Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 10.01.2012.

Jesu li prostitutke zamjena za Igru?

Čitatelj P.P. piše:

Poštovani Igniss,
Sa zanimanjem sam pročitao tvoj blog. Zbilja zanimljive analize ženskog uma. Iskreno, ne znam jesu li žene stvarno takve kakvima ih ti prikazuješ u svom blogu, pa dopuštam mogućnost da imaš pravo. Ali, ako vjeruješ u to da je tvoja analiza ženskog uma točna, onda si trebao otići do kraja, pa napisati savjetnik za muškarce o tome kako i gdje za malo novaca dobiti kvalitetnu uslugu prostitutki. Jer ukoliko si u pravu i ako su žene zaista takve kakvima si ih prikazao, sa njima se ne isplati imati apsolutno nikakav kontakt osim seksualnog. A u takvim okolnostima je najbolje imati posla samo sa prostitutkama. Ovo nije ni kritika ni provokacija, ozbiljno to mislim. Nemoj mi molim te odgovoriti da se više isplati postati alfa mužjak nego plaćati prostitutke. Jer za prostitutke bi se još tu i tamo našlo novaca, ali da običan čovjek postane alfa mužjakom kako si ga ti opisao, trebala bi mu gomila love i to sa neizvjesnim uspjehom. Lijep pozdrav.

Hej, hvala na zanimanju. Pa, iako volim upozoravati na opću opasnost i oprez, ne mislim da su sve žene takve. Priroda svakako jest, samo opet u njoj postoje razni stupnjevi na koje utječu kultura, okolina, odgoj, itd. Istina, broj decentnih, "kvalitetnih žena" se smanjuje svakim danom kako se svijet sve više amerikanizira, ali i dalje postoji velik dio ne-zapadnog svijeta gdje se može upoznati i druge žene. Ili kulture između koje su zadržale i malo tradicionalnog (recimo, Poljska i Ukrajina - razlika između tamnošnjih i ovdašnjih žena je ogromna).

Nije mi nimalo strana ta misao da je najbolje imati posla samo sa prostitutkama. Osobno volim ovu alegoriju "5 stadija tuge" koja opisuje stavove muškaraca koji se uhvate Igre:


Faza 4?

1. Negiranje: sve su žene prekrasna anđeoska bića.
2. Bijes: sve su žene kurve.
3. Pregovaranje: sve su žene kurve, ali možda mogu pronaći onu posebnu koja nije.
4. Depresija: ne želim imati ništa sa ženama.
5. Prihvaćanje: sve su žene kurve, tako da je najbolje što mogu učiniti igrati igru bez vezivanja za njih


U kojoj bi se ti našao fazi, ako ijednoj? Nijedna nije nužno bolja ili lošija od drugih, iako oni iz prve faze u pravilu spadaju u skupinu koja ima najmanje uspjeha. Iako svakako volim razbiti neke pozitivne iluzije o ženama jer ih prosječan muškarac previše idolizira, nije mi cilj da ih netko zamrzi. Jednostavno prihvatiti prirodu pojedinog spola, ne mrziti je, može dovesti do najvećeg razumijevanja i zadovoljstva.

No, recimo da vrijedi 4. i stoga ideja o prostitutkama dominira kao isplativa strategija. Mogu bez problema razumjeti koristi takve strategije i zašto bi za nekoga ona bila dobra. No u prosječnom slučaju, tu se nažalost ne mogu složiti s tobom zbog ove tri točke:

1. Seks sa ženom koja to želi će uvijek biti bolji od seksa sa ženom koja to radi za posao. Iskreno, imao bi problema s dizanjem ako bi takvo iskustvo bilo mehaničko ili kao da ona zapravo ne želi biti tu. Znati da je i ona zadovoljena koliko i ja dosta pridonosi ukupnom doživljaju seksa.

2. Nažalost, moram ti reći da se postati Alfa mužjak uistinu isplati puno više nego plaćati prostitutke. Zašto?

A) Prostitutke su je**no skupe i stoga, osim povremeno (ili u mega-nerazvijenim zemljama kao Kambodža), nedostupne prosječnom muškarcu. U Hrvatskoj, prostitutke (i to ne nužno najljepše, najmlađe i s najintimnijim iskustvom) koštaju oko 100€/h. Recimo da bi netko tko ima curu ili ženu koja je sretna s njim spavao s njom 2 puta tjedno. To je 200€ tjedno, ili 10400€ godišnje. To je apsurdno veliki iznos za naše prilike, čak i za dobrostojeće ljude. Samo tajkuni, političari i sl. bi si mogli priuštiti tako nešto. Naravno, pretpostavljam da uvijek ostaje Tajland...

B) bogatstvo, iako korisno, je dvosjekli mač zbog kojega može ispasti da te seks košta puno više od bilo koje prostitutke. Primjer: Kobe Bryant, nedavno oguljen za desetke milijuna. Ako je spavao sa svojom ženom svaku noć braka, i dalje ga je to u prosjeku koštalo trideset puta više nego da je otišao kod naj high-end prostitutke, kurtizane ili kako bi već to nazvali, i platio joj 300-400€/h.

3. Alfa mužjak je mnogo više stanje uma nego financija. Pročitaj opet post "Cure koje vole kretene", a zatim "Severina je trudna!" za bolju ilustraciju. Financije uvijek pomažu, ali čak i kod ogromnih financija, razvijanje pravog karaktera - učenje i vježbanje igre - će dati mnogo bolje, brže i vidljivije rezultate.

Mislim da je krivo i dugoročno štetno za muškarca gledati na stvar kao "nikada neću biti bogat, stoga nikada neću biti Alfa", ili "rođen sam nizak i slabe građe pa nikako ne mogu biti Alfa". Pravilno stajalište, po meni, bilo bi "Alfa se sastoji od puno stvari, uključujući i bogatstvo, stoga ću prvo pokušati nabaviti one stvari koje su najlakše i najrealnije".

Sve u svemu, ovo je jako dobro pitanje o kojemu se može pričati još nekoliko postova i rasprava će se kontinuirano nastaviti kroz ovaj blog.

Lijep pozdrav,
Igniss

- 02:48 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu