Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 01.06.2012.

Zašto je Igniss oštriji prema ženama?

TN piše:

@Ignissblog jesi ti zenomrzac? pitam onako usput... jako si ostar prema zenskom rodu... :))

(+ još stotinu varijacija ovog pitanja otkad blog postoji)

Ta tvrdnja pomalo vara: nisam oštar samo prema ženama. Napregnut ću vijuge i navesti neke od skupina prema kojima sam oštar:

- Feministicama (moderni feminizam trećeg vala)
- Bijelim vitezovima (muškim modernim feministima)
- Beta i Omega muškarcima (koji racionaliziraju svoje stanje i odbijaju nešto poduzeti)
- Igroskepticima (oba spola)
- Ženama koje se žale na (ili racionaliziraju) neuspjehe na seksualnom tržištu
- Bezobzirnim igračima (koji se***kaju da su vođeni isključivo ljubavlju, iako je moj srednji prst društvu podržavati ih)


Woops, uhvatili ste me! Stvarno jesam oštriji prema ženama. Mea culpa.

Molim vas za oprost :(

Mogao bih sad pisati o razlozima oštrine prema prvo-navedenim skupinama (samo bi moderni feminizam i Beta/Omega muškarci zauzeli nekoliko stranica), no pitanje se odnosilo na žene općenito.

Kao prvo, moram biti oštar kako bi me se shvatilo ozbiljno. Ako zamotam sve što imam reći čak i u najfiniji sloj čokoladnog "ne želim povrijediti ničije osjećaje", moje poruke će se utopiti u moru "samo budi svoj" bullshita koji vlada današnjijm medijima i časopisima. Status ovog bloga kao "brutalno istinitog", "nezavisnog" i "iskreno realnog" (hvala mnogim čitateljicama koje su mi napisale to i više ( <3 ) otoka u moru tih gluposti je nešto što je bilo vrlo teško postići.

Kao drugo, iako pišem "brutalno istinito", to se odnosi na žene općenito, a ne na pojedinačnu ženu s nekim slučajem koji mi je podastrla. Ne namjeravam nikome napisati "zaslužuješ da te XYZ prevario i ostavio" jer bi to bilo jednostavno nerazumno okrutno. O ovome ću još pisati drugi put, no empatija je nešto rezervirano za pojedinačne slučajeve. Nijedan pojedinačni slučaj sam po sebi nije neshvatljiv ili neoprostiv - takvim postaje samo kada se razmnoži i prijeđe u "društvenu pojavu" s tisućama ili milijunima pojava ili medijskom pozornošću. Ili, da obrnuto parafraziram Staljina:

Jedno djelo je razumljivo, milijun djela je katastrofa.

Kao treće, i najvažnije, sada ću parafrazirati Spidermana (da, Spiderman je veća ličnost od Staljina belj):

S velikom moći dolazi velika odgovornost.

Žene, kako sam već naveo, su biološki vrijedniji spol. To znači da su žene, čak i u doba kada nisu imale neke posebne slobode, svejedno imale velik utjecaj na ponašanje muškaraca - direktno u onim slučajevima kada su mogle same izabrati partnera (predvodnik, najsnažniji, najsigurniji zaštitnik, etc), i indirektno kroz kulturu i kulturne utjecaje poput kavalirstva. Nije nikakva slučajnost da je kavalirstvo u prošlosti bilo "misao vodilja" puno većem broju muškaraca nego danas kada je zakonom naređeno i institucionalizirano: muškarci su od malih nogu znali da su njihove šanse za pronalazak žene (čak i kroz ugovoreni brak) puno manje ako nemaju vlastitu kuću, ili ako su lijenčine, probisvijeti ili kriminalci. A žene, koje tada nisu kulturom imale ostvarene uvjete za samostalan život, su znale da imaju ogroman interes u tome da se ne udaju za takvog tipa, isto kao što su znale i njihove majke i obitelji.

Čak i bez elementarnih građanskih sloboda, žene su imale priličan utjecaj na oblikovanje onoga što smatramo poželjnim muškim osobinama. U današnje doba, kada više niti jedna žena (u modernom svijetu) ne može biti prisiljena na brak ili ostanak u braku, sama bira sve svoje seksualne partnere, i sve muškarce s kojima će ostvariti ikakav prisniji kontakt uopće, ocjenjujući njihove osobine koje joj se sviđaju ili ne sviđaju. Čak i kada napravi nešto loše, i društvo i zakoni su na njenoj strani. Moć prosječne žene je od razdoblja osnovne emancipacije pa do danas doživjela streloviti uzlet, do te mjere da ako današnji muškarac nema neku teško dokučivu osobinu koju žene smatraju poželjnom, ima veliku šansu biti anihiliran iz genetskog bazena.

Naravno, ta ženska moć odabira ne traje zauvijek. Kao što sam pisao, ona je tek privremena, i koliko god se seksualno tržište naginjalo kako bi se i najvećim otpatcima omogućio uspjeh, biologija će pobijediti i ta moć će uvijek proći prije ili poslije. No to nas vodi do druge, još važnije činjenice: tu moć, barem na neko vrijeme, ima 99.99% žena. Kao što sam pisao, ženstvenost je dar koji automatski dobivaju sve žene, u kontrastu s muškosti koju nauči tek određeni (i danas sve manji) dio muškaraca. Uz iznimku malog broja izuzetno nesretnih ili izuzetno ružnih žena, to znači da će svaka žena garantirano imati barem 10 godina neprekinute, velike moći odabira. Ako bi to poistovjetili sa igrom šaha, to bi značilo da gotovo svaka žena počinje igru s pločom prepunom kraljica.


Teško je ne biti oštar prema nekome tko izgubi ovu igru.

Sad se možda pitate "da, da, Ignisse, shvaćamo odabir, ali kakve to veze ima s ovom temom?"

Glavni razlog oštrine nije u prijeziru prema nesposobnosti - naposljetku, i ženama se kroz projekciju svaki dan ispira mozak i potiče ih se da postanu "snažnije, muškije, čvršće, nedostupne i nedokučive" (ili koji već vrag), gura im se pod nos neobavezni seks s prvim tipom koji ih uzbudi kao oznaka oslobođenja od okova zle patrijarhije i sl. - sve efekti koji su isti kao da se igraču na gornjoj ploči stalno sugerira da sve te njegove kraljice nisu snaga nego slabost, pa bi ih stoga bilo bolje ne koristiti ili poslati u smrt.

Ne, glavni razlog je u odgovornosti. Kako se ta ogromna većina žena redovito suočava s određenim izborima između različitih muškaraca, ona oblikuje cjelokupnu mušku populaciju i njene osobine. Iako su bezobzirni igrači postojali i u povijesti, tada su činili tek zanemariv dio svih muškaraca na svijetu. Događaji iz modernog doba - pojava igre i igrača u sve većim brojevima - samo su prilagodba ženskim preferencijama, i iako im se muškarci prilagođavaju, samo žene imaju moć promijeniti stanje. Dokle god se te preferencije ne vrate u oblik pogodan civilizaciji, svi problemi na koje se žene danas žale će nastaviti bujati kao gljive poslije kiše, a ja ću ih nastaviti kritizirati.

Oznake: žene, igniss, filozofija


- 13:50 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu