalnom, već je i važan element kretenske igre.

Točka B je važna jer predstavlja poznavanje umijeća igre (ne knjige; igre općenito). Muškarac koji poznaje igru zna da su velike šanse da će na svom putu prema ženskom srcu morati proći kroz valove prepreka: ona će ga dočekati na nož, praviti će se da joj nije stalo, isparivat će, izbacivati drama testove i naposljetku ga siliti na odgonetanje koje "ne" stvarno znači "ne", a koje samo "ne još".

Jednom kada je staza toliko zakrčena preprekama, jedino što muškarac može je prigrliti svjetonazor ne shvaćanja žena ozbiljno, koji će mu pomoći da na svom putu ne zabrazdi negdje u kanal prijateljske zone zato što mu je ona nadrobila da je "upravo izašla iz duge veze". Negativna strana toga je što od toga postoji rizik da žena neće biti shvaćena ozbiljno kada joj je nešto zapravo važno, ali nisam ja kriv za to. Bilo kako bilo, bez ne shvaćanja ozbiljno nema kretenske igre. Muškarac koji je provodi je muškarac koji (direktno ili indirektno) tretira ženu kao malo dijete.


Igra: rulet koji je dugoročno moguće namjestiti

Točka C je apsolutno vitalna za uspješnu provedbu, i na njoj padaju ili uspijevaju pokušaji primjene kretenske igre. Ono što čini granicu između njih je samopouzdanje, tj. podvrsta samopouzdanja koju sam jednom nazvao "neovisnost o ishodu". Ako muškarac nema neovisnost o ishodu, njegova kretenska igra će mu eksplodirati u lice. Dopustite da vam to ilustriram kroz ovu jednostavu usporedbu:

Noć je i jedan muškarac je izašao s društvom u disko. U bučnoj atmosferi potmopognutoj alkoholom, ljudi se prirodno miješaju, pa je tako i naš junak napustio svoju grupu i malo pored plesnog podija odlučio prići curi koja stoji sama. Ispršen, s ležernim osmijehom na licu i siguran u svoje sposobnosti, on joj prilazi i otvara usta. Sve ide dobro i čini se da ona uživa u njegovom prisustvu. No kada je on nakon pet minuta lagano primi za podlakticu i kaže "hajdemo plesati", ona se strese i odgovori: "sorry, ne plešem s dečkima koje sam tek upoznala."

Postoje dva raspleta ovakve situacije:

Osjetljivi kreten

Osjetljivi kreten: Hajdemo plesati.
Ona: Sorry, ne plešem s dečkima koje sam tek upoznala.
Osjetljivi kreten: E pa jebi se, kao da uopće imaš priliku plesati s ikim.
Ona: Pa upravo si ti htio plesati sa mnom.
Osjetljivi kreten: Šalio sam se. Nikada ne bih plesao s takvom kurvetinom.


Bezbrižni kreten

Bezbrižni kreten: Hajdemo plesati.
Ona: Sorry, ne plešem s dečkima koje sam tek upoznala.
Bezbrižni kreten: Slamaš mi srce.
Ona: Pa, činilo se kao da ti je stalo.
Bezbrižni kreten: Moja večer je uništena. Imaš li maramicu?


Oba muškarca su očito uspješno provela prve dvije točke. No na trećoj se pokazalo da je ovaj prvi zapravo pozer - da njegovo samopouzdanje ovisi o tuđem odobravanju ili o nekakvom mjerljivom uspjehu. Budući da njegov osjećaj vlastite vrijednosti nije bio dovoljno ukorijenjen, bio je dovoljan i najlaganiji zapuh odbijanja da ga izvali iz temelja. Džabe ti sav stil i dobro držanje ako u tebi to što te neka tamo odbila izaziva ljutnju. Ne mogu pobrojati koliko sam se nagledao muškaraca koji uvijek rade tu grešku.

Istini za volju, osjetljivi kreten bi i dalje polučio veći uspjeh nego tipični Beta koji prvo pokušava biti prijatelj, boji se poštuje li dovoljno njene granice ili je zaglavljen u Nostradamusu, no u kontrastu s bezbrižnim kretenom jasno je tko je kralj. Bezbrižni kreten je gotovo sigurno ne samo održao interakciju na životu, već je i za nekoliko minuta dobio drugu priliku da odvede tu curu nekamo.

U najgorem slučaju, povukao se sa svojim mentalnim stanjem netaknutim, zabavljen samim sobom i spreman za drugi upad. Uz to će i vjerojatno dulje živjeti, jer je izbjegao nepotreban stres, a svi znamo da stres ubija. Da netko ne bi dobio pogrešnu ideju, ovdje se ne radi o nekakvom potiskivanju bijesa ili osjećaja odbijanja općenito. To bi neminovno s vremenom dovelo do eksplozije. Ovaj pristup bi se prije mogao opisati kao sklad u kojemu ti negativni osjećaji elegantno prolaze kroz um i tijelo i izlaze bez traga, slično vještini tai chi ili načinu na koji je Nikola Tesla svojim tijelom povezivao lampe s izvorom električne energije.

Naravno, žene bi jednako graknule i na jednog i na drugog kao na "kretena". Već smo naučili da se na to ne treba obazirati, već samo pratiti što žene rade. No da se vratimo bezbrižnom gospodinu, on jednostavno ima "ono nešto", zar ne? To je zato što svakim dijelom svoga bića komunicira jednu jednostavnu činjenicu:



p.s. čak i ako se želiš igrati dobrog dečka tako što ćeš shvaćati žene ozbiljno i ne objektivizirati ih, imati ovakvu neovisnost o ishodu je svejedno jednako i korisno i efikasno.

Oznake: kreten, kretenska igra, igra, interna igra, rana igra, upad, upadi, umijeće igre, tjedan kretenske igre


- 19:14 - Komentari (16) - Isprintaj - #

petak, 22.11.2013.

Veliko ne-ne zavođenja 3: Loše navike

Postoje neke navike koje se često javljaju kod osoba oba spola, no u kontekstu zavođenja za muškarca znaju biti posebno negativne. Iako niti jedna od ovih stvari nije nešto zbog čega će zavođenje biti potopljeno (naspram prva dva rođaka iz ovog serijala, ribanje komplimenata i seksualiziranje), svejedno treba paziti na ove stvari. Ne nekim redom, te loše navike su:

1. Pljuvanje - jedna od rijetkih "Alfa" navika, čisto zato što je toliko često viđamo na kretenima koji djeluju manje više animalistički, bez ikakvog razmišljanja o drugim ljudima ili o tome kako izgledaju, pa stoga komuniciraju samopouzdanost više nego što im loše navike mogu štetiti. Držim da muškarci koji imaju naviku pljuvati po ulici imaju urođen talent za kretensku igru i većinom su u ekstremnom aspektu Jednoitisa - ili baš ništa ili nasilna, nestabilna ljubomora, bez ičega između. U oba slučaja je taj emocionalni vrtuljak neodoljivo privlačan suprotnom spolu.


Poput žena s kratkom kosom, popularan je unatoč pljuvanju, ne zbog njega

Kao i kod svih negativnih muških ponašanja, popularnost muškaraca koji su hodajuće fontane šlajma je nešto za što gotovo u potpunosti krivim žene. Dobrih i loših navika će uvijek biti, ali žene su te koje biraju koje će navike rezultirati ljubavlju i seksualnim zadovoljstvom, a koje prisilnim celibatom, i time drastično utječu na njihovu učestalost. Danas mi je smiješno kada se sjetim da sam prije više od desetljeća mislio da ću curama biti privlačan zato što se pristojno ponašam i nikada ne bih pljunuo.

Trebam li uopće napominjati da je nevjerojatno odvratno kada žena, valjda u pokušaju da pokaže onoj tamo patrijarhiji i njenim nazadnim normama, izigrava muškarca tako što pljuje uokolo?


2. Bacanje smeća - manje više isto kao i pljuvanje, s tom iznimkom da je stepenicu niže, tj. manje odvratno. Bacanje smeća ima loše posljedice jer je to tipična eksternalija (prebacujemo teret na druge ljude koji to moraju skupiti), ali one su dugoročne i nisu instinktivno odvratne poput pljuvanja. U pravilu dolazi u paketu s njim.

3. Naguravanje - iako je feministička histerija i općenito mizandrija ono što pokreće kampanju protiv muškaraca koji u javnom prijevozu zauzimaju neproporcionalno puno mjesta, činjenica je da stvarno postoji određen broj muškaraca koji uopće neće pomisliti da bi moglo biti nešto loše u tome što su se rukama i nogama raširili pod kutom od 170 stupnjeva i prilijepili se uz drugu osobu. Slažem se da treba čuvati testise, ali kvragu nitko nema baš toliko velika jaja.


Osim Stevena Seagala, naravno.

Ovo također često dolazi u paketu s pljuvanjem, iako je kao i bacanje smeća po antipatiji koju izaziva stepenicu niže.

4. Griženje noktiju - neke loše navike samo pokazuju nervozu i nesklad s vlastitim tijelom. Neke uzrokuju opipljivu tjelesnu štetu. Griženje noktiju ispunjava oboje. Osim što izgleda ružno, dugoročno će ostaviti posljedice na izgled tvojih ruku. Žene još donekle mogu prikriti efekt pametnom upotrebom laka, i to što ih se percipira nervoznima je muškarcima ili "meh" ili slatko, no muškarci nemaju taj luksuz. Za razliku od prve tri, ova navika je u pravilu vezana uz nervozu i Beta ponašanje.

5. Čupkanje zanoktica - još jedna loša navika koja prenosi Beta dojam, vrlo slična griženju noktiju.

6. Čupkanje/griženje usana - isto kao i griženje noktiju. Usne se brzo oporavljaju od ovakvog zlostavljanja, ali to nije razlog da im to radiš.

7. Češanje - dosadno ti je? Ne znaš što napraviti? Jesi li možda nečist ili zaražen nečim? To se sve ogleda u češanju. Čak ni blagi slučajevi ne izgledaju dobro, dok kronično češanje može ozbiljno nagrditi kožu. Jedino je češkanje po tjemenu donekle prihvatljivo kao oblik komuniciranja zbunjenosti ili dubokog razmišljanja, ali to je to.

8. Geganje - zašto želiš pobjeći? Svatko tko te vidi da se gegaš dok stojiš na mjestu će pomisliti da ti trenutna situacija ne odgovara i čini te nervoznim. To nije nešto što želiš prenijeti, pogotovo ne tijekom upada.

9. Nervozno šetanje - fraza "poput lava u kavezu" je oduvijek asocirala na nemir, i to s razlogom. Čekaš bus ili tramvaj? Nemoj raditi krugove okolo tako da se drugi na stanici zapitaju tražiš li im slabe točke kroz koje im možeš brzinski izvaditi bubrege i nestati.


10. Križanje nogu - dok sjediš, tvoje noge se pomiču tako da ti ili jedno stopalo ili jedno koljeno ide preko drugog. Prvi slučaj je još blaga defenzivna pozicija, ali drugi je stvarno skvrčen. Neću reći da je to "ženski" položaj jer nekada kao i ljubičasta i roza boja nije imao takav imidž, ali jednostavno više nije u modi i jedino što ćeš od njega je dobiti je slabija cirkulacija u potkoljenicama i stopalima.

11. Obješenost ramena - dobro poznata pogrbljenost koja vrišti "Ja sam Beta!". Svaki put kada se uhvatiš da si se objesio prema naprijed, uspravi se i svjesno se zadrži u tom položaju barem nekoliko sekundi. Ponovi u sebi nešto što ćete motivirati da to ne radiš. Nije dovoljno da "paziš na to", držati se uspravno ti mora dolaziti instinktivno, isto kao i disanje.

12. Tapkanje prstima ili nogama - ako sjediš, tvoji prsti ne bi trebali tapkati po stolu osim ako nekome ciljano ne pokazuješ takt pjesme koja ti se sviđa. Isto vrijedi i za igranje objektima na stolu, poput kemijski, vrećica šećera i sličnoga. Stavi ruke na noge i raširi laktove, stavi ih iznad glave, stavi ih na stol, samo nemoj imati takve tikove. Ako već moraš micati esktremitete, miči ih polako. Isto tako, u slučaju da si na nogama, izbjegavaj tapkanje na mjestu. Stani u contrapposto i promatraj svoje kraljevstvo; to će te među ostalim onemogućiti u padanju prema naprijed i geganju.


Je li David pljucao po ulici? Nikada nećemo saznati.

Oznake: veliko ne-ne zavođenja, jezik tijela, alfa, beta, interna igra, srednja igra


- 21:29 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.06.2013.

Ako si bio u zatvoru...

Ignisse,
Imam policijski dosje, ništa strašno ali neizbrisivo, iz doba kada sam bio mlad i glup. Kako boravak u zatvoru može utjecati na mušku privlačnost? Koji zločini su Alfa, a koji Beta? Što da kažem curama? Siguran sam da će prije ili poslije saznati.
- anonimni čitatelj

Budući da ja nisam nikada bio u zatvoru (možda sam ovim priznanjem razočarao neke fanove, ali eto), ne mogu reći kako bi to utjecalo na nečiju psihu. Pretpostavljam da mnogo toga ovisi o tome kako osoba promatra iskustvo i osjeća li potrebu izgraditi se u zatvoru i poslije zatvora kako bi nastavila život, kakav je njen odnos prema počinjenom zločinu, kakvo iskustvo ima u zatvoru, i još mnogo faktora. Egzistencija iza rešetaka nesumnjivo nagriza i umrtvljuje duh; ipak, prolazak kroz tako loše iskustvo možda daje određenu vrstu indiferencije i otpornosti na strah koji mogu čovjeku biti korisni.

Ceteris paribus, dakle pretpostavljajući da se čovjeku tijekom zatvora nisu znatno izmijenili psihologija, tjelesna građa i imovinsko stanje, ostaje jedino promjena statusa kao faktor koji valja analizirati. Sama činjenica da je netko bio u zatvoru nije zapreka, rekao bih, velikom broju žena - možda čak i većini. Iako je status kriminalca sam po sebi nizak u klasičnoj društvenoj hijerarhiji, ona ne odgovara nužno seksualnoj hijerarhiji jer mnoge žene vole tip muškarca koji bi se mogao opisati kao "šarmantni propalica". Kako s općim rastom ženskog statusa "ono nešto" postaje sve važniji kriterij, a klasični status, novac i skrbiteljstvo gube na važnosti, boravak u zatvoru nije razlog za paniku.

Zbog čega je čovjek bio u zatvoru vjerojatno ima najveći utjecaj. Ovdje ću razvrstati neke od najčešćih zločina po tome kakav bi dojam mogli ostaviti na žene. Valjda to ne treba ni napominjati, ali treba udovoljiti autističnim trollovima koji će vaditi stvari iz konteksta: ovo nije poziv na kršenje zakona ili kriminalna djela. Nikada ne kršite zakone. To što neko kazneno djelo u prosjeku može utjecati na to kako žene percipiraju osuđenog muškarca ne znači da je ono dobro. Isto tako, ovdje mislim na općeniti efekt koji bi muškarac mogao doživjeti sa širokim spektrom žena, ne o groupijeima koje šalju pisma Nightstalkeru i Andersu Breiviku (ili Jokeru).


Droga: dilanje droge će imati Alfa efekt jer je vezano za neizmjernu opasnost, rizik i novac. Ako droga ima hijerarhiju, dileri su na njenom vrhu. S druge strane, zlouporaba droga (za osobnu uporabu) će biti Beta jer će označavati tvoj manjak kontrole nad životom i samo po sebi je percipirana kao nešto prljavo i odvratno. Trava, pak, zbog svoje egzotike i lakih efekata, nema nikakav negativan efekt. Nisam u životu upoznao curu koja bi se ohladila od nekoga jer je zapalio joint.

Prostitucija: pretpostavljajući da si bio nekakav makro ili eventualno žigolo, može izazvati nešto interesa. Vrlo je rizično, ali nije fizički opasno. Ako si uhićen u posjeti prostitutki, to je loše ali nije strašno. Ako si uhićen zbog gay prostitucije, onda .... ne znam... promijeni identitet?

Ubojstvo: u pravilu vrlo polarizirana i negativna stvar. Tako ekstremna kriminalnost će neminovno odbiti od tebe žene iz višeg i dobro educiranog društvenog sloja, zato što bi za njih to bilo nedopustivo, i imaju previše instinktivno gađenje prema takvim slučajevima (iako će se možda potajno pitati zašto ne prestaju misliti o tebi). S mlađim ženama, kao i onima niže klase ili iz sličnih kriminalnih sredina i obitelji, to čak može biti i plus. Ključ je naravno u kontrastu. Ako se prezentiraš samo kao koljač, svi će pobjeći od tebe glavom bez obzira, bez obzira na njihovu sredinu. Jedini način da se nešto toliko ogromno prezentira kao plus je kontrast: biti uspješan, dobro odjeven i pomalo melankoličan i mračan. U tom kontekstu ubojstvo poprima oblik velike životne tragedije koja će neke žene itekako zanimati.

Tučnjava i prijetnje nasiljem: u pravilu plus. Ako postoji predselekcija kod snage i preuzimanja rizika, nalazi se u nasilju. Na moje veliko iznenađenje, broj žena koji bi odbio muškarca zato što je premlatio nekoga prilično je malen. Valjda osjećaj sigurnosti nadilazi opasnost da se isto dogodi njoj. Jedina iznimka je ako si pretukao bivšu ili dečka / ljubavnika svoje bivše, gdje će ljubomora i opravdana zabrinutost sigurno pokvariti dojam.

Javni nemoral: biti uhićen zbog seksa na javnom mjestu je genijalno. Ne samo da si dobio predselekciju, komunicira takvo nedjelo, već si i toliko privlačan da žene ne mogu čekati da te dohvate na privatnom mjestu. Da nije tako, inače ta koja je bila s tobom nikada ne bi riskirala uhićenje. S druge strane, biti uhićen zbog masturbacije na javnom mjestu je nevjerojatno patetično i užasan minus jer komunicira da a) nemaš nikoga, b) nemaš kontrole i c) crepy si. Zakopaj se u zemlju.

Šverc, krađa, pljačka: ovakvi zločini čine te dovoljno odmetnikom da budeš zanimljiv, a opet ne creepy ili opasnim za ženu, tako da je efekt neutralan ili čak mali plus.


Pedofilija: Što reći? Koju posluku porati? Sve je gotovo. Ironično, uzevši u obzir razoran efekt koji samo prijave za takve stvari imaju na muškarce, to čini još gorim lažne prijave koje se ponekad događaju prilikom razvoda u svrhu ostvarivanja skrbništva nad djetetom. Muškarac osuđen zbog pedofilije je automatski na samom dnu obje hijerarhije.

Seksualno uznemiravanje i napastovanje: ovo je vjerojatno najgore što si možeš prišiti, gore čak i od ubojstva. Iako mnoge žene imaju fantazije o silovanju, to ne znači da to zapravo žele i da se ne užasavaju toga. Seksualni zlostavljači (od stalkera svojih bivših i nesuđenih, pa do onih koji samo pipaju u tramvaju pa do pravih silovatelja) su najniža kategorija, kojoj je jedini način dolaska do seksa nasilje. To je ogromna anti-preselekcija koju je teško nadići, bilo kakvim kontrastom. Isto kao i kod pedofilije, to čini lažne prijave za silovanje još gnjusnijima.

Alkohol: nema konteksta u kojemu je alkohol pozitivan. Od prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, pa do alkoholizma, to će uvijek ostati priličan minus.

Zlostavljanje životinja: puj. Nasilje je možda privlačno, ali iskaljivanje na životinjama je dno dna. Zlostavljači životinja su samo pola stepenice iznad pedofila.

Prometna nesreća: ako si bio alkoholiziran ili neodgovoran, to je ogroman minus koji možeš tretirati jedino kao ubojstvo. Ako se samo dogodilo ali nisi to izazvao teškom nepažnjom (Čačić?), gotovo nitko te neće osuđivati zbog toga. Nikada neće biti plus (možda ako si bio na motoru?), ali minus ovisi o kontekstu.

U svakom slučaju, moj savjet čitatelju u takvoj situaciji je da se suzdrži i ne spominje svoj dosje, osim ako se ne ukaže povoljna prilika koju će ona inicirati, tijekom koje možeš pribjeći već opisanoj misterioznoj melankoliji. Ako samo tako to ispališ ("Znaš, opljačkao sam banku prije dvije godine. Reci, koji okus sladoleda voliš?"), to će ispasti creepy i stvarno zastrašujuće.

Samo je pusti da istražuje, eventualno natukni nešto sitno. Ako joj se sviđaš dovoljno da traži informacije o tebi, šanse da dobro primi tvoju mračnu tajnu su velike. Pomislit će da si loš ali neće moći dočekati ispitati te zašto si loš i kako si se onda činio tako drukčiji kada ste se tek upoznali i tko si zapravo sada. Vjerojatno će to spomenuti na sljedećem spoju. "To je komplicirano" i "Ne volim se toga prisjećati" su tvoji najbolji prijatelji kada dođe do "razgovora". Otkrij joj malo ali ne sve, i pazi na kontekst. Neka saznaje stvari o tebi na kapaljku i njima natapa ljubav prema tebi koja je tek počela bujati.

Oznake: igra, kriminal, interna igra, pisma čitatelja, srednja igra, teorija seksualnog tržišta


- 14:39 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 29.01.2013.

Treba li biti pametan za igru?

"Ali Ignisse, kako ću ja naučiti napamet sve ove stvari? Meni to nikada ne bi palo na pamet reći!"

- reakcija na "To nikada ne bi radilo na meni!"

Kada sam napisao prvi post u povijesti ovog bloga, podigla se prilična prašina oko toga što sam ustvrdio da je igra mnogo širi pojam i od smisla za humor i same inteligencije. Nadalje, napisao sam, stoga seksualne karakteristike po kojima danas žene (uglavnom) biraju svoje partnere zapravo ne odražavaju klasično poželjne atribute poput stabilnosti, inteligencije ili brižnosti - recimo, onaj sexy tip koji zna svirati jednu ili dvije pjesme na gitari ne mora zapravo biti talentirani glazbenik da bi bio privlačan. Tko bi rekao?

(Uzgred, agresivne reakcije na sasvim nevine postove poput toga su razlog zašto jednostavno ne mogu ozbiljno shvaćati razne neutemeljene primjedbe koje su mi upućene - ako se tako nešto može dogoditi već zbog jednostavnih, bespogovornih i neutralnih sitnica, kako onda shvaćati ozbiljno one koji pokušavaju negirati sasvim pouzdane studije? Ali to je već tema za drugi put...)

Pitanje: koliko inteligencije je potrebno za provođenje dobre igre?

Kratak odgovor: umjereno, ali manje nego što misliš

Dulji odgovor: ovaj problem potrebno je razmotriti s više stajališta. Kao prvo, koji su faktori seksualne privlačnosti? Ne nekim posebnim redom, za muškarce su to novac, izgled, tjelesna građa, status, dominantnost, igra, inteligencija, humor, iskustvo i sl.

Očito je da su igra i inteligencija sasvim odvojene karakteristike. Iako inteligencija možda ima utjecaj na igru kao i na bilo koju vještinu koja je (dijelom) temeljena na razgovoru i društvenosti, svaka od njih ima svoj zasebni utjecaj. Kao najbolji primjer, možemo pogledati sve pametne geekove i nerdove svijeta kojima IQ 140+ nimalo ne pomaže u izlasku iz prisilnog celibata. Jednostavno rečeno, pamet nije dovoljno snažan faktor privlačnosti da uspješno nadoknadi deficit u drugim područjima.


A i kad izađeš, ne dobiješ ništa posebno

Ipak, to ne znači da bismo trebali otpisati inteligenciju. Uzmimo u obzir postojanje hipergamije kod velike većine žena, koja je definirana ovako:

Hipergamija: vrlo česta i vjerojatno urođena ženska sklonost:
a) što kvalitetnijem muškarcu
b) muškarcu kvalitetnijem od sebe (u barem nekom pogledu).

Na isti način kao što mnoge supruge gube seksualnu privlačnost prema muževima koji su manje obrazovani od njih ili su izgubili posao i prestali biti hranitelji, hipergamija funkcionira i u svim drugim područjima. Dio je normalne ženske prirode da traži muškarca superiornijeg u što je više moguće područja (osim možda izgleda - nije lijepo kada se drugi više dive tvom partneru nego tebi). Među ostalim je tu i inteligencija. Velika većina žena se jednostavno ne želi osjećati mentalno superiornom svom tupom muškarcu (iako će to prihvatiti ako je on dovoljno dobar u drugima područjima, kao što je "ono nešto").

Stoga, mogli bismo reći da visoka inteligencija nije sama po sebi nešto što napaljuje žene, ali je definitivno nešto što ih otpaljuje ako postoji manjak. Recimo da na spoju vodite nekakav dubokouman razgovor o filozofiji i ona otkrije da ne znaš što znači riječ "relativno", ili tako nešto najočitije, prilično sam siguran da će istog trena početi pronalaziti mane kod tebe i u drugim područjima. Naravno, ne trebam ni reći da su razvijanje tvojeg obrazovanja, riječnika, načitanosti i brzog razmišljanja hvale-vrijedne stvari i same zbog sebe, a ne samo zbog žena.

A igra? E, tu stvari već postaju zanimljivije. Odgovor će ovisiti o tvom stilu igre (recimo, direktni vs. indirektni), o lokaciji i trenutku (noćna ili dnevna igra, ili društveni krug), te o tvojim prirodnim sposobnostima. Na primjer, pogledajmo popis (po meni) najvažnijih komponenti igre na kojemu sam s po tri označio zvjezdice one na koje inteligencija ima utjecaj.

Interna igra: Alfa jezik tijela, hrabrost, ubilački instinkt (svijest o prilikama)***, suzdržanost, tj. izbjegavanje Jednoitisa, prepakiravanje ***.
.
Rana igra: Nadjačavanje straha od prilaska, prepoznavanje odbijanja kao prihvaćanja***, dvostruki komplimenti ***, dodir , lažno vremensko ograničenje.

Srednja igra: eskalacija dodira, tehnika P&P *** (napomena: P&P je univerzalan koncept, ali njegove primjene se, kako ćeš uvidjeti s iskustvom, redovito ponavljaju), odabir lokacije, kvalificiranje ***, obrana od isparivanja.

Kasna igra: Strastvenost.

Niti jedna od ovih stvari ne zahtijeva sama po sebi visoku inteligenciju. Samo njih 6 od ukupno 17 (tj. 35%) zahtijeva barem prosječnu inteligenciju, a čak i ako im inteligencija pomaže, opet nije presudna. Mentalni okvir - samopouzdanje i čvrstoća interne igre - jednako je važan kao i pojedinačna tehnika, ako ne čak i više. To je razlog zašto mnogi ljudi koji nauče napamet razne upade nemaju uspjeha jer je vidljivo da izgovaraju napamet naučene linije, ili ih je lako urušiti čim im cura zada prvi drama test.

Dapače, s iskustvom stvari kao "brzo razmišljanje" postaju mnogo manje važne, a dobre tehnike igre brzo prelaze u običnu naviku. To je opet stvar uvjetovanja refleksa i opuštanja, a ne inteligencije - dapače, previsoka inteligencija je često povezana s društvenom anksioznošću, što zasigurno umanjuje kvalitetu igre kod te previše pametne osobe.

I ono najbolje: nije ti potrebno vrhunsko poznavanje svih 17 navedenih tehnika da bi znatno napredovao. Recimo, prosječan Beta tip vjerojatno nema utemeljeno više od jedne ili dvije.

Zaključak: Imati stav oštar i hladan poput čelika već je pola dobivene bitke. Ako ne vjerujete, pogledajte samo gospodina "donesi filmove".

Oznake: igra, inteligencija, hipergamija, interna igra


- 23:26 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 05.12.2012.

Pogreške koje moraš napraviti tijekom učenja igre

Osim nekoliko trollova s težim oblikom Aspergerovog sindroma, sumnjam da itko od čitatelja percipira igru kao alat koji bi trebao preko noći pretvoriti ružnog Omega tipa koji ne izlazi iz podruma u super-zavodnika okruženog modelima (ili zlog zavodnika koji lomi srca, mwahahaha). Igra ima svoja ograničenja i promjene zahtijevaju mnogo vremena. Ipak, imam dojam da dobar dio ima pomalo pogrešnu percepciju vremenske dimenzije, gledajući na igru kao na ili nešto što je "sitnica" ili kao na nešto što je "beznadno". U stvarnosti nije ni jedno ni drugo. Kao i mnoge druge stvari u životu, temelj igre je umjerenost.

Da prvo razjasnimo faktor vremena. Kao što spominjem u knjizi, tvoja osobnost je formirana kroz životno iskustvo i edukaciju tijekom posljednjih dvadeset, trideset. četrdeset ili više godina. Tijekom tog vremena, stekao si sve svoje navike, tikove, običaje, uvjerenja, moralne vrijednosti, držanje, način govora i ostalo. Nije razumno očekivati da se išta od toga može radikalno promijeniti u manje od nekoliko mjeseci. Ako odjednom kreneš u teretanu ili odeš na dijetu, isto tako ne bi bilo razumno očekivati da ćeš probati dva puta i odjednom imati super tijelo.

Isto tako, treba uzeti u obzir i od čega počinješ. Jesi li potpuno neiskusan i ideja interakcije sa ženama te ispunjava užasom? Jesi li onaj prosječan tip kojemu nije jasno zašto ga svi vole ali nitko ne je*e (osim države)? Jesi li već "mačor" kojemu samo nedostaje malo finese? Nemaš nikakvih problema sa ženama osim u dugoročnim vezama koje pucaju jer ne znaš što s dramom ili ljubomorom? Sve to ima utjecaja. No pod pretpostavkom da se radi o nekome potpuno neiskusnom, iznijeti ću općenitu procjenu napretka. Ovo pretpostavlja jednostavno život s obraćanjem pozornosti na detalje, voljom za promjenu i povremenim isprobavanjem, ne fokusirani napor od tri sata na dan. Naravno, svatko s više iskustva može se pronaći bliže kraju vremenske crte, odnosno na onoj točki gdje još nema osobine koje su steknute otprilike do tog trenutka.

Umjesto toga, kontinuum napretka bi mogao izgledati ovako:


Cijeli vremenski pravac, od početka do kraja, znači pomak za otprilike dvije kategorije muškog statusa (u prijevodu: imati igru znači samo po sebi biti visokog statusa, ali i igra ima neke granice). Uočite u ovim komentarima iznenadnu neugodu vaše okoline i val pokušaja posramljivanja zato što muškarac iznenada poseže izvan kategorije koju drugi očekuju od jednog (do tada) poslušnog, seksualno nezadovoljnog Beta tipa. Naravno, ne počinju svi s lijevog kraja pravca! Vrlo je malo muškaraca koji nemaju baš nikakvog iskustva.

Napredak također ovisi o uloženom naporu, za koji gornji graf pretpostavlja da je lagan do umjeren. Ukratko, svakih 6 mjeseci laganog prakticiranja igre (dakle, normalnog života s povremenim izlascima i terenskim učenjem, te obraćanjem pozornosti na detalje iz kojih je moguće nešto naučiti) donosi vidljiv pomak. Recimo, ako si prije lako dolazio do spojeva, ali su tvoji spojevi završavali u prijateljskoj zoni, nakon 5-10 spojeva na kojima poduzimaš nove stvari i učiš na greškama možeš očekivati da će ti potpuno prestati biti problem zaključivati stvar i tvoja stopa uspjeha će strelovito porasti. Nakon toga ćeš se fokusirati na nešto drugo.

Nije važno odakle se počinje i kada se počinje jer nikada nije prekasno. Ako muškarac samo stoji zabarikadiran u kuću i ne radi ništa osim čitanja knjiga, proces će ići barem dvostruko sporije jer njegovo znanje neće imati potporu u praksi. Ako izlazi 2-3 puta tjedno, vježba upade i aktivno uči, proces će ići barem dvostruko brže (iako i dalje ne može biti instantan koliko god se čovjek trudio zato što umu treba neko vrijeme da procesira stečene vještine i nauči na greškama).

Nakon svakog perioda napretka u igri, muškarac dobiva veću razinu svijesti o igri i poboljšava svoje prilike sa ženama. Poslije pomaka od dvije kategorije na Beta-Alfa pravcu, dolazi do opadajućih prinosa, te postaje teže tući iznad svojih temeljnih postavki i pomaknuti se za više od tri kategorije bez dodatnih promjena u izgledu, novcu, slavi, društvenom krugu i sl. Najlakši i najbrži pomaci nalaze se u sredini sve do statusa nižeg Alfe (što je, nikada ne zaboravite, vrlo respektabilna i natprosječno uspješna kategorija), ponajviše zato što je Omegama izuzetan šok početi poduzimati ovakve promjene, u usporedbi s onima koji su bili samo frustrirani i nezadovoljni, ali nipošto beznadni ili bez iskustva.

Treba spomenuti i faktor slučajnosti. Proces učenja se ne odvija samo priključkom na elektrode i spavanjem. Kao i svaka društvena vještina, igra će imati svoje trenutke i trijumfa, kada se dogodi neočekivan uspjeh, i totalnog poraza, kada se iznenada manifestira Beta prokletstvo i maniri koje muškarac još nije potpuno odstranio iz sebe. Evo nekih od slučajeva koje ćeš vjerojatno doživjeti tijekom svog napretka:

1. Nadigravanje: u svojoj žurbi da se omastiš, tretiraš ženu kao ljutog protivnika umjesto kao seksualni objekt osobu. Postoji zadržavanje Alfa okvira, što je dobra interna igra, a postoji i nadigravanje. Ne upotrebljavaj više sile nego što je potrebno.

2. Podigravanje: pogrešno si procijenio njen tip, odnosno podcijenio si količinu i intenzitet igre koja joj je potrebna. Moja Ahilova peta, priznajem.

3. Fenomenalan upad... koji ne vodi nikamo: ne treba objašnjavati, osim napomene da je jako deprimirajuće izvesti savršeno otvaranje, vidjeti instantnu privlačnost i sve ide po planu, ali ispada da ona nije iz grada i baš za tri sata mora na avion natrag u daleku zemlju. FUUUUUUUUU...!


A imao sam tako dobar upad!

4. Preveliko uzbuđenje: od nervoze, radosti što si otkrio igru, ili oboje, ili zato što si popio previše alkohola u pokušaju da ublažiš nervozu, ponašaš se kao Duracellov zečić i letiš s misli na misao. Visoka razina energije je dobra u nekim okolnostima, ali ako te nitko ne može pratiti, tvoja igra će propasti. U najbolju ruku ćeš postati zabavljač.

5. Pretjerano zainteresirano reagiraš na mrvicu koju ti je dala: instant Jednoitis! Ovo je znak dobre igre koja privlači početni interes, ali tvoja interna igra još nije evoluirala do te razine, tako da tvoja očaranost time što ti je pridala pozornost uništava sve što si postigao.

6. Paraliza pred tjelesnim dijelom: još ti ne leži dodirivanje, doima se neprirodno ili strašno, a o poljupcu da i ne govorimo. Ovo je stanje agonije koje je potencirano neiskustvom, i možda ga je najteže nadvladati od svih. Sjeti se da nemaš što izgubiti i da ne radiš ništa neobično. Počni od malih stvari.

7. Strah od početka: izašao si vani, super se osjećaš, ali ne možeš se prisiliti da napraviš upad! Što dulje razmišljaš o svim groznim stvarima koje se mogu dogoditi, to više tone tvoje samopouzdanje, i naposljetku se vraćaš doma bez da si porazgovarao iti jednu jedinu riječ s nekom nepoznatom osobom. Alternativno, genijalan upad za onu curu pored tebe u knjižari ti je gotovo na usnama, ali ne možeš se prisiliti da ga izgovoriš sve dok ona ne napusti prostor i tvoj život... zauvijek.

8. Strah od društvenih normi: osjećaš se neugodno što "to radiš" i to se vidi na tebi kada te ona zaigrano nazove čudnim. Umjesto da upotrijebiš P&P, ideš se ispričavati i ubijaš atmosferu. Alternativno i trunku rjeđe, stvarno si neugodan ali si agresivan i to ne uviđaš. Točno znati kako drugi reagiraju na tebe i zašto je fino umijeće koje se razvija godinama. Ako nisi siguran, samo se trudi da ne budeš otrovan.

9. Ispaljivanje gluposti: ide ti super kada ti odjednom izleti nešto što je jednostavno creepy ili potpuno neprikladno za situaciju. Baaaam! Game over. Najčešće se radi o eksplicitnim seksualnim temama, ali u pitanju mogu biti i razne druge stvari.

Zapamti, iako se kaže da "budala uči na svojim greškama, a pametan čovjek na tuđim", nema ništa budalasto u učenju iz iskustva. Naposljetku, većina ljudi ne uči ni na jednom ni na drugom.

Oznake: igra, interna igra, upad, spoj, umijeće igre


- 15:01 - Komentari (31) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.11.2012.

Znanost potvrđuje igru 3: Zabavljena vještina

Znanstvena metoda me jednostavno obožava. Evo još jedne opsežne, široko prihvaćene i metodološki kvalitetne studije, koja će na igroskeptične trollove djelovati poput RAID-a na hrpu žohara koji su se razmnožili po tamnim uglovima interneta.

Pitanje: kakav utjecaj muško i žensko samopouzdanje imaju na njihovu ukupnu privlačnost?

Evolutionary Psychology, www.epjournal.net – 2011. 9(2): 147-180, Original Article
Implicitna teorija samopouzdanja: posljedice percipirane razine samopouzdanja na romantičnu poželjnost

Uzorak: 182 heteroseksualnih studenata (60 muških, 122 ženskih)

Metodologija: kao konceptualna repliakcija Clarka i Hatfielda (1989.), sudionici su zamoljeni da zamisle da im je prišao prosječno privlačan član suprotnog spola i pitao ih jedno od tri pitanja: "Bi li izašao/la sa mnom na spoj?", "Bi li otišao/la sa mnom u moj stan?" i "Bi li se seksao/la sa mnom?" Sudionici su odgovarali na ova pitanja koristeći skalu od 1 (definitivno NE) do 9 (definitivno DA). Podaci o samopouzdanju imaginarnih meta su bili manipulirani tako da je svaki sudionik dao odgovor meti s niskom, srednjom i visokom razinom samopouzdanja za svaki scenarij. U osnovi, svaki sudionik je sudjelovao u 9 različitih scenarija (danih po slučajnom redoslijedu). Zatim su izračunate interne vrijednosti i intervali pouzdanosti.

E sad, vjerujem da su neki od vas samo slegnuli ramenima i rekli "žene vole samopouzdane muškarce, ništa novo". Kao prvo, važno je to i "službeno" potvrditi, jer ovim svijetom, koliko god je to teško povjerovati, stvarno hodaju spodobe koje su duboko uvjerene da je ženama samopouzdanje odbojno, ili da ih manjak samopouzdanja neizbježno ne odbija, ili da žene ne vole narcisoidne tipove..

A kao drugo, pitanje je koliko? Odgovor je, kako što ćete vidjeti, "puno". Razlika bi trebala zabrinuti one muškarce koji često za sebe čuju da su "dobrice", "strpljivi", "dobri dečki" i sl. No idemo prvo pogledati rezultate:


Svijetlo = nisko samopouzdanje, križano = umjereno samopouzdanje, tamno = visoko samopouzdanje.
Gore lijevo: spoj. Gore desno: povratak u stan. Dolje lijevo: seks.
Lijevi stupci: žene ocjenjuju muškarce. Desni stupci: muškarci ocjenjuju žene.


J**i me u glavu. Vidite koliko su konzistentne ove razlike? U sva tri slučaja, muškarci s visokim samopouzdanjem imaju dvostruko više šanse od onih s niskim samopouzdanjem (a to je samo na papiru, izvan okrutne dinamike stvarnog života!). Samo razina samopouzdanja je dovoljna za preokretanje odgovora iz "vjerojatno ne" u "vjerojatno da", što je već tri-četvrtine bitke dobiveno. A ovo nije samo na generalskom stolu: poslije je isto istraživanje provedeno sa suptilnim indikatorima samopouzdanja (majice, e-mail adrese, glasine koje daju sliku o nekome kao o samopouzdanoj osobi ili ne) i dobiveni su identični rezultati.

Ne pokazuj strah i nervozu, ne oklijevaj, doimaj se kao da si pun iskustva, i tvoja šansa za uspjeh se udvostručava.

Neoprezan čitatelj bi mogao iz ovih grafova zaključiti da je žensko samopouzdanje privlačno. Na prvi pogled da, ali to je samo zbog tzv. "efekta poda". Budući da je za žene ekstremno rijetko da imalo pozitivno reagiraju na direktan poziv na seks, čak i s najprivlačnijim muškarcima (sjetimo se Ignissovog pravila #5), te uz to jednako ekstremno rijetko poduzimaju prvi korak, samopouzdana žena koja poziva muškarca na bilo što ima veću šansu biti ozbiljna u tom naumu nego ona s manjkom samopouzdanja, koja će nakon pola minute početi razmišljati treba li joj to stvarno. Nažalost, to je jedini dio u kojemu je žensko samopouzdanje privlačno. Pogledajte sad ovo:


Svijetlo = nisko samopouzdanje, križano = umjereno samopouzdanje, tamno = visoko samopouzdanje.
Gore lijevo: toplina i povjerenje (dobar slušatelj/ica, ljubaznost, pruža podršku, ima razumijevanja).
Gore desno: status i resursi (novac, imovina, financijska sigurnost, dobar posao ili perspektiva).
Dolje lijevo: vitalnost i atraktivnost (sexy, zgodan/a, lijepo tijelo, dobar ljubavnik/ca).
Dolje desno: ukupna poželjnost kao partner.
Lijevi stupci: žene ocjenjuju muškarce. Desni stupci: muškarci ocjenjuju žene.


Ovo su rezultati sljedeće faze, u kojoj je prošireni uzorak studenata ocjenjivao mete po njihovim fotografijama (a čije im je samopouzdanje rečeno ili suptilno indicirano, kako je navedeno gore), procjenjujući njihove karakteristike koje se općenito smatraju poželjnim kod partnera, te ukupnu poželjnost kao partnera. Ocjene su od 1 (nimalo ne opisuje osobu) do 7 (u potpunosti opisuje osobu).

Uočite odmah kako su samopouzdani muškarci opet na vrhu piramide u svemu osim u toplini i povjerenju, a i to samo za dlaku. Biti samopouzdan apsolutno devastira sve druge karakteristike, te time predstavlja najbolju moguću igru bez obzira na situaciju. U osnovi, dobra igra je sama svoj status, jednak tome da imaš izvrsno tijelo, da si visok i zgodan, da si bogat, te čak i da dobro slušaš i ljubazan si.

Višak samopouzdanja je srce igre. A za žene, važno je samo ne imati akutan manjak samopozdanja; za sve ostalo je svejedno. U najboljem slučaju, muškarcima samopouzdanje kod žena ne smeta. Žene s visokim samopouzdanjem izuzetno bržo dosižu točku opadajućih prinosa, te nisu ništa poželjnije od onih umjerenog samopouzdanja. No za muškarce, kako smo vidjeli opet i opet, to ne vrijedi: kod njih je samopouzdanje progresivno sve vrijednije na svim razinama osim patološkog narcizma (a čak i to je mnogo bolje nego drugi ekstrem).

Ispravak: muškarcima je bitno jedino to da im žena nije kronično nesigurna u sebe, odnosno da ne pati od nekog oblika depresije. Sve dalje od toga je samo šlag na torti.

Toliko o iskusnoj, samopouzdanoj i "magnetičnoj" Sinead O'Connor rofl

Oznake: igra, znanost, interna igra, samopouzdanje, znanost potvrđuje igru


- 20:25 - Komentari (12) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2012.

Umjerenost

Napisao sam ovo jednom čitatelju, ali smatram da se radi o široko primjenjivom savjetu pa ću ga (samo moj odgovor, bez originalne stiuacije jer je pomalo osjetljiva) prenijeti i ovdje:

Iz tvog maila zaključujem da si novi pridošlica u svijet igre i muškosfere. Djelomično u tome i jest problem. Progutati crvenu pilulu nije nimalo slično pritiskanju prekidača na svjetiljci. Ne postoje 100% uključeno i 100% isključeno. Bolja analogija bi bila reći da je to kao brzinomjer, u kojemu se kazaljka polako pomiče prema željenoj brzini, ponekad je i promašuje, zatim opet pada ispod željenog.

Potrebno je neko vrijeme dok se ne dovedeš u optimalno stanje. To većini traje mjesecima, a nekima i godinama. Nema u tome nikakve sramote, niti je to išta neprirodno. Naša trenutna osobnost je formirana tijekom nekoliko desetljeća - što misliš koliko je potrebno za modifikacije?



Kako čitam stvari koje pišeš, imam puno simpatije za sve što osjećaš. Isto tako mi nije teško prepoznati kako i zašto dolazi do tih osjećaja. Kada bismo na uzmianje crvene pilule projicirali poznatu podjelu na "5 faza tugovanja", rekao bih da si trenutno u fazi ljutnje. To je najopasnija faza zato što je nužna ali kontraproduktivna, i zato što lako može paralizirati misli u negativnosti. Nije predviđeno zaustavljanje u njoj.

Ušao si u jedan novi svijet i otkrio vrlo uznemirujuće stvari. Normalno je da te to šokiralo, jer je to jedini način kojim se možeš izvući iz prijašnje faze s kojom si odrastao i proveo desetke godina - faze negiranja - ali to ne znači da trebaš otići u suprotnom smjeru. Kako bi se izbavio, moraš se izbaviti u umjerenost, ne u suprotnu stranu.

Nakon što si pročitao istinu o seksualnim preferencijama, brakovima, ženama, njihovim hrčcima, hipergamiji i svim drugim značajkama igre, počeo si mrziti žene i ono što one predstavljaju. Dehumanizirao si ih. Vidim to iz toga što ih sasvim ozbiljno zoveš "metama", što je možda i pogrešnije od utješne misli "sve su žene (riječ na 'd' (ili 'k')). Sasvim je normalno da te takve stvari frustriraju - bilo bi čudno da to ne čine - ali to ne bi trebalo prijeći u neprijateljstvo. Priroda stvari je jednostavno takva, ni dobra ni loša. Biologija je iznad morala.



Nije sad važno je li objektivno to istina ili nije, i do kolike je mjere točno i iz kojih razloga, i je li to zavjera ili nije. Ne imati iluzije je zdravo. Imati standarde je zdravo. Održavati određenu distancu i ne očekivati ništa je zdravo. Mrziti nije zdravo. Ne daj da te to povuče u drugi ponor umjesto da te izvadi iz prvoga.

Sve to je prilično jasna indikacija da ti je igra trenutno loša i da ti to uzrokuje probleme. Uz to, spominješ da često slušaš RSD. Tehnike koje si napisao me podsjećaju na njihov program "Beast Mode", za koji sumnjam da je dobar način za učenje igre iako je na površini cool. Interakcija sa ženama ne bi trebala biti toliko intenzivna i energična. Upoznavanje i spojevi su uzbudljivi, ali nisu adrenalinski. Nije potrebno pumpati se kao za rat u kojem ćeš sudjelovati. Interakcija sa ženama u nekim stvarima jest nadmudrivanje, ali čak i tada bi trebala biti prilično opušteno iskustvo. Ovdje ne mislim na "samo budi svoj", savjet koji prezirem zbog njegovog fatalizma, već te samo upućujem da dok mijenjaš sebe, što je pozitivno, činiš to pomalo.

Vjerujem da je to glavni razlog zbog kojega uspijevaš donekle uspostaviti početne kontakte ali se ne uspijevaš nimalo povezati sa ženama kojima prilaziš, tako da u vašem odnosu ne nastaje nikakva intimnost i ne miče se s mjesta. Čak i sa raznim oblicima kvarenja ženskog ponašanja i rasta neuljudnosti, takve stvari ti se događaju alarmantno često i na vrlo neobičan način zbog kojega sam došao do ovog zaključka. Svijet može biti sj**an i neugodan, ali opet nema razloga da bude toliko natprosječno takav.

Sljedeća faza igre je stabilizacija. Koristiš puno PUA terminologije, što je u redu iako nije baš moj stil, ali ona bi trebala biti tu kao podsjetnik koji s vremenom internaliziraš, ne kao popis s kojega skidaš stavke kao što trenutno imam dojam. Tvoje interakcije se doimaju malo robotskima. Umjesto da zapravo komuniciraš s ljudima oko sebe, prevelika analiza te paralizira i ne dozvoljava ti da odrediš što je važno, a što nije. Tvoj logički dio gazi emocionalni. Moraš se uravnotežiti.

Na početku se ne vrijedi brinuti tko ima "viši položaj" kada tek počinješ pričati sa ženama. Nema nikakvog položaja ako još niste ni izašli na teren. Vaša interakcija se nije još ni dogodila, nema potrebe planirati toliko unaprijed jer to vodi u nadigravanje. Napreduj malim koracima, uživaj u malim zalogajima napretka i nemoj se ugušiti osjećajem da iznenada radiš nešto potpuno strano.

Svi smo to prošli i svi smo bili u tom mračnom mjestu. Znamo da je nezgodno. Kada ljudi kažu da je crvena pilula zalogaj koji je teško progutati, to nije šala.

Treba ti samo više vremena i opuštenosti. Ne brini još za ishode. Jednom kada pređeš u sljedeću fazu, frustracije koju si nakupio će se znatno smanjiti, i počet ćeš doživljavati više uspjeha.

Sretno,
Igniss

Oznake: igra, interna igra, umjerenost, savjet, čitatelji, crvena pilula


- 11:27 - Komentari (10) - Isprintaj - #

subota, 15.09.2012.

Dva videa kao modeli interne igre

Nedavno sam razmišljao o tome kako opisati esenciju dobre interne igre i sjetio sam se nekoliko videa koje jako volim. Prvi:



Ok, video je šala. Ali poanta je itekako istinita: prestani se brinuti o sitnicama! Kladio bih se da na preko pola stvari koje te proganjaju ili ne možeš nikako utjecati, ili možeš ali nisu tvoja stvar. Neka te počne boljeti k***c za sve - već danas!

Drugi video je vrlo zabavan, ali ako si ne želite pokvariti genijalan trenutak iz genijalnog filma "X-Men: First Class" (2011.), preporučam da ga preskočite:



Uočite da Wolverine nije ljut ni na koga, ne osjeća nikakvu odbojnost. U njegovoj osornosti nema ni trunke zlovolje. Sretan je sa svojim pićem i cigarom i jednostavno ga nije briga. Poanta: tvoje zadovoljstvo izvire isključivo iz tebe samog.

Napomena autističnim trollovima: ne, ne preporučam muškarcima da večeras izađu i kažu prvoj osobi koju vide da odjebe. Mogle bi se dogoditi loše stvari.



Tagovi:

Oznake: interna igra, igra, stav, video, wolverine, jon lajoie, zabavljena vještina


- 20:16 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 13.06.2012.

10 Igrinih zapovijedi

1. Ti si muškarac i imaš svoj život; nemoj imati drugih prioriteta uz sebe!

Učinit ćeš svoj život i zadovoljstvo njime svojim konačnim ciljem. Žena je dio tog zadovoljstva, ne cilj.

Uzmi sve romantične klišeje o tome kako žena želi biti tvoj smisao života, tvoj centar egzistencije i objekt obožavanja, spali ih, i otpuhni vrući pepeo sa svog dlana. Ona želi biti podložna svrsi snažnog muškarca, biti osvojena i podupirati ga svojom ženstvenošću. Ne smiješ joj lagati da "ti je ona sve". NIJE, i ako je takvom učiniš, uskoro više neće biti.

Ako si zadovoljan svojim životom, i želiš ženu da to zadovoljstvo nadopuni, sjeti se da koristiš svoje snage, a ne slabosti. Talentirani sportaš se ne bi trebao truditi voditi filozofske rasprave ako mu to ne leži; netko tko je uvijek prepun dobrih šala trebao bi naglašavati svoju komičnost i karakter, a ne pokušavati istaknuti se plesom u disku. Itd.

2. Ne izusti riječi "oprosti" i "volim te" uzalud!

Ne ispričavaj se za svaku pogrešku koju učiniš, a pogotovo za ono za što nisi siguran je li uopće pogrešno. To je stav predavanja i podložnosti koji ne pristaje nijednom muškarcu, ma koliko god on bio Alfa. Ispričavanje stvara očekivanje još ispričavanja, i počinje biti očekivano, kao što pas očekuje hranu svakog dana. To je otrov za vaš odnos. Ako si ozbiljno zeznuo i stvarno se moraš ispričati, manevriraj s "pogriješio sam", "nisam to htio" i "osjećam se loše zbog toga". U životnom ciklusu veze dobivaš samo jedno ili dva besplatna "oprosti": upotrijebi ih pametno.

U skladu s tim, nikada ne reci prvi riječi "volim te". Žena se želi osjećati kao da je prošla mnoge prepreke do osvajanja srca svog muškarca. Uzbuđuje je taj izazov, i napokon prevagnuti nad njegovom samostalnošću je velika nagrada. Muškarac koji previše lako predaje svoje vezivanje se prepustio nemilosrdnim zakonima zamjenjivosti, i ukrao ženi mogućnost da zasluži njegovu ljubav. Iako je u redu biti zaljubljen u nju i voljeti je, nemoj to reći prije nje. Inspiriraj je svojom rezerviranošću da ti se prva izloži i preda, i ona će to cijeniti.



3. Sjeti se da svetkuješ zlatno pravilo!

Zlatno pravilo, poznato i kao "pravilo 2/3", kaže sljedeće: daj svojoj ženi 2/3 pažnje koju ti pruža. Za svaka tri izljeva nježnosti, daj joj dva s tvoje strane. Za svaka tri puta koja učini nešto posebno lijepo za tebe, nagradi je sa dva. Pošalji joj spontano dvije poruke i prestani dok ti ne vrati tri takve. Koristi manje smileya od nje, odgovaraj kraće od nje, reagiraj manje od nje. Sve to naglašava tvoju vrijednost, i to da te ne možeš biti kontroliran u Beta ovisnost o njoj samo s par slatkih riječi. To je ono za čime čezne.

4. Poštuj sebe i svoj integritet!

Nikada se ne ponižavaj zbog žene, nikada ne radi ono što je protiv tvog morala zbog žene, nikada ne puzi i ne daji joj priliku da te odbije opet i opet. Moraš biti kao stari hrast - čvrst, stabilan, i otporan na dramu, ucjene i pokušaje da te iskorijeni. Ako naiđe oluja plakanja, vikanja, laganja, jadikovanja, drama testova, toplo/hladnog, igara i trikova, uskraćivanja i ljubomore, ti si njen zaklon dok to ne prođe. Ne može te se povući u kaos.

Kakav je to ružan muškarac? Ne znam, ali znam da je najružniji muškarac slab muškarac. Nema ništa što je ženi odvratnije od onih koje može smotati oko malog prsta, davati im uvjete i ultimatume, vozati ih. Žena želi imati oslonac i vođu. Kada se sama nađe u toj ulozi, to je neobično mjesto u kojemu nema mjesta za strast prema tebi. Ne dozvoli da te se odvede na takva mjesta.

5. Budi iracionalno samopouzdan!

Ne uspjeti u nekoliko prilika koje nisu nikada ni postojale će uvijek manje štetiti nego propustiti isto toliko prilika koje nisi iskoristio. Tvoja samouvjerenost mora biti neprobojna - nije važno jesi li ti objektivno najbolji muškarac kojeg žena može dobiti, važno je da se tako ponašaš. Žene imaju izvanredan njuh za otkrivanje slabosti u muškarcima, no samopouzdanje ga gasi i zbunjuje, potiče u njoj podložnost tebi.

Dobro je propitkivati se jesi li previše agresivan ili nametljiv i usklađivati svoje ponašanje. Ali općenito je bolje griješiti na strani viška samopouzdanja, nego manjka. Iracionalno samopouzdanje će ti donijeti više seksualnog zadovoljstva nego racionalna očekivanja, a previše dodirivati na prvom spoju više uspjeha nego uopće ne dodirivati.

6. Vodi ljubav kao da ti je posljednji put!

Kada je imaš u krevetu, ne ustručavaj se, ne igraj se džentlmena i ne oklijevaj. Ona želi tvoju strast, da je povedeš slatkim, napaljenim putevima sve dok se ne trese od užitka i osjeća da je potpuno posjeduješ. Pokaži joj to, istražuj svaki dio nje, ljubi je i vodi ljubav s njom cijelu noć, i onda još malo. Nauči dovesti je do najboljih orgazama koje je ikada doživjela.


7. Ne igraj po njenim pravilima!

Nikada ne dozvoljavaj da ti postavlja uvjete, kontrolira te i daje ti ultimatume. Beta muškarci, koje žena može manipulirati u što god hoće i kako god hoće, s vremenom inspiriraju u njoj goli prijezir i bijes inače rezerviran samo za silovatelje. Ne daj da se situacija okrene tako da ti juriš zadovoljiti nju i dokazati joj nešto. Svaka bitka koju se na tom putu dobije svejedno znači izgubljen rat.

Budi nepredvidljiv! Sa svjesnim ili nesvijesnim takvim ciljem, žena će te pitati stvari na koje ne želi znati direktan odgovor. Ona cvate kada mora zamišljati o čemu razmišljaš, a vene kada točno i detaljno zna kako se osjećaš. Želi sigurnost, ali ne sigurnost strasti. Isto tako, budi konzistentan, ali ne predvidljiv: ako učini nešto loše, kažnjavaj to odmah, ali nemoj nagrađivati baš svaku dobru stvar. To što ne zna hoće li uvijek dobiti tvoju naklonost te u njenim očima čini onim prema kome treba biti najbolja.

Ne brini se o tome o čemu ona razmišlja i kakve je volje. Tvoj zadatak nije upravljati njom, niti je siliti na neki osjećaj. Dopusti njenim emocijama da lutaju po prostranstvu vašeg odnosa, samo budi poput stabilnog oka oluje u njemu.

8. Ne budi bez opcija!

Nikada si ne dopusti biti "pripitomljen". Muškarac s opcijama je muškarac bez potreba. Imati druge, neiskorištene prilike je zaštitna mreža ako padneš s užeta u prekid ili razvod koji će te zakopati u živi pijesak samoće i celibata. Žena zna da je nakon seksa prepustila većinu svoje moći muškarcu, i kada se zaljubila u njega je prepustila gotovo sve, ali što veza dulje traje, to se više vraća njena mogućnost da je uskrati. To je njen joker u špilu karata. Ako ti u jednom trenutku iznenada uskrati sve, to će te razoriti ako si dopustio da padneš u letargiju gdje je ona tvoja jedina opcija.

9. Ne hvali ljepotu žene!

Muškarac koji iskustvom i mentalnom snagom zna kontrolirati centre zadovoljstva u svom mozgu, koji bliješte dok promatra prekrasno žensko lice i tijelo, je muškarac koji gubi nesigurnost, želju za udovoljavanjem i trčanjem za ženom. Najuspješniji zavodnici i dalje cijene žensku ljepotu, ali više nisu opčinjeni njome. Zato prestani misliti o lijepoj ženi koja te uzbuđuje kao princezi na tronu i opisivati je riječima "vruća", "super-zgodna", "sexy", "predivna" i "božanstvena". Umjesto toga, reci da je "zanimljiva", "cool" ili "možda bi vrijedilo bolje je upoznati".


10. Nikada se ne boj izgubiti je!

"Neću se bojati. strah je ubojica uma. strah je mala smrt koja donosi potpuno uništenje. suočit ću se sa svojim strahom i dopustiti mu da prijeđe preko mene i kroz mene. kada prođe strah, neće ostati ništa, samo ja."
- Frank Herbert, Dina

--------------------------------
--------------------------------


"Ne pravite uza me kumira od srebra, niti pravite kumira od zlata. Načini mi žrtvenik od igre, i na njemu mi prinosi svoje uspjehe i osvajanja, svoju sreću i zadovoljstvo."

Oznake: interna igra, samopouzdanje, seks


- 11:33 - Komentari (37) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.05.2012.

Ubilački instinkt

Uvijek me čudi koliko muškaraca nema ono što zovem "ubilački instinkt". Ona magična sposobnost, po funkciji jednaka nadnaravnoj sposobnosti preciznog i ujednačenog određivanja ženske privlačnosti čak i bez osjetila vida, trebala bi biti jednako jaka i genetski uvjetovana jer je u istoj mjeri korisna za parenje i nastavljanje gena. Pa ipak, primjećujem teško odsustvo te osobine u današnjem društvu.

Što je to "ubilački instinkt"? Opustite se, nema veze s nasiljem. "Ubilački instinkt" je samo sposobnost preciznog određivanja interesa žene za sebe, tj. prepoznavanje signala. Imati ubilački instinkt znači imati aktivno znanje o lakoći ili teškoći potencijalnog upada, interesu za mene bilo koje žene s kojom je ostvaren prošli kontakt, te stanju seksualnog odnosa i veze.



Ukratko, ubilački instinkt se sastoji od preciznosti poimanja sljedećih situacija:

- "mogao bih prasnuti ovu"
- "ovo je bezveze i nije vrijedno napora"
- "njeno odbijanje je samo drama test"
- "mogu postići nešto sitno uz jako puno igre"
- "ove su spremne na seks za jednu noć"
- "sviđam li joj se ili me samo koristi za malo pozornosti?"
- "opet će se naći sa mnom ako se ne budem ispričavao"
- "stvarno ne može doći" vs. "samo me zavlači"
- "želi li stvarno da joj kažem što mislim o njoj?"
- "želi li se ona stvarno naći sa svojim bivšim i je li to opasno?"
- koliko i kakva vrsta igre je potrebna za njeno osvajanje?
- je li ona materijal za nešto dugoročno?


Meta locirana!

Dobre vijesti su da se ubilački instinkt može razviti vježbom i učenjem. Točnije, njegov rast se ostvaruje na dva načina: praktičnim iskustvom, i razumijevanjem motivacija na seksualnom tržištu. Sa svakim mjesecom prakticiranje igre, tvoj ubilački instinkt će nesumnjivo rasti, sve dok se jednog dana ne nasmiješ na pomisao da nekada nisi imao pojma je li neka tamo bila zainteresirana za tebe, i možda čak s pomalo gorčine shvatiš da si propustio neke prilike.

Bon voyage!

Oznake: interna igra, igra općenito


- 01:43 - Komentari (14) - Isprintaj - #

srijeda, 25.04.2012.

"Ono nešto"

Sveti gral igre je ona neopipljiva kvaliteta koju žene gotovo univerzalno nalaze privlačnom na muškarcima. Samopouzdanje je zasigurno dio tog svetog grala, kako ističem u više navrata.

Drugi dio slagalice je "ono nešto", što bi popularno mogli nazvati "osjećajem" ili "aurom", a u engleskom bi se to najbolje sumiralo kao "The Vibe". Zarazna kvaliteta koja privlači pozornost, čini vrijeme provedeno s osobom ugodnim, i ispunjava društvo energijom umjesto da prazni. "Ono nešto" nije isto kod svih muškaraca, ali kada bi se opisivalo muškarca s tim, imao bi većinu ovih karakteristika, poredanih po relativnoj važnosti:

- zabavan
- energičan
- izvrstan
- društven
- stabilan
- zaigran
- misteriozan
- opušten
- ekstrovertiran
- pozitivan
- znatiželjan
- spretan

Od svih ovih kvaliteta, zabava je najvažnija od svih. U doba neozbiljnosti seksualnog odabira, kada ljubaznost, lojalnost i klasično Beta skrbiteljstvo dramatično gube vrijednost, "Ono nešto" je kralj, a "Zabava" je njegova kraljica.

Uzevši u obzir drastično opadanje važnosti svih faktora osim Igre (onog nečeg i samopouzdanja, ili drugim riječima bivanja zanimljivim i bivanja cool), kritično je za tvoj napredak razumjeti što to znači za tebe. Tvoj izgled, visina, novac, svi oni pomažu, no osobnost je ono što će te ultimativno učiniti privlačnim ženama.


Ulaz: moderna žena.

Moderna žena, pogotovo mlada, živi u svijetu u kojem je stvarno, ali ono baš stvarno dosadno. Ovo je ironično s obzirom na gigantsku količinu sadržaja koja se može naći na televiziji, u časopisima, na internetu, društvenim mrežama, smartphoneovima i tračevima, no njena percepcija, ono što gura glad za zabavom, beskonačnim aktivnostima i novim sadržajima, jest to što joj je dosadno. Progonjena neograničenim emocijama oslobođenim od posljedica, nije nikada naučila biti na miru sa svojim mislima, a zabava, još zabave, je jedino što može ugušiti tu dosadu. (Da se razumijemo, stalna, hiperaktivna dosada u moru zabave je ljudski, a ne ženski fenomen, no žene su te koje traže zabavu od partnera. Muškarcima je to na popisu stvari koje žele od žene gotovo beznačajna stvar)

Muškarac koji razumije Igru - koji nije dosadan i koji ima "ono nešto" - je stoga onaj koji će privući njenu pozornost. Zašto žene pričaju da žele pametne muškarce, ali vrlo često završavaju s glupima? Zato što moderna žena mora imati zabavu pod svaku cijenu i, kada god ima izbora, u devet od deset slučajeva radije će uzeti "glupog zabavnog" nego "pametnog ne-zabavnog" tipa. Pri tome ne mislim samo na pričanje viceva ili humor - kaže se da su oni odraz inteligencije, no zabava je mnogo dublja od humora, a inteligencija je puno dublja od IQ-a.

Ako promotriš "Jesi li Alfa?" test za muškarce, primjetit ćeš "ono nešto" u skoro svakom dijelu koji se ne tiče izgleda ili novaca. Isto tako, ako si prosječan muškarac, gotovo je sigurno da trenutno nemaš "ono nešto". U najboljem slučaju, pojavljuje se jednom u desetljeću, kada kroz kombinaciju sreće i savršene društvene niše trenutno zasjajiš tim neuhvatljivim osjećajem, i zatim on pobjegne i ugasi se poput ognjišta koje je ostalo bez drva.

Dobre vijesti su da je "ono nešto" kvaliteta koja se može razviti i izgraditi, isto kao karizma, govorništvo i tjelesna kondicija. Kako stječeš sve više komponenti "onog nečeg", vidljive razlike koje ćeš doživjeti u odnosu sa ženama će ti pomoći da sve te faktore internaliziraš i pomalo postanu istinski dio tebe. To će postati pozitivna povratna petlja, jer s takvom podlogom ti puno lakše dolaze svi manevri igre, od dvostrukih komplimenata i prolaska drama testova, pa do tehnike "pristani i pojačaj" (P&P) Neke od stvari koje će ti pomoći:

- Umijeće slušanja i umijeće baljezganja. Mnogo je situacija gdje ćeš bez obzira na drugu stranu uvijek reći isto, no fluidno voditi razgovor i usmjeravati ga kamo želiš je vrlo važno umijeće i stječe se jedino praksom, samokritičnom provjerom i opet praksom.

- Rutine. To uključuje ne samo i najbolji i najzanimljiviji način pričanja priče o svom životu, već i doživljaje općenito, viceve, priče, komentare. Nema ništa loše u tome da zabilježiš nešto što bi moglo biti zanimljivo drugima ili kako su reagirali na neku priču.

- Testosteron. Igra bez testosterona je kao auto bez goriva. Biti energičan je jedna od glavnih komponenti "onog nečeg".

- Opusti se! Toliko ljudi ima paralizirajući strah od nepredvidljivih društvenih situacija da ih to sputava u najvažnijim životnim područjima. Moraš internalizirati u sebi vjeru da te nitko neće pojesti, i da se svijet neće srušiti ako nešto pogrešno kažeš ili ako se nekome ne svidiš. Nevjerojatni gafovi opraštaju se svakog dana.

- Iako postoje iznimke u vidu super-ozbiljnih fanatika, aktivista i sl. koji svojim smrtno ozbiljnim statusom izazivaju privlačnost, u pravilu je bolje ne shvaćati stvari toliko ozbiljno. Ovo ide ruku pod ruku s gornjim savjetom: ako sve shvaćaš kao stvar života i smrti, kako ćeš ikada tome pristupiti ležerno? No kada par puta pokušaš sagledati neku situaciju s neozbiljnijeg (ili "boli me k***c") stajališta, osjetit ćeš da si došao korak bliže svetom gralu igre.

Oznake: interna igra, seksualne preferencije, žene, zabavljena vještina


- 17:12 - Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.04.2012.

O fantazijama

Svako malo na postovima o Igri susrećem sugestije o tome da zašto muškarac "jednostavno" ne upadne ženi tako da joj samo kaže "sviđaš mi se i ne želim igrati igre, evo ti moj broj pa me nazovi", kao da je to superiorna metoda upada, koja uz to djeluje i filmski cool. Stvarno, zašto ne?

Iako takve stvari ponekad i rade, trebamo se sjetiti da "ponekad" znači "od jednom u 100 do jednom u milijun pokušaja". Možeš li ti kao netko tko traži partnericu, bilo za seks bilo za nešto ozbiljno, progutati ideju da si odbio desetke, stotine i tisuće njih koje bi inače bile potencijalno zainteresirane za tebe? U praksi je takva sugestija samo prikrivanje vrlo stvarne i planirane igre kako bi se izgledalo bolje, ili utočište gubitnika koji se tješe da "eto, mogli bi igrati igre ali neće". Druga strana medalje su, naravno, prodavači magle koji nude kilometarske i neisprobane rutine, hipnoze i ostale sumnjive proizvode kao sredstva zavođenja.

Da se razumijemo, par puta u životu kad radi, ili malo više od par puta ako si celebrity s Todorićevim bogatstvom i izgledom modela, to je krasna stvar. Ah, orgazmični užitak koji dolazi iz toga da joj upadneš i vidiš kako se rastopila od toga što nisi napravio ništa! Koja ekstaza od onoga, kada joj samo pristupiš i zgrabiš i na silu (ala Humphrey Bogart) počneš je ljubiti dok se ona ne otopi u tvojim rukama, savršen osjećaj! A tek ponos!
(ovaj paragraf je toliko predivan, toliko filmski, toliko genijalan da gotovo da izaziva erekciju)



Lijepo je biti rock zvijezda. Ali tvoj posao nije biti je**na rock zvijezda. Iako ti je koristan takav stav, radi se samo o stavu, a ne i o djelima. Tvoj posao je samo dobiti curu koju želiš, sa što većim šansama za uspjeh.

Isto tako, moj posao nije pretvoriti te u najcool igrača na svijetu. Moj posao je filtrirati brda informacija i dati ti savjete i opcije kako bi sam izgradio što bolju igru koja odgovara tvom karakteru.

To je sve.

Oznake: interna igra, igra općenito


- 18:52 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 27.03.2012.

Interna igra - Stav (Arhiva)

Interna igra - Stav:

Što uraditi s tim tipom/curom?
Demonstracija više vrijednosti
Važnost opcija
6 stvari kojima možeš baš sada postati bolji zavodnik
Što Igra može učiniti
Zabavljena vještina
Znanost potvrđuje igru 3: Zabavljena vještina
Sastoji li se Igra od trikova?
Projekcija
Loši ljubavni savjeti
Alfa jezik tijela
Kako prepakirati lošu osobinu
Testosteron
Povratak na seksualno tržište
Ne budi pi**ica
Kada je prekasno naučiti Igru?
Osveta je jelo koje se poslužuje hladno
O fantazijama
Samopouzdanje: dojam moći je moć sama po sebi
Optimizacija izgleda za muškarce
"Ono nešto"
Ubilački instinkt
Vrijednost misterija
10 Igrinih zapovijedi
Mentalno degradiranje kao metoda smanjenja stresa
Umjerenost
Ostavi je boljom nego što si je našao?
Pogreške koje moraš napraviti tijekom učenja igre
Treba li biti pametan za igru?
Zašto kretensku igru nazivamo kretenskom?
Ako ti nije zabavno, nešto radiš pogrešno
Ne budi mrzitelj
Kopanje po dnu
Nova metoda za izbjegavanje Jednoitisa

Oznake: interna igra, igra


- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.09.2011.

Drama test

Kada je žena zaintrigirana tobom ali nije sasvim sigurno što misli o tebi, kao recimo u početnim stadijima udvaranja ili veze, vrlo česta stvar za kojom će posegnuti je drama test. Kada osjeća nešto prema tebi, ali to može otići u jednom ili drugom smjeru, dolazi do drame. Drama test nije nešto što žena svjesno odlučuje - "hej! Idemo ga testirati!" Ne, to je jednostavno instinkt koji će povremeno izaći na površinu, na početku više, a kako vrijeme prolazi, sve manje i manje dok sasvim ne nestane.

Originalni engleski izraz za ovu pojavu je "shit test". Iskreno, "govno test" ili "govnarski test" je po meni blesav pojam, zato sam ga preinačio u "drama test", što po meni ionako bolje odražava pravu pozadinu događaja.

Susan Walsh s websitea Hooking up Smart (da, postoje i žene koje pišu o Igri! Tko bi rekao?) navodi primjer žene koja se zbog neke sitnice tipa pranje suđa posvadila s mužem. Nakon pola sata sve veće drame i vikanja, istrčala je vani u plaču i zalupila vratima tako da se sve zatreslo. Očekivala je da će on potrčati za njom, no kako je prolazilo deset minuta, pa pola sata, pa dva sata, pa tri sata, shvatila je da stvari nisu baš kako je planirala. Vratila se doma i našla muža za kompjuterom kako mirno tipka nekakav poslovni projekt.

"Zar nisi vidio kako mi je? Zašto nisi potrčao za mnom?" pitala je.
"Ovo je glupo," rekao je on. "Neću trčati za tobom. Gle što si napravila s vratima! Ako vlasnik primjeti, ti plaćaš. Ne bi trebala biti tako neoprezna."
"Er. U redu."




Žena je dobila ono što je zapravo tražila - potvrdu da njen muž može podnijeti njene emocije i da ima stvari pod kontrolom. Da je pokleknuo i trčao za njom zbog nečega za što nije bio kriv, s vremenom bi doživljavao sve veće i veće ispade oko sitnica, svaki put prisiljen pokleknuti, i na kraju bi završio znamo već kako. Drama test je u kao neintuitivan test snage - ako se muškarac ne može nositi ni s njom, kako je uopće može zaštititi? Ne može! To ispuhuje privlačnost poput probijenog balona.

Za horde autističnih trollova koje čitaju ovo izvan konteksta: ne, "imati stvari pod kontrolom" ne znači "utjerati strah u kosti". Nasiljem se nikada ne prolazi drama testove i ne podržavam ga.

Naravno, to što drama test postoji i što ga treba uspješno proći ne znači da je to dobra pojava. Na početku, kada se partneri prilagođavaju jedno na drugo, drama testovi se ponekad očekuju. Kako veza napreduje, trebali bi biti sve rjeđi i sve slabiji, u skladu s odnosom dvoje ljudi koji se sve više vole i razumiju. Ako svaki dan nailaziš na dramu, to je ozbiljan znak da tu nešto smrdi.
I drama test, unatoč situacijama u kojima se pojavljuje, nije nikakvo nadjačavanje, već samo propitkuje tvoju stabilnost. Nije sve drama test. U odnosu na obično, legitimno "oprosti, možemo li popričati o X" između partnera, testovi su rijetki. Zato nemoj prenagliti i tražiti probleme tamo gdje ih nema, jer oba ekstrema su jednako neprivlačna. Više o ovom razlikovanju na Married Man Sex Life, blogu o bračnom životu.

Drama test drastično varira, ovisno o kontekstu. Kad god postoji nesigurnost, recimo kao u slučaju kada ste se nedavno upoznali i trebali bi otići na spoj, dakle izgledno je da bi moglo doći do nečega, ali ona još ne zna puno o tebi, postoji dobra šansa za pojavu. Ključna stvar je ne reagirati povrijeđeno, ljutnjom, očajem ili raznim stvarima koje, koliko god se činile očite na papiru, u stvarnosti ispadaju vrlo česte. Već si vidio sve to, zar ne?

Dobar prolazak drama testa je ili kroz ignoriranje testa (ako nije bilo nešto bitno), ili kroz obrtanje konteksta. Jedna situacija gdje sam nedavno prošao takav test je bilo kada je moj upad bio dočekan "na nož". Točnije, moj dojam nije bio loš, ali kada pričaš sa strancem, bolje je testirati malo tko je on zapravo. Stoga dolaze drama testovi: "Radiš li uvijek ovakve stvari?" "Zašto si prišao baš meni?" "Što želiš sa mnom?" Od kasnijih varijanti, doživio sam i "znaš da imam momka?" kada sam znao da ga nema. U tom slučaju, "dobro za tebe" i nastavak po starome je bio dobar odgovor.

Naravno, nisu svi testovi tako defenzivni. Neki su suptilni, recimo kada ona rano spomene nekakvu seksualnu priču i očekuje da ćeš se, kao dobar Beta, zalijepiti na to i početi je ispitivati o detaljima (hello! Ne ispituj ženu o njenom broju!). Dobrim prolaskom testa, izdvajaš se iz mase. To nije neprijatelj kojeg treba poraziti, samo shvatiti.

Jedan test na kojem sam neslavno propao je bio na internetu. Pričao sam s nekom curom već par tjedana, i rekla je da joj se sviđam i da puno dulje pričamo nego što je s drugima prije pričala. Jednog dana sam bio prilično bolestan i, budući da joj se nisam mogao javiti na poruku, napisao dam joj samo "bolestan sam, ne da mi se ništa pametno pisati. Čujemo se poslije".
Ona je na to, ili namjerno ili krivo shvativši odgovorila s "Jel' ti to mene želiš odj**ati??" i, vrlo brzo, velikom dramom o tome kako je mislila da sam ja bolji, da zašto sam ja tako u k**cu, da će izbrisati account etc. Umjesto da reagiram na to s nečim kratkim i zabavnim, napisao sam joj dugo pismo kako je nisam mislio uvrijediti, da neka mi oprosti, da sam krivo odabrao riječi, itd. Velika pogreška! Komunikacija je trajala još dvije tri naglo-zahlađene poruke, a onda je nestala zauvijek.

Susan Walsh nastavlja na vlastitom primjeru:

Točno se sjećam prvog puta kada sam ja dramom testirala muškarca. Bila sam u 8. osnovne, a on je bio u 1. srednje. Upravo sam doselila u njegov kvart. Bio je visok, sladak tip, obećavajući nogometaš. Sviđala sam mu se, i bio je vrlo pažljiv i dobar prema meni.

Jednog dana, pričao mi je o pogrebu svog oca prošle godine. Kada mi je opisivao svoje osjećaje dok se približavao otvorenom lijesu, slomio se i počeo plakati. Njegovo veliko, muško tijelo se treslo kako je izlijevao tugu iz svog srca. Osjetila sam val suosjećanja i vlastite tuge, ali i tračak uzbune. Nisam nikada prije bila u ovakvoj ulozi, i osjećala sam se nespremno za nju. Također sam osjećala neprivlačnost dok je plakao na mom ramenu.

[dodatak iz komentara na post Susan Walsh]Da, imala sam poštovanja za delikatnu situaciju kada mi je bilo 14. Sjedila sam, slušala i grlila ga satima. Vidjela sam ga opet, držala njegove ruke i uživala u njegovoj obnovljenoj sreći. No istodobno je razdiralo to što sam ga iz nekog razloga htjela manje viđati. To je bilo strašno razočaranje - moje nade za ovu mladu vezu su bile jednako uništene i nisam to mogla objasniti, iako sam znala da se nešto promijenilo u meni.[/dodatak]

Što sam učinila sljedeće će vas se nesumnjivo dojmiti kao i bezdušno i kao indikativno za pravu žensku prirodu, što naravno i jest bilo. Dijelim ovo priznanje samo zbog potencijala da objasni žensku psihu, i ne mislim da je ikakav način bilo nepredviđeno ili neobično.

Par dana kasnije, opet smo se našli, i on je bio opet bio svoje stare, vesele osobnosti, ali sada uistinu emotivno povezan sa mnom. Pogledao me nježno i rekao mi kako je presretan da je našao tako lijepu djevojku. Pitao me za moju fotografiju, kako bi me mogao vidjeti svaku noć prije zaspi.

Evo što sam ja rekla.

"Dat ću ti sliku, ali samo ako prvo učiniš nešto. Moraš to zaslužiti. Moja najdraža pjesma je 'Band of Gold' Frede Payne. Noćas kada ideš u krevet, uključi radio. Obećaj mi da nećeš zaspati dok je nisi čuo."

Obećao je.

Sljedeći dan poslije škole, došao je kod mene i uzbuđeno mi rekao kako je ostao budan do 3 ujutro dok nisu konačno pustili tu pjesmu. Bio je iscrpljen cijeli dan, ali je napravio točno ono što sam htjela.

Dala sam mu sliku, i ostavila ga tri dana poslije.

S 14 godina, nisam znala dovoljno da prepoznam i shvatim što sam osjećala, osim činjenice da sam sasvim izgubila privlačnost prema njemu. Naslonio se na mene jako i dugo, prije nego je naša veza mogla podnijeti emocionalnu intimu takve vrste, i signalizirao slabost. U mom umu, okrutni test koji sam mu dala je bio davanje još jedne šanse. Jedini način na koji je mogao proći je da me prozove zbog toga što sam bila manipulatorska kuja.

Ne ponosim se ovom pričom. To je priča koju sam oduvijek dijelila sa svojom djecom kao primjer sramotnog ponašanja u mom djetinjstvu. Ali demonstrira vrlo jasno što je drama test, i koliko je bitno da muškarci odbiju igrati.

Takve smo. Ako padneš ključni drama test, nećeš dobiti drugu šansu. Ako ti se zahtjev čini nerazuman ili razmažen, vjeruj svojim instinktima. Više ćeš nam se sviđati zbog toga.

Oznake: drama test, interna igra, završšna igra, veze, igra


- 13:40 - Komentari (16) - Isprintaj - #

subota, 10.09.2011.

Alfa jezik tijela

65% komunikacije odvija se jezikom tijela. To kažem ja, i zato mi morate vjerovati.

Šala mala. Neki istraživači tvrde 50%. Neki 70%. Neki 90%, a neki 41.91%. Taj dio je teško moguće kvantificirati jer - suočimo se s tim - što uopće čini komunikaciju i kako ćemo testirati je li poruka prenesena i na koji je način prenesena? Uključuje li govor tijela pantomimu? Što je s govorom tijela koji je podsvjesan u odnosu na onaj koji je pod našom kontrolom? Ima li (dobar) izgled pojedinca pozitivnu korelaciju s njegovom tjelesnom komunikativnošću? Ako komuniciramo 70% govorom tijela, postoji li ikada šutnja? Što ako imam sjajan govor tijela ali sam u mraku?


Neke vrste riba prirodno imaju sjajan jezik tijela.

Argh.

Bilo kako bilo, jezik tijela je neosporno bitan. Već sam spominjao kako pogrbljenost, klasična i vrlo česta greška, može drastično pokvariti dojam. Čak i ako ne izgovoriš nijednu riječ, dobar dio prvog dojma u upadu možeš stvoriti već i samo pravilnim govorom tijela. Neke stvari, kao kakvu poruku naše držanje šalje svijetu, su pod našom kontrolom, i jednostavno nema izgovora da ih pustimo da idu kvragu. Osim toga, držanje je u pozitivnoj povratnoj vezi s raspoloženjem: čovjek koji je loše raspoložen će vjerojatno imati slabo držanje, no isto tako će i onaj s dobrim držanjem zbog toga osjećati bolje raspoloženje.

Zatim, iz jezika tijela dolazi dobar dio projekcije. Ako si na spoju i cijelo vrijeme imaš nekakve tikove, premještanja, trzaje i što već, to će uznemiriti tvoje odabrano društvo i ona će vjerojatno pobjeći kroz prozor WC-a. Ako si opušten, i ona će biti opuštena. Uoči kako dijete kada padne često prvo pogleda roditelje da vidi njihovu reakciju. Ako su roditelji nasmiješeni, nasmijat će se kao da nije ništa bilo. Ako su zabrinuti, shvatit će da nešto ne valja i počet će plakati. Na istom principu počiva i projekcija koja dolazi iz jezika tijela.

Kao i uvijek, jezik tijela se može prilično jasno podijeliti na određene signale, koje dalje možemo podijeliti u već ustaljene kategorije: Alfa i Beta. Uistinu, ako promatrate malo gorile, vođa čopora ima drukčije držanje od svojih podanika, isto kao što ljudski karizmatični vođa tima ima drukčije držanje od onih koje vodi. Ipak, ono najbitnije što ljude razlikuje od gorila je to što ljudi mogu detaljno analizirati složene pojave koje susreću, razmisliti, i izvesti iz njih zaključke. Isto tako je i kod jezika tijela, jer kao što se može proučavati ponašanje s ciljem izoliranja Alfa i Beta osobina, tako se može (poput ovog, recimo), proučavati i držanje.

Pa da krenemo! Pozabavit ćemo se nekim tipičnim pokretima i držanjima, sa stajališta muškarca (za žene je cijela stvar, kako smo pisali, isto bitna ali ne baš toliko bitna). Osim toga, pozitivan jezik tijela ima upotrebe svugdje, pogotovo u poslovnom svijetu (osim možda na intervjuima za posao, gdje je malo poniznosti dobra stvar).

Glava: uspravljena, pogled ispred sebe, ni gore ni dolje. Bez naglih trzaja i okreta, te pogotovo stalnog "skeniranja" poput radara! Skenira se okretanjem očiju, ne glave. Beta se stalno osvrće oko sebe da vidi hoće li ga netko napasti. Alfa mirno promatra scenu kao da je to njegovo kraljevstvo. Ako si u razgovoru, ne dozvoli si stalno kimanje glavom. Druga strana zna da je slušaš.

Kontakt očima: tipična oznaka Bete je da nije sposoban držati kontakt očima, tj. refleksno spušta pogled, a pogotovo kada se sretne sa ženskim. Zatim, nakon što je prilika prošla, bulji i grize se u sebi, što ostavlja strašno creepy dojam. To ima neke veze s prevelikom brigom da druga strana ne pomisli nešto. Ako se tvoj pogled sretne s nečijim, zadrži kontakt barem kratko vrijeme. Nema ti zašto biti neugodno. Nije potrebno inzistirati na tome tko će prvi odvratiti pogled (pogotovo u slučaju drugih muškaraca), no instantni bijeg ne šalje dobru poruku.
Kada joj govoriš nešto, gledaj u nju. Kada ona tebi govori nešto, dozvoli si povremeno skrenuti pogled s očiju, kao da te nešto omelo.

Torzo: Ramena trebaju biti raširena i unatrag, ukupni stav ravan i blago ispršen. Tvoj donji dio leđa bi trebao davati osjećaj kao da ga nešto gura unatrag. Dobro držanje će također naglasiti visinu ili kompenzirati za nju.

Ruke: držanje ruku prekriženih na prsima ili podignutih je defenzivni stav koji govori da je osoba uplašena i zabrinuta da će je netko napasti. Za ruke je najbolje da budu opuštene uz tijelo, ne savršeno (ukočeno) ravne, već s vrlo blagim kutom u laktu koji dolazi prirodno. Bez stalnog češkanja, popravljanja odjeće i dodirivanja stvari s kojima ništa ne radiš!

Noge: Noge bi trebale biti raširene u razini ramena i gledati prema naprijed ili vrlo blago sa strane. Više od toga je try-hard, manje od toga je defenzivno kao i kod ruku. Kada hodaš, zamisli da je iznad tebe nekakva linija koja te vodi, što će uskladiti tvoje pokrete.

Alternativno, dobar stav je i težina na jednoj nozi, a druga okrenuta oko 45°prema vani, što okreće kukove u jednom smjeru, a torzo u drugom, i time ispravlja sve mišiće. Ukupan stav koji dobro odražava ovu i sve druge navedene osobine je Contrapposto, poznati antički stav izgubljen stoljećima i opet populariziran s renesansom. Najpoznatiji primjer je Michellangelov David:


Minus manjak odjeće, naravno.

Držanje pića: osim kada se pije iz njega, piće je uputnije držati negdje kod struka, s rukom oko oko 90°, nego visoko kod prsiju, kao da se bojiš da ćeš nešto proliti i moraš gledati u njega. Za one koji su upoznati s James Bondom Seana Connerya, razlika je vidljiva.

Osmijeh: Nema ništa loše u osmijehu, no umjereno - nije dobro biti "onaj tip' koji se uvijek smije" ni "onaj namrgođeni". Misterija donosi više bodova od dobrog raspoloženja. Više o tome sam već pisao.

Sjedenje: Noge mogu biti blago raširene ili jedna gležnjem podignuta preko druge. Nikako prekrižene, tako sjede žene. Ukupni stav: naslonjen blago unatrag u udobnom položaju, ispravljenih leđa, velikodušno s prostorom osim ako je velika gužva. Ruke ili opuštene na stolu ako je blizu, ili na naslonima ili nogama. Dlanovi i prsti opušteni bez obzira na površinu na kojoj se nalaze, ne skvrčeni ili obuhvaćeni oko noge. Bonus bodovi za sklopljene ruke iza glave, najotvorenija moguća poza, no nemoj pretjerivati.

Brzina: Ako obratite pažnju na opise raznih Alfa tipova (i u ljubavnom i u drugom smislu) u književnosti, primjetit ćete da se često upotrebljava opis tipa "kretao se polagano ali odlučno, slično kakvoj velikoj mački u lovu". Alfa se kreće polaganim, dugim korakom poput leoparda. Beta se kreće kratkim isprekidanim korakom, poput kokoši koja trči po dvorištu. Ista paralela vrijedi i za pokrete rukama i za govor. Osim ako nešto pada i to trebaš uhvatiti, nema razloga za mahanje rukama.



Bog je rekao: "Idite i množite se." Ja kažem: "Idite i držite se uspravno." belj

Oznake: alfa, jezik tijela, interna igra


- 20:27 - Komentari (26) - Isprintaj - #

subota, 06.08.2011.

Što Igra može učiniti

Jedno ograničenje Igre je da za svakog čovjeka postoji limit, biološki faktori s kojima je ili rođen ili nije (npr. visina, izgled, sampouzdanje (?)). No ta ograničenja su fluidna. Kada se pitamo "što bi neka vidjela u njemu?" (mnogo češća situacija od "što bi neki vidio u njoj?"), treba uzeti u obzir veliku količinu varijabli koja to određuje, te ovaj odgovor: "začudili biste se.". Najveće čuđenje dolazi iz shvaćanja koliki se dio zapravo može naučiti, uvježbati i kontrolirati.

Istina, 55-godišnji, ružni, niski, asocijalni smetlar neće ni uz kakvu igru početi spavati sa supermodelima. Ali možda će saznati da postoji cijeli neotkriveni svijet redovnog seksa s 50-godišnjakinjama koje su upravo prošle razvod. Tko zna? Najbitnije je da će svatko, s obzirom na svoju relativnu startnu poziciju, osjetiti značajno poboljšanje.

Zbog fenomena racionalizacije, ljudi ne trebaju ogromne promjene da se usreće. Čovjek je prilagođen na ono što ima i na to da njegova iščekivanja neće biti ispunjena; zato, čak i mali pomak prema onome što želi će donijeti značajnu promjenu. Kad se o tome malo razmisli, mala poboljšanja nisu samo stvar seksualnog života, već i drugih područja. Npr. "prestali smo se svađati. Moja plaća je sada 6000 umjesto 5000. Moje dijete je s trica u školi prešlo na četvorke. Mogu ostati na godišnjem 5 dana duže. Mogu podići 5 kg više nego prije." Itd itd.

Kada bi pretpostavili prosječne rezultate za neke prosječne kategorije (omega, beta, alfa...), i otprilike pomake koji mogu nastati iz dobrog poznavanja Igre, dobili bi nešto ovakvo:


Vrijedno proučavanja?

Bonus: jučer, dok sam čekao na kolodvoru, vidio sam par koji se opraštao. Ona je bila zgođušna crnka, on prosječan muškarac s velikim naočalama, oboje u ranim tridesetim. Nije im ništa nedostajalo, osim što je on cijelo vrijeme prelazio rukom od njenog ramena do prstiju, niz vanjsku stranu ruke, u gesti zaglavljenoj između nježnosti i kemijskog čišćenja. Prvi put je možda djelovalo kao romantična gesta, ali nakon što je isto trajalo gotovo 5 minuta, postalo je gadljivo. Povremeno bi se poljubili, točnije on bi posegnuo za njom, privukao njeno lice sebi i oblizao je. Nakon toga bi nastavio s masažom dok je ona gledala uokolo. Nikakve riječi nisu bile izrečene.
Kada je bilo vrijeme za konačni rastanak, poletio je glavom naprijed, otvorenih ustiju poput ogromnog pipka koji traži još jedan vlažni poljubac. Ona je okrenula glavu, istrgla se, i pobjegla u autobus. Da nema takvih priljepaka, vjerojatno ne bih imao o čemu pisati.

Oznake: interna igra, igra općenito, beta, alfa


- 14:06 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 05.08.2011.

6 stvari kojima možeš baš sada postati bolji zavodnik

Najčešći prigovor koji dobivam na konstruktivne postove o zavođenju je da je područje previše teško i komplicirano. Čovjek dobija otprilike ideju što napraviti, kako otprilike postaviti svoj mentalni sklop, ali je izgubljen u masi parametara za koje nije siguran odnose li se na njega, i što napraviti ako se odnose. Zato, iako ovo nije ni izbliza sveobuhvatna lista, evo nekoliko stvari za početak:

1. Prestani pitati za dopuštenje. Smijem li te poljubiti? Mogu li dobiti tvoj broj? Bi li otišla sa mnom na kavu? Stani! Ti si muškarac i na tebi leži vođenje. Budući da su muškarci rijetko u prilici čuti kako ih netko pita za intimnost, ne shvaćaju kako jadno ženama zvuče takva pitanja. Osim toga, takva pitanja izazivaju neugodan trenutak koji jednostavno moli za bujicu izgovora kojima će se izvući. Pozivaj, ne pitaj.

2. Memoriziraj barem jednu rutinu. Ako si ikada više od jednom pričao neku priču iz svog života, ili više od jednom upotrijebio neku šalu na koju se žena nasmijala, upotrijebio si rutinu. Može li se skratiti ili učiniti zanimljivijom? Kad prvo počneš razgovor sa ženom, ona nema pojma tko si ti. To joj ni ne možeš reći bez da ispadneš hvalisav, osim ako to nije suptilno, kroz priče i anegdote. Prestani na rutine gledati kao na glumu - to je samo kratica kojom kažeš nešto o sebi na najbolji mogući način.

3. Prestani davati direktne odgovore. Razgovor sa ženom ne bi trebao biti poslovni intervju u kojemu ona upisuje tvoje podatke u obrazac, već uzbudljiva vožnja kroz kanjone emocija. Sljedeći put kad te pita koliko imaš godina, natjeraj je da pogađa. Kad te pita čime se baviš, reci da pljačkaš banke. Istog trenutka ćeš iskočiti iz mase muškaraca koja se trudi impresionirati je tako da navodi koliko godišnje zarađuju i koja im je najdraža marka.
Interes koji time stvaraš je zadržava u tvojoj blizini dovoljno da se zainteresira i za tvoje druge osobine, koje inače ne bi došle do izražaja. Ne moraš biti klaun i ovo raditi cijelo vrijeme, ali mala doza će ti značajno pomoći.



4. Uspravi se! Ne mogu ni opisati koliko ljudi ima problem s pogrbljenošću, naginjanjem naprijed i slabim jezikom tijela. O tome bi se moglo napisati cijele knjige, ali ako hodaš pogrbljeno, svinutih leđa, uvučenih ramena i glave dolje, osim što si stvaraš zdravstvene probleme, smanjuješ visinu i odaješ dojam slabosti.
Također, ako pričaš sa ženom, nemoj se naginjati prema njoj. Ta refleksna gesta poručuje nešto tipa "Ajme, tako sam sretan što pričam s tobom" i komunicira da si neiskusan - da imaš nisku vrijednost. Opusti se i daj da se ona nagne prema tebi. Ako si dotad stvorio makar trunku interesa, slijedit će te.

5. Prestani misliti o bilo kojoj ženi kao "vrućoj", "zgodnoj" ili "prelijepoj". To implicira da je ona predobra za tebe, što vodi lošoj, očajničkoj igri. Što misliš, hoćeš li je dobiti? Ako se umjesto odgovora pitaš je li predobra za tebe, garantiram da nećeš. Zato, odsad je svaka žena "ok", "u redu" ili "cool".

6. Budi odbijen! Sasvim je prirodno da patiš od straha od prilaska i tvoj mozak kao na steroidima smišlja grozne posljedice koje će nastati ako budeš odbijen. Jedino iskustvom možeš predvladati taj strah. Ne postoji drugi način! Zato priđi lijepoj ženi i reci nešto (npr. zdravo, kako si?). Dobra je šansa da će nakon rečenice-dvije na pristojan način završiti razgovor, i to će biti tipično za gotovo svako odbijanje koje ćeš doživjeti. Možda taj osjećaj peče ali moraš izaći iz svoje zone udobnosti. Prihvati da 90% žena na planetu neće nikada htjeti ništa s tobom, i pronađi one koje hoće.

Oznake: interna igra, rana igra, igra, savjet, jezik tijela, alfa


- 11:38 - Komentari (16) - Isprintaj - #

utorak, 26.07.2011.

Loši ljubavni savjeti

Postoje tri vrste ljubavnih savjeta: dobri, praktični savjeti (u koje ubrajam i svoje belj ), zatim irelevantni savjeti (uvijek plati na spoju, čekaj X dana prije nego nazoveš itd.), i loši savjeti.

Loši savjeti su svugdje. U novinama, kolumnama, časopisima. Na televiziji, radiju, internetu (mogao bih sad linkati tisuća primjera, ali na primjer). U krugu obitelji i prijatelja, u tračanju na poslu i u klubovima. Gdje god se čovjek okrene, zasut je masom bijelog šuma koji čine bezvezni savjeti, ili bombardiran štetnim uputama i ispiranjem mozga od kojeg se sastoji dobar dio javnog mnijenja.
U slučaju muško-ženskih odnosa, šteta koja može nastati je ogromna - prvo za muškarce, koji slijedeći te savjete doživljavaju neuspjeh u ljubavnom životu, a zatim i za žene, kojima nisu privlačni muškarci koji slijede takve upute, iako društvo tvrdi da bi trebali biti.

Svih tih savjeta ima previše za individualnu analizu, tako da ću se danas pozabaviti jednim od najčešćih i najštetnijih:
"Samo budi svoj."
(tkđ. "Ono si što jesi")

Na površini ovaj savjet djeluje u redu, no ispod se krije nekoliko zabluda. Kao prvo, ljudi su rijetko "svoji". Svatko se drukčije ponaša u različitim okolnostima, od obitelji, šire obitelji, posla, partnera, intervjua i ulice, i to nije laganje, već nešto prirodno. Osim toga, ljudi se mijenjaju. Mnogo osobne patnje dolazi iz neprihvaćanja temeljne filozofije budizma - da je čovjekov duh neka točka u nekom trenutku. Odbijanje osobne promjene i držanje rigidne definicije "sebe" (ili definicije koju nam je netko nametnuo) je put u patnju.

Kao drugo, "samo budi svoj" je apsolutno nekoristan savjet. Ne znači ništa i nije ni precizan ni primjenjiv. Oni koji ga daju su najčešće ljudi koji jednostavno ne znaju što bi konstruktivno rekli o nekom (u ovom slučaju ljubavnom) problemu i kroz njega prikrivaju vlastito neznanje. A kako se samo čovjek osjeća pametno kad nekome kaže "samo budi svoj", kao da je to o čemu ga se pita trivijalnost koju svaka budala zna riješiti!

Ako ti netko kaže "samo budi svoj" ili "ono si što jesi", možeš uvijek reći ovako nešto: "Cijeli život sam svoj/a i to me nije odvelo nikamo - ne mogu naći nikoga i već godinama nisam bio/la barem na spoju s nekim."
Tu će te vjerojatno dočekati sljedeći pametni odgovor: "Samo se strpi, i s vremenom ćeš naći nekoga tko je dobar za tebe." I naravno, moj najdraži - "Ako ne uspije između vas, nije bilo ni suđeno."

Ono si što jesi + Strpljenje + Nada = SRANJE



Od kakve pomoći takvi savjeti mogu biti nekome tko očito nešto radi pogrešno, ali nema pojma što je to? Problem nije samo što ne mogu biti od pomoći, već i to što su destruktivne prirode. Služe kao zgodan izgovor za ne raditi ništa. Zgodan izgovor da sam sjedi doma, pije pivo i gleda TV... jer naposljetku, on je "takav". Sprječavaju osobu s problemom da poduzme nešto da ga riješi, da nauči nešto korisno o suprotnom spolu i poboljša se - jer umjesto poboljšanja, ti savjeti potiču lijenost.

Samo-poboljšanje nije lagana stvar. Pogledaj samo arhivu na desno. Trebali bi sati da se pročita sve, a jednog dana će trebati dani i tjedni. Zatim to treba razumjeti, naučiti, isprobati. To traži vrijeme, volju i rad. Ne možeš se promijeniti preko noći. Je li Lance Armstrong postao najveći biciklist svijeta kroz "samo budi svoj"? Je li nakon što je prebolio rak rekao "OK, biciklizam nije za mene... bolje da se strpim i s vremenom ću shvatiti što mogu raditi?"
Ne! Vratio se doma i vježbao do besvijesti.

Ovo se odnosi prvenstveno na muškarce - žene su u prosjeku malo aktivnije u traženju savjeta (pogledajte samo Cosmo, Teen, portale...). Nažalost, ne ide im na ruku što je većina tih savjeta i dalje smeće, i to što imaju nešto manje kontrole nad svojom seksualnom privlačnošću nego muškarci.

Oznake: interna igra, savjeti, racionalizacijski hrčak, beta


- 11:02 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu