Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

četvrtak, 16.08.2012.

Beta: popravljivi i nepopravljivi

"Prevari me jednom - sram bilo tebe; prevari me dvaput - sram bilo mene."
- Richard Tarlton, "Tarlton's Jests" 1600.

Jesam li vam već prije spominjao kako za trenutno stanje seksualnog tržišta gotovo nikada ne krivim Beta muškarce, niti ih držim odgovornim za razne negativne pojave? Također, jesam li vam spominjao kako činjenica da istodobno stavljam puno odgovornosti na žene zbog toga izaziva bijes, budući da se to čini vrlo seksistički i kao dvostruki standard?

Ipak, u prvom slučaju postoji jedna iznimka. Kako bismo je razumjeli, moramo se vratiti u drugu polovicu 20. stoljeća, kada su se počele događati prve značajne promjene. Pri tome mislim na krajnji dio feminizma drugog vala i početak feminizma trećeg vala, koji su se ušuljali na mala vrata zajedno sa sljedećim:

- s vremenom je droljasto ponašanje prestalo biti sramoćeno, a zatim je postalo i društveno i privatno prihvaćeno, te čak poticano
- u ženskim preferencijama se snaga "dobroćudnog skrbitelja" spustila blizu nule, dok je snaga "onog nečeg" eksplodirala



Preferencija "onog nečeg" u fazi ekspanzije

- iz braka je amputirano originalno značenje i ubačeno da je brak samo malo ozbiljnija dugoročna veza
- postao je sve češći razvod, (slobodan ili tzv. sporazuman razvod ili razvod bez krivnje (s time da ga žena inicira u 70% slučajeva)
- sudska praksa i javno mijenje u tom procesu su suptilno ili manje suptilno namješteni protiv muške strane

- postalo je društveno prihvatljivo, "hrabro" i "pozitivno" prikazivati sve muškarce kao nesposobne, neodgovorne, kukavice, nasilne, silovatelje i sl.
- počelo se napadati prirodne muške preferencije kod žena, označavati ih zastarjelima i prisiljavati ih na prilagodbu "novoj realnosti", bile one biološke ili kulturne


Tijekom cijelog ovog procesa koji je trajao otprilike 40 godina (ovisno o zemlji), muška strana je izgledala prilično drukčije. Točnije, nije se značajno promijenila, a javni diskurs je, kao i uvijek, bio "budi džentlmen", "pazi da je ne uplašiš", "samo budi svoj" i moje omiljeno "sve se događa s razlogom".

Ukratko, većina muškaraca je imala pojma što se događa otprilike koliko i Francuzi u proljeće 1940. Zbog toga a) nisam iznenađen, i b) ne osuđujem muškarca koji se iznenada nađe zaprepašten nekim iznenadnim odlaskom ili izjavom "zdravo! Donijela sam ti papire za razvod". I to je u redu. Svi mi činimo pogreške ili nasjedamo na svašta. To je dio života.

Jednom.

Danas je situacija drukčija. Svakako, i dalje postoji određeno ispiranje mozga, ali svatko tko traži će prije ili poslije nabasati i na druga mišljenja (poput ovoga). Društvene pojave koje spominjem gore više nisu skrivene i potajne, već su intenzivne, vrlo javne i raširene medijima, blogovima, glazbom i internetom. Šire ih čak i same žene - podjednako one koje se protive tim promjenama i one koje ih potiču i žive. Prošlo je dovoljno vremena za precizno mjerenje efekata. Sve te informacije su dostupne i čak s ponosom distribuirane kao "uspjesi modernog feminizma". U takvim uvjetima, neodgovorno je i dalje zabijati glavu u pijesak.


Iz New York Times-a u kontekstu "davanja više potpore samohranim majkama" - pogledajte samo koliko ih ima!

Točnije, kada se pojavi neki Beta razočaran svime i otkrije sve te informacije, očito je da mu preostaje nekoliko stvari:

a) naučiti nešto o novom seksualnom tržištu i igri kako bi se držao u korak s promjenama (bilo kao "dobri dečko" s malo boljom igrom, bilo kao igrač manjeg ili većeg kalibra (ne kažem da je jedno bolja reakcija od drugog, to ovisi o svakome pojedinačno)
b) odlučiti da mu se to gadi, ne pristati na nove uvjete i napustiti tržište
c) racionalizirati otkriveno, praviti se da to ne postoji i žaliti se opet i opet na iste stvari ili ih pretvarati u kiselo grožđe


Čini se da je "c" uzmeirujuće raširena opcija. Ne samo to, već i dobar dio bijelih vitezova stiže iz redova tih nepopravljivih Beta muškaraca koji su otkrili sve ovo i svejedno odlučili uzeti plavu pilulu. Zbog toga, ako budu padali na iste stvari opet i opet, ne samo da im ne mogu pomoći, već ću im se s veseljem podsmjehivati dok budu snivali svoje slatke snove u Matrixu.

Želite primjer? Evo vam ga.
I još jedan.

Oznake: beta


- 12:34 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu