Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 23.04.2012.

Optimizacija izgleda za muškarce

Dvije riječi: "pivska trbušina"!

Haha. Wooops.

Koliko god muški izgled relativno manje značio za seksualnu privlačnost od ženskog, to ne znači da se ne treba truditi uvijek izgledati najbolje moguće. Ženske preferencije u ovom području su vrlo široke i promjenjive - iako postoje neke konstante, poput "muških crta lica karakteriziranih širokom bradom i čeljusti", nisu ni izbliza toliko uniformne ili genetski zacrtane poput muških preferencija za žene. Čak i sitne stvari mijenjaju idealan muški izgled, počevši od toga je li ona na piluli ili ne (tijekom ovulacije, istraživanja su pokazala, žene najsnažnije preferiraju grublje i "muškije" muškarce, no o tome drugi put).

U svakom slučaju, mnogo muškaraca se uopće ne bavi svojim izgledom, a mogli bi učiniti poprilično. Istina je da će potencijalni igrač, kako njegovo samopouzdanje raste, dobivati sve više komplimenata na svoj izgled čisto zbog svog stava i držanja, no objektivno poboljšati izgled će kao bonus isto dati dozu samopouzdanja, zbog čega će njegov unaprijeđeni izgled biti još više primjećen, itd itd. Vrlo je malo muškaraca koji ne bi mogli promijeniti barem jednu stvar na sebi.

1. Tjelesna težina / mišići: suočimo se s tim, u doba kada se Hrvatska po pretilosti stvarno trudi natjecati s anglofonskim područjem, drži 5. mjesto u Europi, sasvim je opravdano reći da prosječan muškarac treba poraditi na gubitku kila. S druge strane, oni koji su mršavi ali nemaju istaknutih mišića trebaju zapeti u teretani (ili doma sa sklekovima) kako bi poboljšali svoj oblik. Najrjeđi, gotovo da se smatraju izumrlom vrstom, su oni koji su ultra-nabildani kojima ne bi loše došlo izgledati manje "golemo", a više "čvrsto".


Istraživanja (koja će biti detaljnije opisana u sljedećim postovima) pokazuju da je nabildano ali vitko tijelo nešto što preferira najveći broj žena.

Sve u svemu, vrlo je malo muškaraca kojima ne bi dobro došla promjena u barem jednom smjeru: gubitak težine, dobivanje mišića, ili sve to zajedno. Obje stvari će biti dobre ne samo za tvoj izgled, već i za zdravlje i samopouzdanje. Također će povećati razinu testosterona, koji je podloga uvjerljive igre, a niski muškarci će primjetiti da im je visina iznenada puno manji problem ako imaju dobro tijelo i držanje.

2. Kosa i brada: nisam tip koji preporuča pretjerano lickanje, no za razliku od prokletstva kratke kose kod žena, muškarci imaju prilično opcija za svoju. Kratko, srednje, dugo, razbarušeno, s malo gela, sve osim ćelavog (iznimka: imaš tamnu kožu) je validna opcija. Ako nisi u teen godinama prošao razne faze izgleda, ima puno toga što bi mogao isprobati. Čak i ako jesi, ljudska fizionomija i crte lica se pomalo mijenjaju kroz godine, i dobra je šansa da stil koji ti prije nije nikako stajao sad možda predstavlja kvalitetno osvježenje.



Isto vrijedi i za brade: od gustih brada s brkovima i bez brkova, kozjih bradica, pa do uvijek svježe obrijanog lica, postoji mnogo kombinacija. Uvijek bi trebao malo eksperimentirati, uzeti u obzir reakcije (najviše ženske), kako se osjećaš s tim stilom i je li ti ga teško održavati. Ako nisi siguran što bi, nagovještaj brade od par dana je sasvim u redu i neće uvrijediti ni jedan ni drugi tabor. Iako neke žene prigovaraju da ih to grebe prilikom poljupca, isto se kao afrodizijak pojavljuje u značajnom broju sladunjavih romantičnih knjiga, a to već nešto govori.



3. Odjeća i obuća: hello hello, drage moje "marte"! Tipični izgled danas se nekad čini kao nekakav ekstrem: ako tip nije zalizane kose s ogromnim tamnim naočalama i majicom koja tvrdi da je fan Mile Kitića, onda je metalac/rocker s martama, crnilom i repom. Ono između kao da je nestalo. Ok, preuveličavam, no muška moda je vrlo raznovrsna i nema razloga ograničavati se. Štoviše, muškarci slabijeg izgleda će uočiti da dobar izbor odjeće drastično odvlači pozornost od njihovih drugih mana.



Da: košulje (pogotovo tamnih boja), kvalitetne cipele (umjesto tenisica), "službena" odjeća (iznenađujuće dobro čak i u opuštenim prilikama, samo bez kravate)
Ne: donje majice, majice izvučenog ovratnika, majice s glupim natpisima, čarape sa sandalama, vrlo kratke hlače. Ovo bi mogla biti poprilična lista, no ukratko evo kako ne želiš izgledati.

Isto kao i online dating, optimizacija izgleda je gotovo nepresušno područje, čiji cilj nije toliko pronaći idealan izgled koliko podsjetiti da je puno izgleda idealno. Očekujte još članaka u budućnosti, a do tada se ne zaboravite poigrati tom bradicom. Svijet je pun prilika.

- 22:45 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu