Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 02.09.2011.

"Je li to tvoj upad?"

Već smo prije govorili o tome da odbijanje ne mora nužno imati loš efekt - dapače, može biti i obrnuto. Isto kao što postoje dobri i loši upadi, postoje i dobre i loše vrste odbijanja.

Meni najdraža zgoda iz ovog područja se odigrala pred godinu i pol u jednom latino baru preko granice. Stajao sam nedaleko od šanka, s bocom piva u ruci, i promatrao okolinu. Bila je tipična noć, svakako ne sausage-fest kao u nekim drugim prilikama, i nije bilo teško uočiti vitku brinetu koja je sama stajala blizu WC-ova i tamo ispijala koktel sa začuđujuće mrzovoljnim izrazom lica koji je blago kvario njen ukupni dojam. Prisilio sam se na djelovanje prije nego je strah od prilaska mogao zabiti svoje pipke u mene i krenuo, laganim, nonšalantnim korakom se probijajući kroz grupu pijanih engleskih turista. Negdje na dvije trećine puta, podigla je oči prema meni. "Izgledaš, kot da se zabavaš najbolj od vseh. (Izgledaš kao da se ovdje zabavljaš najviše od svih)," rekao sam.

Da parafraziram Forrest Gumpa, "upadi su kao kutija čokolade. Nikada ne znaš što ćeš dobiti." Može dobro reagirati, nasmiješiti se i ne reći ništa. Može toplo nastaviti razgovor na temu koju sam otvorio. Može šutjeti, ili može indiferentno reći "da" ili "ne". Može reći da joj se ne sviđaš i da odeš. Može te politi pićem (ok, ovo se neće dogoditi osim ako nisi rekao nešto stvarno gnjusno, a možda čak ni tada).

Umjesto toga, ona me bezizražajno pogledala. "Je li to tvoj upad?"

Konvencionalna logika kaže da, ako je tvoj upad već od početka loše primljen, bolje ti je srezati gubitke i pokupiti se. Daljnji pokušaji će samo degradirati tvoje samopouzdanje, a naposljetku čak i ako je odbijanje bilo nepristojno, tvoj cilj nije promijeniti svijet već samo naći nekoga. Netko drugi će se možda zamarati bukvicama o pristojnosti, ja neću. Isto tako, "je li to tvoj upad" je vrlo posprdna opservacija o nižoj vrijednosti - već si "prepoznat", i odmah se suočavaš s blokadom. Passe.

No uspio sam okrenuti dovoljno nemogućih situacija da ne odustajem istog trenutka. Ako ti padne na pamet nešto dobro, pokušaš s tim. Ako ti ne padne na pamet, nazdravlje i idemo dalje. Budući da sam dobio ideju, izgledala je otprilike ovako:

"Netko ima vrlo dobro mišljenje o sebi."

Nasmijala se i zaigrano me lupila po nadlaktici. "Daj!" Od toga sam je nastavio zadirkivati o tome kako ne bi trebala dodirivati strance i razgovor je potekao.

Rečeno je da suprotnost ljubavi nije mržnja već indiferencija. To vrijedi i za upade. Zezanje zbog tvog dobrog ili lošeg upada je, ironično, bolji znak od indiferencije jer ti daje nekakav materijal za nastavak, koji možeš brzim razmišljanjem iskoristiti i okrenuti situaciju. Indiferencija znači da nisi ostvario nikakav dojam - da si dosadan.

U današnje doba, biti dosadan je gore nego biti siromašan ili ružan. Kako proročanski kaže Oscar Wilde u "Slici Doriana Graya", "Jedina grozna stvar na svijetu je ennui (dosada), Doriane. To je jedini grijeh za koji nema oprosta." I to je istina. Odvažna drskost, ako je zanimljiva, odvest će te dalje od dosadne pristojnosti 9 od 10 puta.

Druga strana ovog novčića su, naravno, svi tipovi koji ne razumiju kada je odbijanje stvarno i definitivno odbijanje i nastavljaju "orati" sve dok ih netko ne odbije na neki gori način (ne da je to loša metoda, ako imaju živce podnositi stotine odbijanja), ili žene koje će tvoj normalni upad odmah dočekati na nož. No to je priča za neka druga vremena.

Za one koji se pitaju što je bilo s brinetom, uskoro se vratila njena prijateljica koja je bila na WC-u i nastavili smo svi pričati još sat-dva. Ispalo je da je studira u drugom gradu i tu je samo u posjetu jedan dan. Iako bi to u normalnim okolnostima bila zgodna racionalizacija za "jednostavno se dogodilo u nekom dalekom mjestu", nismo baš kliknuli na takav način. Ironično, s njenom prijateljicom sam ostao u puno boljim odnosima i nastavili smo se viđati još neko vrijeme i potom još malo.

- 11:35 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu