Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

subota, 03.12.2011.

Tužna ženska priča

Saru su svi opisivali kao slatku, nježnu i pomalo sramežljivu, kao što se većinom opisuje mlade djevojke. Još neopterećena životom i njegovim labirintima, zabavljala se, plesala, povremeno pijuckala na zidićima i držala se za ruke s dječakom iz iste gimnazije. To nije dugo trajalo jer, kvragu, oboje su još bili djeca i nisu uopće znali što bi htjeli od života. Kako su prolazile godine, procvjetala je u uistinu lijepu djevojku.

Njena je mama uvijek voljela govoriti kako je sretna i kako može imati bilo koga, i to nije bilo daleko od istine, no svejedno dugo nije mogla naći nekoga tko joj se sviđa. Nije znala što hoće, ali definitivno je znala što ne želi. Rijetko je primjećivala poglede momaka iz razreda, koji su joj svi htjeli prići no nisu se usuđivali. Kada je jedan skupio hrabrosti da je, slatko ali vrlo nespretno, pozove u kino porukom naškrabanom na kontrolnom iz kemije ispod kojeg je načrčkao par nerazumljivih stihova, podijelila je ju je dalje i dobro se nasmijala sa svojim prijateljicama.

Negdje u drugoj polovici srednje je imala prvog ozbiljnog momka, visokog crnog maturanta po imenu Ante, koji se vozikao uokolo svojim motorom, oglašavajući svoju samostalnost i hvaleći se kako mu nitko ne treba. Patila je za njim dok je imao drugu djevojku, no kada je napokon prekinuo s njom, potrudila se da je zapazi. Pričalo se da je bio u zatvoru zbog sitne krađe, ali znala je da je to samo glasina: bio je tako sladak, tako dobar prema njoj, i kada su se, nakon što ju je cijeli prvi spoj zadirkivao, prvi put poljubili, privio ju je čvrsto uz sebe i rekao da je nikada ne želi pustiti. Tu večer su proveli u njegovom krevetu i s njim je otkrila sasvim novi život. Bio je tako vješt, tako iskusan, da je podrhtavala pod njim svakog trenutka.

Njena mama je, naravno, gubila živce. Taj momak Ante nije bio dobar za nju i, provjerila je kod prijateljice koja je radila u MUP-u, bio je osumnjičen i za još neka kaznena djela ali nije bilo dokaza. Pokušala je Sari to objasniti, no njene riječi su dočekane na gluhe uši. Ona je sada bila svoja osoba, koja će ići na fakultet na drugom kraju grada, i koja sama zna što je najbolje za nju. Ako išta, taj pokušaj zabrane je još više učvrstio njenu vezu. Imali su neke trenutke slabosti i rječkanja, kao i svi parovi, pogotovo kada je ona htjela da više vremena provodi s njom, ali rekla si je da je to normalno i da jednostavno ne treba biti toliko posesivna. On je bio njen život.

Nakon godinu dana, saznala je da on ima drugu. Točnije, jednom ga je vidjela na motoru kako se vozi s nekom, ali uvjerio ju je da se radi samo o prijateljici. Zatim je slučajno naletila na njega u jednom klubu kako se ljubi s drugom curom. Bila je shrvana, ali opet nije znala što učiniti. Što je krivo učinila? Je li ga previše voljela? Možda i jest, pa se on zbog toga osjećao ugroženo. Muškarci to rade. Ante je bio hladan, kao da je prirodno da povremeno bude s nekom drugom i kao da je ona ta koja ga ne razumije.

Iako joj je palo na pamet ostaviti ga, nije se mogla prisiliti da to učini. Osjećala bi se kao da je ostala bez droge, iako je nikada nije ni probala. Tako ju je on nastavio držati na udaljenosti, osim u onim trenucima kada mu se predavala u krevetu, sretna što to dijeli s njim. Većinom se gubio negdje po gradu i nije znala što radi, no bila je sretna i njihov odnos je ostao hladan i formalno gotovo prekinut. Pitala se zašto se momci tako okrutno ponašaju.

Negdje u to doba, Sara je upoznala nekoga tko je bio kao potpuna suprotnost njenom momku. Marko je bio pitom, pristojan i ponekad povučen, no svejedno vrlo društven i s nekom sasvim drugom vrstom mirnog šarma. Nikada ga prije nije primjećivala. Bio je umjetnik, njene dobi i pri kraju studija slikarstva. Svi koji su ga poznavali su ga opisivali kao dobrog, pristojnog i tihog momka, a kako je uvijek nekako lebdio u njenoj blizini, njene prijateljice su počele govoriti da mu se ona sviđa.

Kada ju je pozvao na kavu, prihvatila je. Nisu se poljubili ni na prvoj kavi, ni na drugoj ni na trećoj, već tek kada su četvrti put otišli u šetnju. Njegov poljubac je bio vrlo nervozan, kao da to ne radi često. Nakon što je vidjela što može očekivati od Ante, to joj se svidjelo. S Markom je ponovno osjetila ljubav, ovaj put pomiješanu između strasti i sigurnosti. Iako on nije bio baš iskusan (to mu je bila druga veza u životu, priznao je), uživala je s njim polako otkrivati novi svijet. Kada su napokon završili u krevetu, bio je beskrajno nježan i nespretan. Nije nikada uživala toliko kao kada su zajedno polako otkrivali sami sebe. Donosio joj je sitne darove i cvijeće svaki tjedan, i osjećala se kao u raju.

Njihova veza trajala je tek par mjeseci kada je osjetila tračak dosade i kada se, kao da je znao, Ante opet pojavio u njenom životu. Bio je vrlo topao iako suzdržan, kao da sada živi nekim sasvim drugim životom. Njenu vijest da ima novog momka primio je ravnodušno, kao da ga to baš i ne dira. Nadala se da će ga to malo piknuti, tako da je možda upravo i zbog toga prihvatila njegov poziv da se provozaju motorom, što inače ne bi nikada učinila. Kada je stavila ruke oko njega da se pridrži kao nekada, preplavili su je svi stari osjećaji, kao neka životinjska strast. Nije se sjećala od čega je krenulo, ali negdje u jednom pustom parku se zaustavio i duboko se zagledao u njene oči. Stvari su se dalje događale same od sebe, i našla se prvo kako ga ljubi, zatvorenih očiju i usplamtjelih usana kao da je nitko nije poljubio već godinama, i zatim kako je Ante pritiska uz jedno stablo i svlači joj hlače grubim, vještim pokretom...

Sara je postala hladna prema Marku. I dalje je ga je voljela (manje, iako i dalje), osjećala je, samo je nešto bilo pogrešno. Nakon dva tjedna, ostavila ga je kako bi opet bila s Antom, koji joj je obećao da ovaj put misli ozbiljno. Sljedeća tri mjeseca koja su proveli zajedno bila su najstrastvenija u njenom životu. Sve dok nije zatrudnjela. Kada mu je to rekla, on je nestao i više se nije javio. Poslije je saznala da je cijelo vrijeme imao curu.

Često je mislila na Marka i njegovu nježnost s nostalgijom, i pričala je s njim još nekoliko puta, ali samo prijateljski. Nakon sve, nije više osjećala onu iskru između njih, iako ju je on molio da se vrati, da će joj oprostiti i da će je voljeti unatoč svemu. No to jednostavno više nije bilo to. Svi su oni isti, znala je. I s njim bi bilo isto, jednako bi se pretvarao kao i svi koje je do sada poznavala. Njegova molećivost ju je počela živcirati toliko da mu je jednog dana otresito rekla da joj se više ne javlja i poklopila slušalicu.

Odgajajući svoje dijete uz socijalnu pomoć, i radeći do iznemoglosti slabo plaćeni posao u fast-foodu, Sara je nastavila uskakivati u kratke, ishitrene veze s visokim crnim tipovima koji su je podsjećali na Antu. Osim neobaveznog seksa, više se nije vezivala za nikoga. Što će joj to uopće? Ionako će te svi povrijediti, što god ti činila. I kroz sve, nastavila je ponavljati svoje dvije omiljene rečenice:

Svi su oni isti i žele samo jedno. Svi muškarci su svinje.

- 19:49 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu