Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 17.10.2011.

Izrazi interesa

Zašto se mi muškarci trebamo sa ženama držati na udaljenosti, biti dvosmisleni i općenito težiti zezanciji i toplo-hladnom?

Ne, točan odgovor nije "da se ispadne cool".
Točan odgovor je "zato da bismo joj mogli poslije dati do znanja da nam se sviđa."

Nekoliko žena koje su pročitale ovaj post u kojemu preporučam da se muškarac ne bi trebao naginjati i savijati prema ženi jer to šalje poruku "presretan sam što pričam s tobom" i komentirale: "Zašto? Meni se sviđa kada on izražava interes!" Stvarno, što ne valja s pokazivanjem interesa? Baš ništa. Ali problem je u tome što se interes već pokazuje svugdje. Postoji teško zasićenje.

Počnimo od jednostavne činjenice temeljene na razlici u biološkoj vrijednosti spolova: muškarci trče za ženama, žene biraju. Hop, eto prvog izraza interesa.

Kako muškarci i žene stupaju u kontakt? Od muškarca se očekuje da prvi prilaze, prvi započinju razgovor, prvi pitaju i prvi žele nešto više. Osim ako si jedna od onih rijetkih žena koje koriste emancipaciju kako treba i same rade prvi korak s nekim tko im se sviđa, a tko bi inače bio pre-sramežljiv da im priđe, to je skoro apsolutno pravilo. Interes #2.

Kako muška seksualnost funkcionira drukčije od ženske, treba im mnogo manje vremena da odluče da su seksualno zainteresirani za ženu nego obrnuto. Za ovu savršeno normalnu pojavu možete okriviti hormone. Muškarci prvi zovu na spoj i na spoju prvi eskaliraju. Prvi se "izlažu" i riskiraju odbijanje. Prije su postojali ugovoreni brakovi i taj korak nije bio toliko bitan kao danas. Ovaj paragraf ne bi bio kompletan kada ne bi spomenuli da je i to izraz interesa.

Kako cijela kultura uči muškarce da bi se trebali ponašati prema ženama? Trebali bi davati komplimente, donositi darove, biti kavaliri, smatrati ih posebnima, pisati im ljubavne pjesme i općenito biti vrlo ljubazni i pažljivi, a ne "samo još jedan napasni tip koji je želi samo zbog jednoga".

Pogađate što slijedi?


Yep. Interes.

Ukratko, postoji zasićenje izraza interesa. Kada se taj muškarac naginje naprijed i izražava interes tako da pozorno sluša, to nije slatki, izolirani čin kao što djeluje na papiru, već zapjenjeni brijeg ogromnog vala interesa koji se valja prema ženi. Žena se pod takvim valom osjeća izgubljeno - ili - jednostavno nezainteresirano. Pogotovo ako se radi o mladoj zgodnoj ženi koja ima dovoljno udvarača za cijeli život gdje god ode.
Činjenica je da je problem prosječnog muškarca to što izražava previše interesa, a ne premalo - misleći da će zbog toga biti privlačan, a žene to zbog zasićenja sve manje cijene. Kada bi te dvije stvari bile drukčije, moj blog bi se zvao "samo joj daj kompliment i donesi cvijeće", ali nisu.

Zavođenje treba zamisliti kao temperaturu. Što je veća temperatura, to je veći intenzitet cijele stvari, i u skladu s tim su jači i izrazi interesa koji joj pristaju. Ja bi ih podijelio u tri skupine:

Blagi izrazi interesa: oni gdje radiš neke normalne, početne korake koji bi mogli nastati i između bilo kojih dvoje ljudi, ali oboje dobro znate da su kod vas romantičnog karaktera - ni ti ni ona niste blesavi. Npr., pitaš je za broj, zoveš je na spoj, tražiš nešto sitno od nje kako bi bio u njenom društvu. Iako su to sve blagi izrazi interesa, dolaze u trenutku kada nema posebno velike privlačnosti između vas i stoga bi je mogli uplašiti. Zapamti, žena se nikada ne želi osjećati loše ili, nedajbože, lako. Stoga će ti dobro doći ometala, dodaci koje možeš uklopiti u svoj blagi izraz interesa kako bi 'skrenuo pozornost'.

Recimo, idete na nekakv događaj (izložbu/koncert/što god), ali dodaješ kako se mora pretvarati da joj se to sviđa. Ili ako idete na spoj, ona pita što ćete raditi, ne želi da joj kažeš sve o tome kako ćeš je odvesti na romantično mjesto i poljubiti, a sigurno ne ni "paaa.err.... idemo na kavu...". Želi nešto prenaglašeno i blesavo, kao da ćeš je odvesti u draguljarnicu i kupiti joj pola trgovine. Na apsurdnu "drugu ideju" se tako možete zajedno nasmijati, dok je prva implicitno prihvaćena. Isti je razlog zašto nije loša ideja, ako je pitaš za broj, dodati nešto o tome kako bi mogao ispasti stalker koji će je zvati 100 puta na dan. Možete se zezati o tome dok ti daje svoj broj. To je ionako izvrsna prilika da pokažeš svoj humor.

Ako ste već vrlo naviknuti jedno na drugo ili idete negdje po drugi put, ne treba ti nikakvo ometalo. Samo jednostavno pozovi.

Srednji izrazi interesa: Ovo zovem zamjenom za "teške komplimente" koji su se nekada događali odmah pri upoznavanju. Ne, danas "prekrasno izgledaš" čim je ugledaš neće imati željeni efekt, osim ako tvoj status nije neizmjerno viši od njenog i želiš smanjiti tu razliku kroz malo anti-igre. Umjesto toga, vi ste negdje na spoju, osjeća se kemija ali nije se još ništa dogodilo. Upotrijebi to kao priliku da smisliš nešto neočekivano. Prilagodi. Curi koja je učiteljica bi rekao da mi se sviđa što je posvetila svoj život podučavanju drugih i da je to nesebično od nje.

Recimo, možda ti se posebno sviđa to što ona ima dobar ukus u muzici, ili nakit koji nosi, ili nešto čime se voli baviti, ili bilo koja njena druga navika. Bitno je da to nije fizička osobina i da je neobično, što drastično podiže šanse da nije to već čula i da će savršeno prenijeti to da ti se sviđa bez da je "ugrožava". Jasno je da joj daješ kompliment i izraz interesa, i to ne treba skrivati, samo je to lako probavljiva stvar s kojom se ona lako može složiti bez da je stavi pred zid. To će ono što se počelo stvarati između vas produbiti. Slobodno izražavaj interes na ovaj način koliko god hoćeš, uz to su i dobre teme za razgovor.

Teški izrazi interesa: Ako bi te nešto asociralo na patetiku, tipa "Imaš predivne oči", "Sretan sam što sam ovdje s tobom,", "Sviđaš mi se" ili "Tako si lijepa", to je teški izraz interesa. S takvim stvarima nikada nemoj brzati, koliko god bio u panici da moraš reći nešto krasno da bi je zadržao (ne moraš). Suzdrži se s time neko vrijeme, recimo do kada je temperatura visoka i samo se čeka poljubac, i tvoj izraz interesa će imati sav intenzitet koji zaslužuje.

I ne, "Mora da je tvoj otac bio lopov koji je ukrao zvijezde i stavio ih u tvoje oči" nije izraz interesa, već samo debilizam belj

Oznake: srednja igra, timing, izrazi interesa, Kompliment, dvostruki kompliment, dobar dečko


- 17:04 - Komentari (36) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu