Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 30.07.2012.

Veliko ne-ne zavođenja 2: nepristojnost, psovanje i pretjerana seksualiziranost

Victor Lustig #5: Natukni nešto o seksu, ali ne reci ni riječi više o tome ukoliko druga osoba ne pokaže snažni interes.
Igniss #7: O svojim uspjesima uvijek davaj samo suptilne naznake i pusti sugovornika da prokopa dublje. Hoće.
Igniss #8: O drugim ženama isto tako. Bit preselekcije je kako slijedi: Želiš ostaviti dojam da si poželjan ali selektivan, ne da si nediskriminatorni je*ač.

- Umijeće baljezganja


Jedna od prilično čestih pogrešaka koju viđam i kod prirodnih alfa i wannabe alfa tipova i kod onih koji tek uče igru je definitivno pretjerano seksualiziranje razgovora. Evo napokon jedne stvari iz anti-igre koju Bete gotovo nikada nisu u opasnosti napraviti! Pristojnost i povučenost povezana s "dobrim dečkima" je u totalnoj suprotnosti s tendencijom psovanja i pričanja o seksu - a pogoto pred ženama jer to jednostavno ne bi bilo kavalirski.

Vrlo je lako upasti u projekciju koja je temelj ove pogreške. Ja se želim seksati kada me nešto napali, misli on, stoga ako budem s njom pričao o seksu, i ona će se napaliti i htjet će se seksati sa mnom! No ženska seksualnost je puno suptilnija i fluidnija od muške, i za nju je osjećaj intimnosti mnogo važniji od osjećaja napaljenosti. "Osjećam li se sigurno s njim?" je u gotovo svakom trenutku puno važnije od "Jesam li napaljena?" Ukratko, vode je različiti kriteriji. A osim toga, razgovarati o seksu s potencijalnim partnerom je za ženu neugodno jer je - suočimo se s tim - samo po sebi droljasto. A kako je rečeno prije:

Ignissovo pravilo #5: Žena se NIKADA ne želi osjećati kao drolja, čak i ako radi nešto droljasto.
- "Al ono fakat! Tvoja p**ka je super!"

E sad, ako ste pomno pročitali gornje paragrafe, primijetili ste da razgovor o seksu lako može biti fatalan za zavođenje, ali to ne znači da je beskoristan. Proveden na pravilan način, gradi intimnost ("OMG, pričala sam ovom tipu o tome koju pozu najviše volim, kao da se poznajemo godinama) i privlačnost kroz preselekciju ("Zašto je on toliko misteriozan i ne hvali se svojim iskustvom kao drugi? A opet se čini da je tako opušten u razgovoru o ovome... mora da je imao jako puno žena. Čekaj, zašto odjednom osjećam trnce tamo dolje?")

Pričati o seksu nije loše, ali put do toga je kao minsko polje. Vrlo su rijetki suptilni načini za prelaženje na tu temu i zadržavanje na njoj bez ispadanja creepy (o detaljima će biti više i poslije i u knjizi). Za ispunjavanje tako nečega, bilo bi potrebno voditi razgovor o seksu, ali samo na ovakav način:

A) ne toliko divlje da se ispadne creepy, neugodan ili napaljen
i
B) ne toliko pitomo da se prijeđe u prijateljsku zonu


Recimo, prije nekog vremena bio sam na večeri (aha!) s prijateljicom (aha!) i njenom poznanicom, za koju nisam bio zainteresiran ali koja je cijelu večer bila prilično topla prema meni s dosta dodirivanja i igranja kosom. Hrana je bila izvrsna i pričali smo o svemu i svačemu u ugodnoj atmosferi s laganom muzikom polu-praznog (ili polu-punog, kako već gledate na to) restorana. Sve dok se nekim slučajem nije poveo razgovor o najčudnijim ljudima za koje smo čuli.



Možda baš i zbog toga što nisam ništa ni htio pa nisam imao ni što izgubiti i prije sam s prijateljicom spominjao nešto slično, nadovezao sam se na tu temu i ispričao im priču o jednom bizarnom seksualnom fetišu o kojem sam čitao na jednom našem forumu (ovdje tapšem po ramenu one kojima je poznato na koju temu mislim, a za one koji ne znaju, pisat ću uskoro o tome). Nisam koristio nikakve vulgarne riječi, niti je to imalo ikakve veze s njom, ali čista priroda takve seksualne teme je bila dovoljna da naglo zahladi ugodnu amotsferu za našim stolom. Njena poznanica se gotovo istog trena počela povlačiti iz razgovora, kao da sam puhnuo i raspršio oblak lagane privlačnosti koji je do tada lebdio oko nas.

Ili, budući da se ovo gore tiče sasvim neseksualne situacije bez igre, nečeg mnogo tipičnijeg: tipova koji misle da je curi koju zavode privlačno čuti kako je njegova bivša "uvijek svršavala s njim jer ima veliku stvar" (ne mogu ni nabrojati koliko sam puta čuo ovakvu glupost bilo uživo bilo preneseno od žena). Stvarno, koga boli neka stvar za to? Čak i sve brojnije cure koje vole kretensku igru bi mogle biti odbijene takvim stvarima (ako imaš čistu kretensku igru koja uključuje i ovo i radi dobro, onda mi se javi i samo naprijed kauboju).

Ili, pretpostavimo da ste u krevetu i da joj pričaš prljave stvari tijekom seksa. Pošteno. Nema baš neke posebne svrhe, ali dijelu žena se to sviđa. Ili recimo da si u konačnoj fazi igre i, nakon sesije maženja u disku, kada si siguran da je stvar zaključena, neandertalski je zgrabiš i kažeš joj da idete u tvoj krevet gdje će uživati kao nikad prije. Igra je već dobivena i vjerojatno se nema što pokvariti, u redu.

Koliko god različitih primjera smišljao, nikada se ne mogu odreći glavnog pitanja: "čemu sve to"? Nema ni slave ni koristi od nasilnog seksualiziranja razgovora sa ženom s kojom još nemaš ništa intimno, a čak i s onima s kojima imaš, korist je vrlo mutna. Naravno, to ne znači da moraš hodati po jajima ili biti gentleman (brrrr! Užas), no jednostavno moraš paziti na neke stvari. Ako želiš imati jasnu korist od igre, osim u nekoliko rijetkih i iznimnih situacija, radije izbjegavaj nepristojnost, psovanje i pretjeranu seksualiziranost u razgovoru sa ženama. Isplati se.

Oznake: srednja igra, veliko ne-ne zavođenja, nadigravanje


- 11:39 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu